Świat kolejek wąskotorowych

POZOSTAŁE => Kontakt z użytkownikami => Wątek zaczęty przez: kalito on 06 Luty 2011, 15:11:37



Tytuł: Galeria już działa!
Wiadomość wysłana przez: kalito on 06 Luty 2011, 15:11:37
Witam!

Z przyjemnością zawiadamiam, że po trudach i cierpieniach uruchomiłem galerię na forum. Na górze między różnymi klawiszami znajduje się link do niej. Na razie utworzyłem jeden album testowy, żeby galeria nie była pusta, ale liczę na to, że niebawem zapełni się zdjęciami użytkowników.

Podstawowe informacje nt użytkowania galerii umieściłem w prezentacji pps:

http://750mm.pl/docs/galeria.pps (http://750mm.pl/docs/galeria.pps)

W razie pytań, wniosków, uwag itd - proszę śmiało pisać.

Aha. Całość galerii tłumaczyłem własnoręcznie z angielskiego bo niestety nie było polskiej wersji, więc jakby ktoś gdzieś zauważył jakąś głupotę, lapsus, literówkę itd, proszę o kontakt na mail forum@750mm.pl i załączenie screenshota. Z góry dzięki.

Założę wątek testowy aby każdy mógł sobie przetestować działanie wklejania zdjęć do postów. Na początek tutaj wam pokażę, że można w łatwy sposób wkleić cały album do posta (w postaci miniaturek). O proszę bardzo:

(Przepraszam, ale nie masz pozwolenia na wejście do galerii)

Możliwości jest sporo, wystarczy je tylko odkryć :D

Pytajcie w razie czego :)

Pozdrawiam


Tytuł: Odp: Galeria już działa!
Wiadomość wysłana przez: kalito on 23 Luty 2011, 12:56:04
Chciałem tylko przypomnieć o możliwości korzystania z galerii przez KAŻDEGO użytkownika. Jest to wygodniejsze i przejrzystsze w użytkowaniu niż załączniki wklejane do postów, które gdzieś potem giną pomiędzy innymi wątkami.

Zachęcam do korzystania. Jak ktoś ma problemy z obsługą galerii to proszę o kontakt.

Pozdrawiam


Tytuł: Odp: Galeria już działa!
Wiadomość wysłana przez: djsv on 11 Czerwiec 2012, 05:54:50
Trochę odświeżę wątek. Niektóre zdjęcia widzę tak jak jak w załącznikach. Czasem miniaturka jest ok, ale powiększenie już nie. 

P.S. Ta wiem był inny wątek na ten temat.


Tytuł: Odp: Galeria już działa!
Wiadomość wysłana przez: kalito on 11 Czerwiec 2012, 07:43:20
Tak to moja wina i obawiam się że nieodwracalna. Niestety niefrasobliwie naprawiając coś na forum nadpisałem zawartość katalogu forum na serwerze używając złego trybu transferu (ASCII miast binarnego). Poprawnej kopii do naprawy galerii niestety nie posiadam :(

Proszę więc ewentualnie autorów popsutych zdjęć o ponowne ich wrzucenie w miarę możliwości. Innego rozwiązania nie widzę, choć nie twierdzę, że go nie ma (może ktoś oświeci? ;))

Pozdrawiam


Tytuł: Odp: Galeria już działa!
Wiadomość wysłana przez: Ptr on 14 Lipiec 2014, 16:44:55
Mam taki apel do władz, i do społeczeństwa:

Czy da się zrobić w galerii tak, aby przeglądać domyślnie większe zdjęcia - takie jak po kliknięciu "zoom" - a nie, tak jak jest teraz, trochę większe od miniaturek? Klikanie za każdym kolejnym zdjęciem opcji powiększania jest niewygodne, przynajmniej dla mnie...


Tytuł: Odp: Galeria już działa!
Wiadomość wysłana przez: kalito on 15 Lipiec 2014, 18:47:19
Na poziomie admina nie widzę takiej opcji. Poszukam jeszcze, jak coś znajdę to dam znać :)

pzdr


Tytuł: Odp: Galeria już działa!
Wiadomość wysłana przez: Tw53 Rudy on 12 Maj 2020, 17:33:20
mam problem z dodaniem zdjęć do galerii . nie mogę nawet zmienić nazwy galerii . A co najgorsze nie mogę wątku w temacie...

wyskakuje ERROR 500