paliwo
Gość
|
 |
« : 14 Kwiecień 2007, 19:58:10 » |
0
|
Drogi Miłośniku Pleszewskiej Wąskotorówki zrobiłem coś w sam raz dla ciebie! Od dnia 9 marca 2007 istnieje klub Miłośników Pleszewskiej Wąskotrówki i razem z Pleszewską Koleją Lokalną!! zapisujcie sie powiem wam że warto sami sie przekonacie. kontakt: gg1455996. gg drugiego założyciela: 5729997 email: paliwo20@interia.pl Pozdrawiam i życzę wam miłego dnia. ADAM( paliwo) www.kmpwrzpkl.blog.onet.pl
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #1 : 14 Kwiecień 2007, 22:09:27 » |
0
|
Powodzenia, oby Wasze działanie na rzecz kolejki przełożyło się na jej sukces!
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : 21 Kwiecień 2007, 20:22:24 » |
0
|
w dniach od 28 kwietnia do 5 maja na pleszewskiej kolei lokalnej odbędą sie prace społeczne Jeżeli chcecie pomóc w pracach to piszcie na moje gg 1455996. Każda pomoc sie przyda nieważne ile masz lat i kim jesteś liczy się tylko to że chcesz nam pomóc. Naszymi planami jest wyremontowanie dwóch pomieszczeń klubowych oraz porządki obok hal. Dla zapalonych miłośników wycinka krzaków na trasie. Zapraszamy serdecznie!!! Obiecuje wam że nie będziecie tego żałować. kontakt
mail paliwo20@interia.p
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #3 : 21 Kwiecień 2007, 20:41:44 » |
0
|
Na początek dwa pytania ode mnie:
1. Czy klub posiada jest zalegalizowany/zarejestrowany czy jest raczej tworem samozwańczym. 2. Jak wygląda współpraca i czy wogóle jest z operatorem czyli SKPL.
Na przyszlość pracuj kolego nad ortografią, bo błedami jakie popełniasz raczej odstraszasz potencjalnych zainteresowanych. Poza tym mógłbyś konkretniej podać jakiej pomocy potrzebujecie, ludzi do jakich prac itd. Bo tak to mam wrażenie, że robicie wszystko na hurra, może się uda i ktoś przyjdzie. Mimo wszystko życzę powodzenia w działaniu i licze na odpowiedz na moje pytania.
Pozdrawiam Grzegorz Sykut
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : 22 Kwiecień 2007, 13:46:26 » |
0
|
Potrzeba nam ludzi którzy chcą pomóc. :mrgreen: Nie liczy sie wiek. Jeżeli znajdą się tacy co chcą pomóc to niech dadzą mi znać (kontakt podałem wyżej). W pierwszych dniach planujemy wyremontować dwa pomieszczenia klubowe a następnie przejść do prac na zewnątrz (sprzątanie obok hal, wycinka krzaków na trasie itd.) Klub należy pod SKPL. Uzgodniłem to z nimi.
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : 22 Kwiecień 2007, 13:57:01 » |
0
|
Pleszewska kolejka przez te 5 lat została nieco zniszczona więc powstał ten klub aby zrobić coś aby była ładniejsza. Najbardziej potrzeba nam ludzi potrzebnych do pracy. Następnie wszelkich darów np.: papę, deski, cement, piasek, narzędzia wszelkiego rodzaju narzędzia itp. Będziemy wam bardzo wdzięczni za każdy dar od was :mrgreen: :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : 22 Kwiecień 2007, 15:20:02 » |
0
|
Bardzo sobie cenię takie formy aktywności, jak ta, którą prezentujesz. Trzymam kciuki za powodzenie. Jedna uwaga - tutaj nie znajdziesz ludzi, którzy dadzą Ci deski, papę, czy inne użyteczności. Nie szukaj w internecie - wiem, że najłatwiej, ale nie przynosi skutków. Szukaj na miejscu, obejdź parę hurtowni, parę sklepów z narzędziami- może sprezentują Ci młotek i papiaki do tej papy :mrgreen:
Wszystko pozytywne co napisałem powyżej, nie uchroni Cię jednak przed poszerzeniem czerwonego paska, kolejnym ostrzeżeniem, za:
a) brak szacunku dla zasad ortografii i interpunkcji b) niestosowanie funkcji edycji postów
Powodzenia :wink:
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 25 Kwiecień 2007, 15:06:24 » |
0
|
informacje dotyczące prac wiosennych na Pleszewskiej Kl. Jeżeli chcesz pomóc to w dniach prac wiosennych (28 kwietnia do 5 maja ) staw sie o godz. 9:00 przed stacją Pleszew Miast. Zapraszamy serdecznie wszystkich miłośników.
