paliwo
Gość
|
 |
« : 03 Grudzień 2007, 16:51:57 » |
0
|
Wczoraj przechodząc obok kolejki wstąpiłem zobaczyć co nowego i ku moim oczom zobaczyłem że zaczynają rozbierać boczny tor (dawniej tor rewizyjny). Ciekawi mnie to po co go rozbierają :?: Przeszkadza komuś :?: a może kasy nie ma :?: a oto link do filmiku jaki nakręciłem :cry: http://www.wrzuta.pl/film/7y1pnD4dzo/pleszewska_kl-_rozebrany_tor
|
|
|
|
|
|
|
ZZK DOKP
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 03 Grudzień 2007, 18:37:46 » |
0
|
z ego co widać to będzie kolej jednotorowa - a z drugiej strony szkoda , bo cóż może w przyszłości będzie potrzebny może do podstawienia platformy lub czegoś innego i nie będzie , tylko na kołach gumowych
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #2 : 03 Grudzień 2007, 22:12:11 » |
0
|
Jaki problem było zapytać kogoś z pracowników? Paliwo, Ty masz jakąś socjofobię że pytasz tutaj, zamiast na miejscu?
|
|
|
|
|
|
|
mateo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : 04 Grudzień 2007, 23:15:31 » |
0
|
No to po Kole zabrali się za rozbiórkę naszej bany :cry:
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #4 : 05 Grudzień 2007, 01:12:30 » |
0
|
Jeżeli masz podejżenia to zgłoś to do odpowiednich organów. W przeciwnym wypadku możesz znaleźć się sam w charakterze oskarżonego o pomówienie. Radzę daleko idącą ostrożność. Lepiej niektóre sprawy przemilczeć niż robić niepotrzebny smród i zamieszanie. Bo często okazuje się, że wszystko wygląda inaczej.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
mateo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : 05 Grudzień 2007, 07:02:09 » |
0
|
Tak czy inaczej tory na stacji Pleszew miasto są rozbierane, nie ważne kto to rozbiera, dla mnie ta sytuacja jest niedopuszczalna i tak już niewiele zostało z Pleszewskiej Kolei Dojazdowej.
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #6 : 05 Grudzień 2007, 10:09:50 » |
0
|
To idź na stację, dowiedz się, kto, po co i dlaczego rozebrał, i zdaj nam zaraz relację z tego co się dowiedziałeś, a jak potrzeba zgłoś kradzież na Policji. Każdy może to zrobić, nie musi mieć tytułu prawnego do ukradzinej rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
mateo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 05 Grudzień 2007, 11:24:14 » |
0
|
Niestety do 16.00 pracuję a po południu to już na stacji nikogo nie ma. Pozdrawiam, :roll:
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #8 : 05 Grudzień 2007, 12:18:42 » |
0
|
Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu 
|
|
|
|
|
|
|
mateo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : 05 Grudzień 2007, 12:53:11 » |
0
|
... a kto się chce czepiać ten się czepia etc. etc.
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #10 : 05 Grudzień 2007, 13:05:09 » |
0
|
.. a kto się chce czepiać ten się czepia etc. etc. No właśnie mowa o Tobie. Snujesz niepotrzebne domysły, bezpodstawne oskarżenia. Policja w Pleszewie jest myśle czynna nieco dłużej niż do 16.00. Możesz zgłosić to sprawdzą. Nie rozumiem idei dla której ludzie z Pleszewa żalą się problemami własnej kolejki przed ludzmi z drugiego końca Polski. Zamiast wziąć sprawy w swoje ręcę. To w gruncie rzeczy Wasza kolejka i Wasze sprawy? Sądzisz że przyjade z Londynu żeby Wam pomóc bo ty pracujesz i do 16 nie mozesz?? Pleszew ma chyba niestety słabość do rozsądnych pomocników. Ludzie jeśli Wy nie weźmiencie się za Waszą kolejkę to jest niewielka szansa że zrobi to ktoś inny. I pisaniem tego typu postów napewno ale to napewno nie pomożecie, a macie sporą szanse dużo popsuć.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
mateo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : 05 Grudzień 2007, 13:57:49 » |
0
|
Co popsuć, to że paliwo albo ja zauważyliśmy demontaż torowiska i informujemy o tym na forum to jest powód do "psucia wszystkiego". Widzę że kolega by wolał abyśmy w temacie PKL wszyscy siedzieli cicho tak aby nikt w Polsce nie wiedział że istnieje a gdy się kolejka unicestwi to za jakieś 10 lat wspominać ją jak Jarocińską KD. Sprawa jest prosta jest zrobiona krzywda kolejce i jest to już najprawdopodobnie nie do odbudowania. Pozdrawiam,
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #12 : 05 Grudzień 2007, 14:14:49 » |
0
|
Dobrze, więc napisz nam czego od społeczności MK oczekujesz, a czego nie możesz zacząć robić sam? Samo to, że WIEMY niczego nie zmieni...
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #13 : 05 Grudzień 2007, 14:15:25 » |
0
|
Sprawa jest prosta jest zrobiona krzywda kolejce i jest to już najprawdopodobnie nie do odbudowania. Pozdrawiam,
Co?? Położenie toru od nowa to znowu nie jest jakaś technologia kosmiczna...
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #14 : 05 Grudzień 2007, 14:19:53 » |
0
|
Co popsuć, to że paliwo albo ja zauważyliśmy demontaż torowiska i informujemy o tym na forum to jest powód do "psucia wszystkiego" To jest bicie piany jedynie. Skoro Wy z Pleszewa nie potraficie zainterweniować w sprawie Waszej kolejki to sądzicie że ktoś z Warszawy czy Krakowa przyjedzie to zrobić za Was?? Widzę że kolega by wolał abyśmy w temacie PKL wszyscy siedzieli cicho tak aby nikt w Polsce nie wiedział że istnieje a gdy się kolejka unicestwi to za jakieś 10 lat wspominać ją jak Jarocińską KD. Wolałbym żebyście zabrali się za robotę na własnej kolejce a nie publicznie jęczeli jedynie jak jest ciężko i rzucali oskarżenia. Lepiej zacząć od własnego podwórka. Sprawa jest prosta jest zrobiona krzywda kolejce i jest to już najprawdopodobnie nie do odbudowania. Jaki był cel istnienia tego toru odstawczego? Czy rozebrano cały tor czy jedną szynę i na co została ona wykożystana? Czy poszła na złom? Odpowiedz nam prosze na to pytanie jednocześnie wyciągająć wnioski z Twojego bicia piany. Ja wiem na co poszla ta szyna. Nie potrzebowałem nawet jechać do Pleszewa, żeby się tego dowiedzieć. Choć mieszkam kilkaset kilometrów dalej od tej kolejki niż Ty. Zastanów się więc czy taka nadgorliwość na forum jest dobra. Szeryfem wąskiego toru nie zostaniesz bo konkurencje masz ogromna. Pozdrowienia w gorliwosci
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
Marek Sz
SGKW

