Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:41:31 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wolontariusze MKD - początek końca?  (Przeczytany 23914 razy)
kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« : 21 Czerwca 2007, 11:30:31 »
0

Witam!
Z powodów wewnętrznych, ingerencji innych osób oraz ciągłych nie porozumień "Wolontariusze Mławskiej KD" przechodzą w stan zawieszenia do czasu nieokreślonego. Możliwe że jest to początek końca nas (czego bym nie chciał), ale taką decyzje podjęli moi przyjaciele. Mimo iż jej nie rozumiem, muszę stwierdzić że po porstu oskarżenia, problemy nas przerastają niektórzy nie wytrzymują psychicznie, stawiają dziwne warunki, ale cóż. Takie życie. Na dzień dzisiejszy chciałbym podziękować wszystkim ktorzy przyczynili się do naszego powstania, dzialania, oraz wszystkim wolontariuszom. Decyzje pozostawie prywatnie bez komentarza. Powiem tylko że z decyzją sie nie zgadzam...niestety.
Pzdr Kacper Pawelczyk
PS: Obiecuję że strona nie upadnie, zostanie tylko gruntownie przebudowana pod kontem jednego, wielkiego archiwum MKD.
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 21 Czerwca 2007, 17:36:58 »
0

Brawo, gratuluję powtórki Starachowic... Od razu takie porównanie mi się nasunęło, kiedy to przeczytałem...

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #2 : 21 Czerwca 2007, 21:17:00 »
0

To nie tak Piotr. Zupełnie nie tak. Nie ma co tego roztrząsać. Większość wolontariuszy została i to jest ważne.

Jak ociekawostkę dodam tyle że w Starachowicach to wolontariusze odeszli bo im operator powiedzmy delikatnie "podpadł" a w Mławie to operator zabronił wstępu na kolejke wolontariuszom za ich wyczyny.

Póki co sytuacja sie wyjaśniła i chwała.
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 21 Czerwca 2007, 23:02:05 »
0

No naszczęscie przez kilka godzin sytuacja sie zmienila diametralnie
Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 794 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 25 Czerwca 2007, 11:34:36 »
0

Niewiem co prawda jak wyglądała sprawa Starachowic od kulis, ale watpliwości niepozostawia fakt że i Starachowice i Mławę łączy jeden wspólny element układanki...wszystcy wiedzą o co chodzi... A co do wolontariuszy którzy zostali... a raczej pozwolono zostać...jest ich dwóch, zawodowy maszynista i absolwent gimnazjum... Jeśli chodzi o wycofanie sie z Twojej działalności miłośniczej Piottrze...może i dobrze zrobiłeś...przynajmniej się nieużerasz z ludzmi o chorych ambicjach...

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #5 : 25 Czerwca 2007, 11:43:06 »
0

Nazywaj to jak chcesz Harry, ja nie podejmuje tu żadnych decyzji. Widze że zachowujesz sie jak zakochany klown. Zapewne odebrałeś moją wiadomość na prv stąd twoja tutaj cóż, twoja wola. Ja powiedziałem tylko to co ustalone zostało z prezesem. Do odwołania zakaz wstępu maja na MKD osoby nieupoważnione. Zostaje emzi jako maszynista i kacper jako admin strony.
Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 25 Czerwca 2007, 16:09:37 »
0

Masz racje że TY tu nie odpowiadasz, bo odpowiadasz za siebie, ale weź pod uwagę jedno- gdzie się pojawiasz tam zawsze słychać o problemach...
może masz jakieś ambicje-ok, miej je ale niech to nie szkodzi innym...chłopie, masz opinie w środowisku jaką masz...a na to pracuje się latami

kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #7 : 25 Czerwca 2007, 16:26:26 »
0

Przepraszam bardzo, ale póki co Axel nie zaszkodził żadnej kolejce (z tego co mi wiadomo). Opinia w środowisku to też żaden argument. Jedno jest pewne - tego typu działania (tu strzelam, bo nikt nie raczył konkretnie napisać co się stało i o jakie działania chodzi) należy oceniać z perspektywy czasu. To, że w tym momencie coś kogoś dotknie, wcale nie oznacza, że czyjeś czyny prowadza do destrukcji... Czasami po prostu nie da się pogodzić interesów wszystkich stron. Mam prośbe - albo niech ktoś wyjaśni o co chodzi albo prowadźcie sobie takie rozmowy prywatnie, bo kolejnego prania brudów tutaj nie bedzie.

Jeszcze dodam, że co do charakteru Axela, a co za tym idzie stylu jego działania można mieć różne zastrzeżenia, ale jest to jeden z niewielu "działaczy", który realizuje swoje cele. Może z szumem, ale realizuje. I za to go podziwiam. Potrafi nie ograniczać swojej działalności tylko do dyskusji, co nie zawsze będzie wszystkim na rękę - to naturalne. Panowie zaczekajcie więc z opiniami jakiś czas, kiedy bedzie wiadomo jaki efekt przyniosły działania Rafała i innych jak mniemam osób na MKD.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 25 Czerwca 2007, 17:29:29 »
0

Ludzie, dajcie na wstrzymanie. Wyjaśnijcie to sobie wszystko prywatnie. Taka mała prośba do was
I tak jak napisał mój przedmówca, poczekajmy na wyniki i dajmy chwilę spokoju a wszystko się wyjaśni. Czego sobie i wam życzę...
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #9 : 25 Czerwca 2007, 20:43:52 »
0

Dzięki Andrzej za poparcie.