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 30 Kwiecień 2007, 19:08:23 » |
0
|
dzisiaj na PKL razem z Ernie i resztą paczki czyściliśmy ryfla i klub. Jutro planujemy c.d. czyszczenia ryfla, czyszczenie paskundego grafiti i wycinanie krzaków na trasie. dziękuje za pomoc i czekam na was prace nadal trwają
|
|
|
|
|
|
|
Ernie
Młotkowy

Długość toru:: 89 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 01 Maj 2007, 20:37:49 » |
0
|
Zapomniales dopisac ze w ryflu byla sterta drewna z majtkami na szczycie ;P Zato dzis uporzadkowalismy wszystko w klubie, przewalalismy ruzne papiery, wysypalismy cwierc kilo cukru na podloge(przypadkiem), zjedlismy w sumie ponad 15 zupek chinskich (na 5 osob i ja jadlem 1) a w miedzyczasie zaliczylismy ze 10 rundek kiwajka po stacjii gniotac zakretki i kapsle od butelek. Czyszczenie ryflaka na glanc planujemy jutro (cudem moze nawet sprej i naprawa zepsutych dzwi). Pozdrawiam z czarnuszki pod pleszewem  i zapraszam serdecznie do 3 (dwustrydlowych) dzwi w dlugim budynku z tylu paczac od lewej.
|
|
|
|
Małe jest piękne.
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 27 Maj 2007, 10:40:26 » |
0
|
Witam serdecznie! Sami wiecie że ruch na Pleszewskiej Kolejce jest zawieszony z powodu remontów wagonu motorowego MBxd2-216. Przy remoncie pracuje 2 -3 pracowników dziennie no i ja czasem pomagam. Liczę na was że pomożecie aby kolejka była reaktywowana na czas (czyli na 1 września). Będę wam bardzo wdzięczny za okazaną pomoc przy remoncie. kontakt gg:1455996 lub wiadomość prywatna. Na każdą pytanie w tej sprawie odpowiem. Liczę na waszą pomoc będę wam bardzo wdzięczny
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : 07 Lipiec 2007, 12:28:32 » |
0
|
Zawiadamiam iż z dniem dzisiejszym klub będzie nosił nazwę K.M.P.W.R.Z P.K.L. a w skrócie będzie nazywany K.M.P.B. czyli Klub Miłośników Pleszewskiej Bany.
Przemyślałem te sprawę z tą nazwą. Ernie i ok333 macie rację K.M.P.W.R.Z P.K.L. to zbyt za długa nazwa dla klubu więc od dziś klub będzie nosił taką nazwę jaką podałem wyżej
|
|
|
|
|
|
|
Ernie
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 10 Lipiec 2007, 11:50:47 » |
0
|
Od dziś proszę niekojarzyc mnie z żadnym KMPWRZPKL, prezez niejest na moim poziomie i dziękuję zresztą z członkostwa w takim klubie  Dodam ciekawostke że oprócz prezesa byłem jedynym członkiem klubu!
|
|
|
|
Małe jest piękne.
