Witam! :twisted:
Sprawa zdjec podeslanych przez Arciego:
1)Tymczasowe torowisko, podczas usuwania szkód wojennych (l939? l945?) - zdjecie przedstawia tzw. molo scigaczy /nazwa zwyczajaowa obecna / w porcie wojennym hel , raczej napewno / w czasie walk zakaz robienia przez Polakow zdjec urzadzen wojskowych/ zrobione po kapitulacji wiec pazdziernik 1939 , zniszczenia wywolane bomba lotnicza.
2)Zagadka : polskie trałowce stojace przy nabrzezu poludniowym w porcie wojennym Hel kwiecien-maj 1939 nie podlega dyskusji bo znam to nabrzerze i orginalne zdjecie wisi u mnie na scianie.
3)Tu moim zdanie tysiączka, ale co ona tu robi

: analiza zdjecia jak najbardziej prawidlowa pogrzebie tu i uwdzie moze cosik znajde dopowiem.
4)elektrownia: zdjecie pazdziernik 3-4 pazdziernik 1939 roku elektrownia bojowa portu wojennego obiekt zbudowany prze firme "Jaskulski Brygiewicz i Spółka" w 1936roku ,przejecie przez niemiecka komisje kapitulacyjna co ciekawe Steyer kategorycznie zabronił niszczyc urzadzenia elektrowni przez obsługe w przeciwienstwie do innych obiektow ktore niszczono za cicha zgoda. Widac wspaniale zachowane maskowanie toru kolejki, jest jeszcze jedno zdjecie z ujeciem z elektrowni na tor z widoczna brama i zamaskowanym torowiskiem. Niestety wcielo mi gdzies je ale orginal w muzeum MW do zdobycia.
5)A tutaj wracamy do tematu elektrowni , stan sprzed kilku lat. : Arczi ma w rylo za publikacje moich zdjec tyczy sie to rownierz zdjec 1,2,4, z mojego archiwum ale mniejsza o to to sparawa miedzy mna a nim , zdjecia straca niedlugo na "tajnosci" :mrgreen: z pewnych zrudel wiem ze teren elektrowni ma przejac agencja mienia wojskowego wiec kwestia czasu kiedy nastapi degradacja i ogolne zniszczenie a obiekt warty obejrzenia na glownej hali zwrotnica kolowa i troszke wyposarzenia .
Arczi twoje wagoniki zatopione zostaly mysle pod koniec wojny przez niemcow co by nie trafily w rece sowietow, jak sam wiesz zatopione byly przy nabrzezu polodniowym w basenie A a wydobyto w wyniku oczyszczania basenu portowego to ze nie trafily na zlom to zasluga kilku osob miedzy innymi mojej , co ciekawe na zdejeciach sonarowych widac jeszcze 4 wozki i 2 platformy moze kiedys podczas oczyszcznia portu znowu uda sie ubiec zlomiarzy. A wagoniki sa tego samego typu co obecnie urzywany tabor wiec wiec mysle ze rok produkcji 1918-1919 mialy tabliczki znamionowe z nastepujacym opisem
" AKTIENGESELLSCHAFT
für Fabrikation von
Eisenbahnmaterial
zu GOERLITZ. 1919"
zdazaja sie terz z data 1918
Jak przeanalizuje mape zrobina przez kolege Marcina moze cos dorzuce do tematu.
Pozdrawiam.