Świat kolejek wąskotorowych SMF
03 Październik 2023, 17:27:40 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozebrany tor boczny w Pleszewie na wąskim  (Przeczytany 34330 razy)
Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #20 : 06 Grudzień 2007, 18:21:34 »
0

I dobrze że zawiadomili,

szyna była potrzebna , wrośnięta w glebe , ja nawet nie wiedziałem że coś zdemontowali

jutro się dowiem to napiszę ,

Poszła na złom na mój złoty łańcuch , brzuch i merca  :mrgreen:  :mrgreen:
Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #21 : 06 Grudzień 2007, 18:28:56 »
0

i jeszcze jedno bo się wk.....

SKPL zatrudnił firmę do pisania wniosku na rewitalizację kolejek , nie wszystkich
( jak wiecie nie wiadomo co będzie z KrKD , z MKD już wiadomo )

Średni koszt modernizacji przeliczjac na jeden km to 1,5 mln złoty , prawdopodobnie nawet "mamy" swój wkład własny, w środę burmistrz miał przekonywać radnych do uczestnictwa w tym ( finansowo ) , ale jak tacy pomagierzy będą działać to kolejka ani remontu ani lepszych czasów nie dożyje.

Odrazu im piszę ze wszystkie szyny będą bezstykowe na przytwierdzeniu sprężystym - nie po staremu , z zabudowanymi rogatkami na miejskich ulicach , MOZE CZAS OPROTESTOWAĆ TO , bo nie jest to zgodne z ideologią ortodoksyjnego MK ?

Pamiętajcie tylko te kolejki się uratują ( nie mówię o muzealnych ) co się zmodernizują i ograniczą koszty do minium , nawet likwidując zbędny majątek !!!

TO JEST KAPITALIZM
paliwo
Gość
« Odpowiedz #22 : 06 Grudzień 2007, 20:22:49 »
0

Cytat: "Tomek SKPL"
Tak tor boczny ( szyna została rozebrana ) bo była potrzebna - PKL to nietypowa kolej z nietypowymi częściami , rozjazdy są typowe i robione dawno z szyn starego typu na kolej trój-szynową .

Cóż kolega Paliwo jeszcze zawiadomił o naszym wyczynie UM Pleszew.

Miłośnik czy poprostu kretyn,
Dzisiaj oficjalnie oświdczam iż nie ma on wstępu na teren kolejowy , chyba zę sobie kupi bilet na poc pasażerski.

Nikogo nie zawiadamiałem. Niech pan sobie myśli o mnie jak chce ja mam  już gdzieś to wszystko co sie dzieje w Pleszewie. Życzę wam jak najlepiej ale ja już wam nie pomogę. Mało sie nachodziłem  :?:  i nawet nikt mi za to jednego prostego słowa dziękuję nie potrafi powiedzieć :?:
Panie Tomaszu za mało czasu poświęciłem czasu przez ten rok co pomagałem na kolejce :?:
To już wszystko co mam panu do powiedzenia i mówię krótko dziękuję i dowidzenia.

Cytat: "Tomek SKPL"
A jeszcze jedno ....

Przez nich wagony faury czekają na kasacje już rok , BO DA SIE ODBUDOWAĆ stwierdzili urzędnikom w mieście

,

A można wiedzieć kto tak powiedział bo na pewno nie ja :cool:

Chciałem jak najlepiej dla kolejki ale teraz to sobie tylko usiądę spokojnie przed kompem i pogram w trs2004.
kamicz
SGKW
*
Długość toru:: 298 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #23 : 06 Grudzień 2007, 22:28:33 »
0

Cytat: "paliwo"

Mało sie nachodziłem  :?:  i nawet nikt mi za to jednego prostego słowa dziękuję nie potrafi powiedzieć :?:
Panie Tomaszu za mało czasu poświęciłem czasu przez ten rok co pomagałem na kolejce :?:

Hahaha :lol: Jakby wszyscy prezesi mieli dziękować swoim wolontariuszom to by im chyba gardła wysiadły.
Jak Cię zobaczyłem w Pleszewie to czułem, że to się tak skończy :roll:

A odnośnie dziękuję: łaski przychodząc nikomu nie robisz...

Pozdrawiam, Kamil
Górnośląskie Koleje Wąskotorowe
www.sgkw.eu
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!