Długość toru:: 321 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 05 Grudzień 2007, 15:32:15 » |
0
|
Sprawa jest prosta jest zrobiona krzywda kolejce i jest to już najprawdopodobnie nie do odbudowania.
Taaa, likwidacja kilku metrów starego, niepotrzebnego toru równa sie niemalże zbrdni przeciw ludzkości. Zrozum, że kolej to żywy organizm, wiec, jesli jakaś jej część jest niepotrzebna - tor, stacja, tabor etc - to moze zostać zlikwidowana. Już na pmk było kilku takich co płakali nad przeznaczonymi na złom Eaosami, Bipami czy Gagarinami.
|
|
|
|
|
|
|
Ernie
Młotkowy

Długość toru:: 89 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #16 : 05 Grudzień 2007, 16:54:24 » |
0
|
Ja wiem na co poszla ta szyna. Nie potrzebowałem nawet jechać do Pleszewa, żeby się tego dowiedzieć. A mógł by się kolega tą informacją podzielić z innymi?
|
|
|
|
Małe jest piękne.
|
|
|
Tomek SKPL
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : 06 Grudzień 2007, 18:10:44 » |
0
|
Tak tor boczny ( szyna została rozebrana ) bo była potrzebna - PKL to nietypowa kolej z nietypowymi częściami , rozjazdy są typowe i robione dawno z szyn starego typu na kolej trój-szynową .
Cóż kolega Paliwo jeszcze zawiadomił o naszym wyczynie UM Pleszew.
Miłośnik czy poprostu kretyn, Dzisiaj oficjalnie oświdczam iż nie ma on wstępu na teren kolejowy , chyba zę sobie kupi bilet na poc pasażerski.
|
|
|
|
|
|
|
whisper
Młotkowy

Długość toru:: 78 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 06 Grudzień 2007, 18:17:17 » |
0
|
Tomek, przecież wszyscy na forum go do tego podburzali. Nie dziw się więc, że zawiadomił właściciela. ;-)
A na poważnie, czy szyna była potrzebna do jakiegoś ubytku?
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil
|
|
|
Tomek SKPL
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : 06 Grudzień 2007, 18:18:30 » |
0
|
A jeszcze jedno .... Kolega Paliwo i Mateo mają poprostu żal sami do siebie , najpierw nasrali do własnego gniazda , teraz nie przyjdą na kolejkę bo sie poprostu boją i dlatego piszą TUTAJ. Panowie ktoś napisał , miasto , policja , Papierz - to są organa które wiedzą co zrobić Przez nich wagony faury czekają na kasacje już rok , BO DA SIE ODBUDOWAĆ stwierdzili urzędnikom w mieście , no to poczekamy jeszcze z 15 lat , sam nie zeżre a drugiemu nie da Ciekaw jestem czy wiedzą że gdyby nie SKPL , PKL zostałoby pozbawione 3 szyny  Ano nie , Gdzie byliście jak kolejką rządziło miasto - i zezłomowali wszystkie maszyny na warsztatch i doprowadzili do stanu agonalnego rumuny ? Ano nigdzie ,
|
|
|
|
|
|
|
|