vutik
Młotkowy

Długość toru:: 126 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #100 : 14 Kwiecień 2012, 22:40:52 » |
0
|
Tak dla przypomnienia, reaktywacja już za 2 tygodnie! 
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #101 : 16 Kwiecień 2012, 16:12:25 » |
+1
|
A czemu Mrozy są w nieczynnych ?
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #102 : 16 Kwiecień 2012, 18:16:16 » |
0
|
No właśnie??  Jazdy premierowe były, w tym sezonie ma już ruszać...
|
|
« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2012, 18:19:47 wysłane przez Harry Potter »
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #103 : 16 Kwiecień 2012, 20:01:49 » |
+1
|
Kalitoszczak, do tablicy, nie pić tam, zwiedzać (forum) ... Przenośże waść Mrozy na czynną... kolejna kolejka +1  )) Ryłko się cieszy, nie tylko mnie zapewne  )
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #104 : 18 Kwiecień 2012, 08:18:40 » |
+1
|
Axelszczyk spoko, widziałem, zrobię to później bo na razie mam urwanie głowy. Trzymcie lepiej kciuki bo za 2h mam rozmowę w sprawie pracy hyhyhy. W Polsce! 
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #105 : 18 Kwiecień 2012, 11:26:40 » |
+1
|
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #106 : 18 Kwiecień 2012, 13:50:54 » |
0
|
Żeby wszystko miało ręce i nogi... 1. Jak się oficjalnie nazywa kolejka? 2. Jak wrzucę w koleje leśne i parkowe to chyba będzie ok? 
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #107 : 18 Kwiecień 2012, 15:50:07 » |
0
|
Na plakacie masz Tramwaj konny w Mrozach.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #108 : 18 Kwiecień 2012, 16:38:02 » |
0
|
Zrobione 
|
|
|
|
|
|
|
vutik
Młotkowy

Długość toru:: 126 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #109 : 19 Kwiecień 2012, 00:56:36 » |
0
|
Jeszcze tylko usuń znak zapytania w tytule bieżącego wątku i będzie pełnia szczęścia 
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #110 : 19 Kwiecień 2012, 10:12:54 » |
0
|
Się czepiasz  Się robi.
|
|
|
|
|
|
|
Patrick II
Młotkowy

Długość toru:: 75 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #111 : 26 Lipiec 2012, 14:20:12 » |
0
|
Jestem ciekaw czy woźnica (maszynista), musi posiadać jakieś uprawnienia do kierowania takim pojazdem. http://pl.wikipedia.org/wiki/Tramwaj_konny_w_Mrozach- na wiki już jest artykuł, jeśli ktoś zna jeszcze jakieś ciekawe źródła to proszę o kontakt http://www.mrozy.pl/tramwajkonny/- strona niczego sobie, mam nadzieję, że w przyszłości pojawią się tam informacje dotyczące rozkładu jazdy czy biletów
|
|
|
|
ehhh...
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #112 : 29 Lipiec 2012, 09:52:23 » |
+11
|
To jest, jak sądzę, niezła prawna zagadka prawna. Koń niewątpliwie pojazdem nie jest. A skoro nie jest pojazdem, to nie jest też pojazdem trakcyjnym. Do prowadzenia zaprzęgu konnego na drogach publicznych żadne uprawnienia nie są wymagane (karty woźnicy zniesiono). Droga żelazna nie jest drogą publiczną w rozumieniu polskiego prawa. Ergo - osoba prowadząca nasz tramwaj konny uprawnień żadnych nie potrzebuje. Znaczy się - tkwimy w prawnej próżni. Pytanie - czy jest potrzebny kierownik pociągu? Czy konieczne jest świadectwo bezpieczeństwa dla przewoźnika? Czy w ogóle to jest kolej w rozumieniu ustawy o transporcie kolejowym? Swoją drogą - zarząd pewnej kolei wąskotorowej wystosował kiedyś do UTK zapytanie w sprawie koni trakcyjnych. Zarząd chciał się od UTK dowiedzieć, czy koń trakcyjny jest w mniemaniu UTK pojazdem trakcyjnym. A jeśli tak, to jak uzyskać świadectwo dopuszczenia do eksploatacji. I czy za typ pojazdu uważa się konia w ogóle, czy każdą rasę z osobna. I czy można konie uznać za pojazdy trakcyjne eksploatowane w Polsce przed rokiem 1997. A jeśli nie, to jak przeprowadzić niezbędne badania konieczne do uzyskana świadectwa typu. A w szczególności jak spuścić konia z wzorcowej górki rozrządowej oraz jak przeprowadzić badanie wpływu zewnętrznych pól elektromagnetycznych na urządzenia pokładowe konia. No i na koniec - jak w sposób trwały nanieść na konia oznaczenia serii oraz numer taborowy oraz czy wypalenie stosownego piętna spełni wymóg trwałego naniesienia oznaczenia oraz, czy zdaniem UTK nie będzie stanowiło naruszenia zapisów ustawy o ochronie zwierząt (czy jak ona się tam nazywa). I choć minęło 9 lat odpowiedź nie nadeszła 
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #113 : 29 Lipiec 2012, 19:43:37 » |
0
|
Z nazwy jest to tramwaj - więc jeżeli jakieś przepisy brać pod uwagę to chyba tramwajowe...
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #114 : 30 Lipiec 2012, 00:09:48 » |
+2
|
I choć minęło 9 lat odpowiedź nie nadeszła  Delikatnie mówiąc, może pytanie potraktowano jako zamach na powagę Urzędu? 
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #115 : 31 Lipiec 2012, 08:04:04 » |
0
|
gdyby w nazwie była "kolej"konna to kto wie,szacowny (ehh  )urząd zaszczycił by może odpowiedzią...
|
|
|
|
|
|
|
oelka
Nowicjusz

Długość toru:: 28 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #116 : 09 Sierpień 2012, 11:35:00 » |
0
|
Z nazwy jest to tramwaj - więc jeżeli jakieś przepisy brać pod uwagę to chyba tramwajowe...
Które też zresztą nie wspominają o koniu jako środku trakcyjnym.
|
|
|
|
|
|
|
|
Trabant
|
 |
« Odpowiedz #118 : 04 Wrzesień 2012, 18:15:27 » |