Świat kolejek wąskotorowych SMF
10 Października 2024, 22:12:47 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nieistniejące odcinki Linii Gniezno-Września  (Przeczytany 46358 razy)
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #40 : 12 Marca 2009, 12:42:51 »
0

Poza tym jak ktoś przyjdzie do wspomnianego sklepu z pamiątkami to raczej sprzeda mu się płytę niż da ulotkę z informacją, iż film można ściągnąć z jakiegoś tam serwera.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Adam1976
Czytelnik

Długość toru:: 9 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #41 : 12 Marca 2009, 21:28:56 »
0

Dobrze, pomyślę o tym. Tak mi się wydaje, że mógłbym wysyłać film za zaliczeniem pocztowym na płycie wg zamówienia (DVD+R lub DVD-R, ewentualnie w wersji DL,  dla filmów w formacie DVD-Video, CD-R dla filmów VideoCD lub SuperVideoCD; nagrywarki Blu-ray jeszcze nie mam, dlatego płyt BD jeszcze nie nagrywam). Chętny wysyłałby mi na priv swoje zamówienie oraz adres, a ja po przygotowaniu płyty lub płyt, wysyłałbym za zaliczeniem pocztowym.  Oczywiście cena nie mniejsza niż płyta + plastkowe pudełko+koszty wysłania. Dodam jeszcze, że z płyt stosuję wyłącznie produkty firmy Verbatim (preferuję DVD+R oraz CD-R SuperAzo, ale mogę nagrać na płycie wyszczególnionej w zamówieniu), nagrywam ZAWSZE  NAJMNIEJSZĄ możliwą prędkością oraz  ZAWSZE weryfikuję zapis. W celu wyjaśnienia: im mniejsza prędkość zapisu (w moim przypadku x4), tym mniej błędów na płycie, a tym samym szybciej może być taka płyta odczytywana oraz dłużej będzie się można nią cieszyć (mam płyty CD-R Verbatim Datalife z 1999 roku, nagrane z prędkością x4 i do dzisiaj działają bez zarzutu). Zatem można spokojnie stwierdzić z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością, że odtwarzacz odbiorcy będzie odtwarzał film z mojej płyty bez najmniejszych zakłóceń (cyfrowych - oczywiście, bo zakłócenia VHS nie da się całkowicie usunąć), a nowy właściciel płyty będzie zadowolony.
Dodam jeszcze, że mogę zrobić nawet naklejkę na płytę z zamówionym zdjęciem, który np. może być w załączniku

Jestem "wąskmikolem".

Pozdrawiam.
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #42 : 19 Marca 2009, 00:20:09 »
0

Cytat: "Adam1976"
Cytat: "Dariusz"
Istnieje film dokumentujący jeden z ostatnich przejazdów szlakiem do Sompolna - wyjazd po część taboru przekazanego Gnieźnieńskiej KD. Niesamowite wrażenia, kiedy rumun przedziera się przez ściany krzaków. I stacja Sompolno gdzie jeszcze na moment zatrzymał się czas, gdzie ma się wrażenie, że dopiero wczoraj odeszli stamtąd ludzie.

Witam na forum.  :wink:

Zgadza się. Byłem uczestnikiem tej wspaniałej wycieczki i nakręciłem film. Niedawno przechwyciłem go z taśmy VHS do formatu Xvid (1 godz., 1 Mbps, 720x576, dźwięk MP3 48 kHz stereo). Jest dostępny tutaj:

Gniezno_Sompolno_14_06_2003_VHSRip_Xvid

Bylem uczestnikiem przejazdu z Krosniewic do Gniezna w kwietniu 2002 roku. Wrazenia niezapomniane. Ale tylko one.
Szkoda wielka, ze wagon motorowy, ktory zostal podczas tamtego przejazdu sprowadzony do Gniezna nie jezdzi i popadl w zapomnienie, jesli nie ruine.

A co do filmu, ktory tu prezentujsze, to mnie raduje Lxd2-369 - milo obejrzec dawna bytomska maszyne na chodzie
102N
Zawiadowca
Długość toru:: 466 m

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #43 : 19 Marca 2009, 16:11:05 »
0

W całkowitą ruinę nie popadł,silnik działa,wnętrze zachowało się  w jako takim stanie.
W zapomnienie tez nie popadł,ponieważ operator zbiera już fundusze na remont kapitalny wraz z wymianą silnika,na mniej awaryjny.Ma się to odbyć pod koniec roku 2009.

1. Admin / Moderator ma zawsze rację.
2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2693 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #44 : 10 Maja 2009, 13:13:55 »
0

Czy będą jeszcze jakieś filmy??

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
Andrzej M.
Nowicjusz
*
Długość toru:: 35 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #45 : 03 Listopada 2009, 21:02:27 »
0

Witam. Ewakuacja taboru z Sompolna jest tu.

Małe | Duże

Zamieściłem też relację z rozbiórki koło Złotkowa:

Małe | Duże

Pozdrawiam.
A.M.
Brood.K
Dyrektor
Długość toru:: 793 m

W terenie W terenie

Nic na siłę. Weź większy młotek.

« Odpowiedz #46 : 07 Listopada 2009, 15:20:44 »
0

Smutne.Zresztą... co tu dużo gadać :-/ Ale udokumentowane, a to najważniejsze..

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!