Wyjaśniam zatem o co poszło.

Jak wiecie MKD stała jakiś czas bez ruchu. Wiadomo o co chodziło. Po pierwsze o kase, po drugie o ludzi w pobliżu MKD choć to był 100 razy mniejszy problem. Generalnie całość przelała sie jak zaczęły się najazdy policji, podejrzenia o kradzieże (transportery 6szt które podobno SKP ukradł a co było bzdurą !!!) i pomówienia wolontariuszy na forum MKD które czytali chyba wszyscy w okolicy łącznie z burmistrzem. Tomek postanowił odpuścić Mławę na jakiś czas. Stąd przerwa w ruchu.

Jak wiecie dość daleko było mi do SKPLu jednak sprawa z Ls60 Rogoza sprawiła że zaczęliśmy obaj Tomkiem S. współpracować. Ja coś załatwiałem jemu (np. podkłady z Siedlec tak jak i dla SKW) a on mi. Jakieś 3 tyg. temu zgadaliśmy się na temat Mławy. Tomek opowiedział jak to wolontariusze samowolnie jeździli Lxd2 po stacji, co piszą o nim i o SKPLu i jakie maja plany na samodzielny ruch. Nie chciał wogóle nic tam robić. Ja jednak wpadłem na pomysł by dogadać się z wolontariuszami - zorganizować spotkanie Tomek kontra wolontariusze by wyjaśnić wszystkie plotki, pomówienia itp... Tomek w niedziele przywiózł dwóch mechaników by uruchomić lokomotywe, ja paliwo - mieliśmy jechać do Przasnysza a w wagonie miało odbyć sie spotkanie. Lok zdefektował po drodze ale do spotkania doszło - właściwie miało dojść bo pisać na forum potrafił każdy a mówić "face to face" niemal nikt.
Po spotkaniu wszystko wydawało sie na jak najlepszej drodze. Tomek obiecał pociąg, wolontariusze spokój. Do czasu. Już za kilka dni wyszło szydło z wora. Dowiedziałem sie co piszą na zamkniętym forum, i jakie naprawdę mają zdanie na temat Tomka, SKPLu i mojej pomocy. Jakie to z nas k...wy i złodzieje. Tak naprawde chodziło o to, że zabieram chłopcom zabawke, że kończy sie czas samowolki i bezprawia a wraca SKPL. Przesłałem to co pisali Tomkowi - z premedytacją, by "wyciąć wrzoda" a nie smarować maścią bez końca. Stąd decyzja Tomka o zakazie wejścia na kolejke. Okazało sie, że to bardzo mała grupa buntowała reszte. ZTCW dziś poza nimi wszyscy chcą nadal pracować na MKD SKPL !!! To chyba o czymś świadczy. Teraz jest powiedzmy przerwa techniczna. 3-4 tyg bez wolontariuszy by wszystko przyschło. Potem bierzemy sie wszyscy ostro do roboty bo szykuje sie planowy ruch jeszcze w wakacje.

Nadal uważacie że szkodzę MKD ??
Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 25 Czerwca 2007, 21:05:30 »
0

Szkoda że musiało dojść do tego typu konfrontacji Axel...gdybyś normalnie wyjaśnił, że "...słuchaj, jest tak i tak...weźmy się do roboty razem...plany są takie i takie...problem z taborem jest taki i taki...potrzeba to i to..." było by inaczej, i nie było by wzajemnych podejrzeń. A tak to i SKPLowi się oberwało, Ty żeś się naczytał, powstały wzajemne podejrzenia...i po co to było nam wszystkim??

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #11 : 25 Czerwca 2007, 22:11:20 »
0

Sorry ale mówiłem i odpowiadałem do czasu na wszystkie zarzuty i napady na mnie. Do czasu. Sam wiesz kto nakręcał wszystko i teraz zpłacili za to wszyscy. Dla mnie temat zamknięty.
kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 25 Czerwca 2007, 22:11:21 »
0

No właśnie Harry, na co?
Może nie warto rozpamiętywać co było, co jest. Nasze "ukochane" Forum przejdzie przemianę (czytaj zostanie totalnie wyczyszczone).
Ale tak wprowadzając dobry humor, drezyna jest gotowa do malowania, rzekomo we wtorek ma być robiona przez mechaników zatrudnionych przez gminę Czernice Borowe
Miejmy nadzieje że już niedługo wyjedziemy w szlak, to jako OT
Harry Potter
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 26 Czerwca 2007, 00:29:33 »
0

