jakubgol
Nowicjusz

Długość toru:: 30 m
W terenie
|
 |
« : 07 Listopada 2006, 17:39:56 » |
0
|
Kupię 3-ci tom (album ze zdjęciami) wydawnictwa "Koleje Wąskotorowe na Górnym Śląsku" autorstwa Krzysztofa Soidy. Oferty proszę składać na PW.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Jakub
|
|
|
kamicz
SGKW

Długość toru:: 298 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 07 Listopada 2006, 17:53:19 » |
0
|
Jeśli ktoś ma więcej to jestem zainteresowany :razz:
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil Górnośląskie Koleje Wąskotorowe www.sgkw.eu
|
|
|
Michał P.
SGKW

Długość toru:: 39 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 08 Listopada 2006, 15:44:16 » |
0
|
I ja również :wink:
|
|
|
|
|
|
|
jakubgol
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 08 Listopada 2006, 17:17:51 » |
0
|
Ja właśnie liczyłem na Was-na ludzi ze Śląska :mrgreen: :mrgreen: Myślę sobie, może ktoś ma 2 egzemplarze i odsprzeda, a tu klops. Cały czas czekam na oferty :mrgreen:
|
|
|
|
Pozdrawiam, Jakub
|
|
|
OczeQ
SGKW

Długość toru:: 524 m
W terenie
Wariat torowy
|
 |
« Odpowiedz #4 : 08 Listopada 2006, 18:38:59 » |
0
|
generalnie cała trylogia jest ciężka do dostania, a III tom to juz absolutny rarytas... kto posiada, raczej wątpliwie sprzeda, bo można wydawnictwo nazwac białym krukiem. Można próbowac na giełdzie w katowicach, aczkolwiek wątpię, żeby ktoś się pozbywał takiej perełki :>
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem? 
|
|
|
jakubgol
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #5 : 08 Listopada 2006, 19:54:03 » |
0
|
generalnie cała trylogia jest ciężka do dostania, a III tom to juz absolutny rarytas... Z zakupem tomu I i II nie miałem problemu-czysta formalność-nawet w dobrych cenach kupiłem. A III tom, hmm jestem dobrej mysli.............
|
|
|
|
Pozdrawiam, Jakub
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 08 Listopada 2006, 20:17:54 » |
0
|
Będę tego działe poszukiwał. Jeśli były by 2 mogę ci podać namiar lub kupić :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #7 : 13 Listopada 2006, 09:30:00 » |
0
|
Ja mam wszystkie trzy tomy  Ciekawostką jest, że każdy z nich został wydany w innym wydawnictwie. Słyszałem także, że powstać ma tom czwarty, w którym Autor opisze upadek sieci GKW po roku 1990.
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #8 : 13 Listopada 2006, 16:41:35 » |
0
|
Słyszałem także, że powstać ma tom czwarty, w którym Autor opisze upadek sieci GKW po roku 1990.
Tak, też o tym slyszałem.Zapewne bedzie znakomita jak pozostałe :grin:
|
|
|
|
|
|
|
brok
|
 |
« Odpowiedz #9 : 14 Grudnia 2006, 20:16:30 » |
0
|
Tom I pozostaje w ciągłej sprzedaży na allegro, Tom II można zamówić na stronie wydawnictwa czasopisma "Koleje małe i duże". A "trójkę" również chciałbym mieć...
|
|
|
|
Najpiękniejsze są takie podróże, Które pamięć na zawsze zachowa, Gdy dziewczyna jest piękna nad podziw, A kolejka wąskotorowa...
|
|
|
Magnus47
Czytelnik
Długość toru:: 1 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 18 Listopada 2013, 00:16:44 » |
0
|
Kupię "Koleje Wąskotorowe na Górnym Śląsku t.3" płacę 200,00zł. lub 50,00 EURO
|
|
|
|
|
|
|
jakubgol
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 18 Listopada 2013, 21:56:38 » |
0
|
... płacę 200,00zł. lub 50,00 EURO
Za taką cenę to najwyżej przeglądanie w białych rękawiczkach  , o przeniesieniu prawa własności to raczej zapomnij.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Jakub
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #12 : 19 Listopada 2013, 12:11:11 » |
0
|
Kupię "Koleje Wąskotorowe na Górnym Śląsku t.3" płacę 200,00zł. lub 50,00 EURO
No ja chyba swoją kupiłem ciut taniej... W granicach niecałych 50 ojro by wyszło ;-).
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
Namreh
Nowicjusz

Długość toru:: 17 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 19 Listopada 2013, 17:06:48 » |
0
|
W sprawie tej książki pozostają chyba tylko biblioteki - m.in. miejska w Bytomiu i Śląska w Katowicach. No, cóż - zawsze można skserować...
|
|
|
|
|
|
|
Senda
SGKW

Długość toru:: 179 m
W terenie
Mariusz Senderowski
|
 |
« Odpowiedz #14 : 19 Listopada 2013, 17:57:27 » |
+1
|
W sprawie tej książki pozostają chyba tylko biblioteki - m.in. miejska w Bytomiu i Śląska w Katowicach. No, cóż - zawsze można skserować...
Rozmawiałem z Krzyśkiem Soidą - planuje wraz z Eurosprinterem drugie wydanie tej "trylogii" - z tym, że na razie nie wiadomo kiedy. Myślę, że jest to perspektywa kilku najbliższych lat
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #15 : 19 Listopada 2013, 21:55:22 » |
+3
|
Rozmawiałem z Krzyśkiem Soidą - planuje wraz z Eurosprinterem drugie wydanie tej "trylogii" - z tym, że na razie nie wiadomo kiedy. Myślę, że jest to perspektywa kilku najbliższych lat No, wznowienie by się przydało biorąc pod uwagę popyt. A i ci co mają pierwsze wydanie, drugie, rozszerzone i uzupełnione też by chętnie zakupili. Słyszałem też kiedyś, że miał powstać tom 4 obejmujący zagładę i demontaż sieci GKW...
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #16 : 30 Listopada 2013, 23:49:53 » |
+1
|
Nie tyle 4 tom, co suplement. Rzeczywiście taki plan Autor swego czasu miał (wspominał mi o tym). W czasie, kiedy rozmawialiśmy o tym pracował nad "Kolejami Zakładów Gieschego" oraz nad monografią tramwajów. Suplement czekał w kolejce. Przy najbliższej okazji zapytam o to, jak się sprawy z suplementem i drugim wydaniem mają.
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #17 : 01 Grudnia 2013, 18:47:18 » |
0
|
Suplementem można też nazwać to, co ukazało się swego czasu w Kolejach Dawniej i Dziś
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
|