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #13 : 10 Lipiec 2007, 15:16:21 » |
0
|
Od dziś proszę niekojarzyc mnie z żadnym KMPWRZPKL, prezez niejest na moim poziomie i dziękuję zresztą z członkostwa w takim klubie  Dodam ciekawostke że oprócz prezesa byłem jedynym członkiem klubu! Proponuje zaloz kolejny klub, obwolaj sie jego prezesem i obrzuc blotem konkurencje. Obiecaj zrobic wszystko zeby kolejka zarabiala miliony, byla blyszczaca, swieza i pachnaca. Historia zna takie przypadki i do tego lubi sie powtarzac. Zycze powodzenia
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #14 : 10 Lipiec 2007, 17:45:42 » |
0
|
Proponuje zaloz kolejny klub, obwolaj sie jego prezesem i obrzuc blotem konkurencje. 15 osob do rejestracji stowarzyszenia mu potrzeba. Czasem mam wrazenie, ze milosnicy to takie zwierzeta, ktore kazde potrzebuje wlasnego klubu....
|
|
|
|
|
|
|
Ernie
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 10 Lipiec 2007, 19:29:22 » |
0
|
A kto powiedzial o nowym klubie? Niemam zamiaru takiego zakładac bo niewidzę narazie żadnego powodu, prosze niezmyślac bajek!
|
|
|
|
Małe jest piękne.
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #16 : 10 Lipiec 2007, 22:28:57 » |
0
|
Ech, dzieci, dzieci, zamiast się za dziewczętami w kusych spódniczkach - bo lato - oglądać, w głowie Wam konflikty o skórę na niedźwiedziu, który się jeszcze nie urodził...
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #17 : 10 Lipiec 2007, 23:08:18 » |
0
|
Ech, dzieci, dzieci, zamiast się za dziewczętami w kusych spódniczkach - bo lato - +12oC i deszcz i to ma być lato ??  Nie ma lata nie ma panien w krótkich spódniczkach są dyskusje na forach 
|
|
|
|
|
|
|
Pechu
Młotkowy

Długość toru:: 107 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 11 Lipiec 2007, 08:19:49 » |
0
|
Proponuje zaloz kolejny klub, obwolaj sie jego prezesem i obrzuc blotem konkurencje. 15 osob do rejestracji stowarzyszenia mu potrzeba. Czasem mam wrazenie, ze milosnicy to takie zwierzeta, ktore kazde potrzebuje wlasnego klubu.... Dorosną to im przejdzie. Ale może faktycznie taki wiek - jedni są za Widzewem, inni za ŁKS, każdy chciałby się z czymś utożsamiać. Moim zdaniem lepiej się wziąć za ROBOTĘ niż klepać farmazony w komputerze... Ej Młody jeden z drugim - zaproponujcie rodzicom, by kupili wam w prezencie z jakiejś tam okazji opryskiwacz+ Roundup. Chcecie pomóc- weżcie sprzęt na plecy i przejdźcie linię. 3km to nie jest wiele. Nikomu w drogę nie wejdziecie, a kolejka tylko może zyskać. Nie mówię o innych pracach, na które powinna wyrazić zgodę (i je koordynować) obsługa kolejki. Do pomalowania zwrotników nie jest potrzebny żaden klub, tylko własne chęci, zrozumcie to!
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : 16 Lipiec 2007, 14:03:30 » |
0
|
Od dziś proszę niekojarzyc mnie z żadnym KMPWRZPKL, prezez niejest na moim pan:p poziomie i dziękuję zresztą z członkostwa w takim klubie  Dodam ciekawostke że oprócz prezesa byłem jedynym członkiem klubu! Oj ernie nie przesadzaj!! :!: :!: :grin:  oprócz nas dwóch byli jeszcze koledzy z poznania harcerze i pewien starszy miły pan A kto powiedzial o nowym klubie? Niemam zamiaru takiego zakładac bo niewidzę narazie żadnego powodu, prosze niezmyślac bajek! Ernie popieram kolejce nie potrzebna inna konkurencja :razz: wystarczy że ja przychodzę tam codziennie i im pomagam :razz: Ech, dzieci, dzieci, zamiast się za dziewczętami w kusych spódniczkach - bo lato - oglądać, w głowie Wam konflikty o skórę na niedźwiedziu, który się jeszcze nie urodził... Ja wole Pleszewską kolejkę niż oglądać się za dziewczynami :oops: :oops: :razz:
|
|
|
|
|
|
|
|