Wiesz sam Axel, że pytałem Cię na prvce o takie rzeczy jak stan taboru, stan toru... jedyna odpowiedz to sprawa skpl'u i jego mechaników... dając odczuć że to nie mój zasmarkany interes...masz rację...na szczęście to faktycznie nie mój interes jak się wagon z rozwalonymi amortyzatorami wywali na szlaku
( ten który jest w remoncie który jest za prywatną kasę wiesz czyją...-a tak przy okazji, kasa prywatna się skończyła...), a pomijając to że masz przegrzane maźnice i zero smaru w łożyskach... o lokomotywach nie wspomnę...szlak też pozostawia wiele do życzenia...
A Ty Kacper sam wiesz dobrze,że drezyna nawet jeśli będzie ładnie wyglądać to nie znaczy że hamulce zadziałają w razie potrzeby jak należy...jeśli mechanicy z Czernic to zrobią to Alleluja...ale pozostanie szlak i tabor do roboty...
Więc Panowie... nie zawijajmy gówna w papierek i nie mówmy, że to cukierek...
Wszyscy wiemy jak jest... jest dobrze to jest dobrze, ale w coś się puknie np. drezyną to może być smród- wszystko zależy od tego z jakim skutkiem się puknie... Zastanówcie się i weźcie to sobie do serca...najpierw bezpieczeństwo...nie prowizorka...

Jeśli ktoś z was myśli długodystansowo to zastanówcie się i dajcie znać...bo jednak wolontariusze którzy dostali zakaz wejścia na teren chcą coś robić w tym kierunku, ale z głową...bez zarzynania tego co jest w i tak kiepskim stanie...

To jest moja opinia...i jej nie zmienię...
A co do wzajemnych powiązań...Widzę że się wąskie tory dzielą na tych co są za SKPL lub za FPKW... oczywiście ja jestem ten zły bo niezależny...a jak nie z nami to przeciw nam... Ot..takie tam...jak chcecie to banujcie, zablokujcie dostęp w ogóle...
Szczególnie pozdrawiam M. Przybysza

PS. odpowiedz dotyczyła wypowiedzi kolegów Axela oraz Kacpra i do nich się odnosiła ( ich ostatnich wypowiedzi)...- sorry Kacper, tu dopiero zajrzałem po naszej rozmowie na gg.

kgrid
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 26 Czerwca 2007, 00:46:25 »
0

PS. odpowiedz dotyczyła wypowiedzi kolegów Axela oraz Kacpra i do nich się odnosiła ( ich ostatnich wypowiedzi)...- sorry Kacper, tu dopiero zajrzałem po naszej rozmowie na gg.

Wiesz ze cenie sobie jednak szczerość...mimo iż mój stan psychiczny na tym cierpi.
Co do drezyny to i hamulce mają być rzekomo robione, ale w to jakoś już nie wierze. Ale wiesz, od czegoś trzeba zacząć...
fidzio
Gość
« Odpowiedz #15 : 26 Czerwca 2007, 14:15:35 »
0

Cytat: "AXEL"
Tomek opowiedział jak to wolontariusze samowolnie jeździli Lxd2 po stacji, co piszą o nim i o SKPLu i jakie maja plany na samodzielny ruch.

Nie oni pierwsi i nie oni ostatni.
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 26 Czerwca 2007, 16:54:03 »
0

Cytat: "Harry Potter"
Wiesz sam Axel, że pytałem Cię na prvce o takie rzeczy jak stan taboru, stan toru... jedyna odpowiedz to sprawa skpl'u i jego mechaników...

Bo to prawda. Odpowiada za to operator i on ponosi pelna odpowiedzialnosc karna gdyby zdarzyl sie wypadek.....
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #17 : 26 Czerwca 2007, 19:48:30 »
0

Cytat: "fidzio"
Nie oni pierwsi i nie oni ostatni.

Ale pierwsi opublikowali to dość szeroko...
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #18 : 26 Czerwca 2007, 20:25:16 »
0

Polska to być dziwny kraj...

Fidzio ma rację , nie ma co udawać świętych, każdemu z nas pewnie się przytrafiło wiadomo co, ale jednak mnie przytkało, gdy zobaczyłem internetową galerię, w której nastolatek chwali się jak to prowadził najcięższą z wąskotorowych lokomotyw, wykonując nią skomplikowane manewry z taborem  :shock:

Przepraszam za "nastolatka", nie ujmuję doświadczeniu i zaangażowaniu w pracę owego,  ale postronnego obserwatora, czy też pewien urząd mało by to  interesowało.
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 26 Czerwca 2007, 23:27:04 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
Fidzio ma rację , nie ma co udawać świętych, każdemu z nas pewnie się przytrafiło wiadomo co, ale jednak mnie przytkało, gdy zobaczyłem internetową galerię, w której nastolatek chwali się jak to prowadził najcięższą z wąskotorowych lokomotyw, wykonując nią skomplikowane manewry z taborem  :shock:

Mowia, ze milczenie jest zlotem. I jest w tym duzo prawdy. Pewnych rzeczy sie nie publikuje.
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!