Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 04:02:02 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: uwaga MKD  (Przeczytany 11679 razy)
kolejarz999
Czytelnik

Długość toru:: 8 m

W terenie W terenie

« : 07 Października 2008, 21:17:02 »
0

Witam ponownie
Dla rozjaśnienia watpliwosci nie jestem z samej Mławy tylko z gm. Iłowo, mam 25 lat, robię zdjęcia taboru normalno i wąskotorowego. Mój temat dotyczy dokończenia rozmowy co do mławskiej kolejki. Tak naprawde to SKPL jeździło sporadycznie, i niezbyt legalnie tzn. nie sprawdzony technicznie towar, poważne uszkodzenie najlepszej lokomotywy, kradzież agregatu z pługu 802s (unikatowego 1 egz.), masy narzędzi ze stacji. Nic nie zostało do teraz rozliczone, a za Kozłowskiego wywieziono ze stacji ok. 17 transporterów niby do naprawy ale ślad po nich zaginął. Powiem więcej: część tej ekipy razem z Gajkowskim szykuje raczej "kolej przasnyską", a mławę zostawili (pewnie ze strachu co do niewyjaśnionych rzeczy). Jednakże jest to bardzo cenny i unikatowy zabytek, którym zainteresowała się mławska prokuratura i może być gorąco... Uważajcie chłopaki !

nienawidzę SkPl-u
Phinek
Gość
« Odpowiedz #1 : 07 Października 2008, 21:25:31 »
0

Cytat: "kolejarz999"
... z pługu 802s (unikatowego 1 egz.) ...

A mi się zdaje, że w samej Mławie są 2 sztuki:
http://www.tabor.wask.pl/egzemplarze.php?&id=476

zaś razem z 803s to jest tego 14 egzemplaży...

Zaś sam agregat to najzwyczajniejszy agregat prądotwórczy na silniku 4C107 z Andorii lub jak kto woli Leyland SW266

Tak więc wnioski są dwa:
1 - siejesz panikę
2 - uważasz że ktoś coś ukradł - zawiadom prokuraturę*, a nie wylewaj żali...

* - jeżeli byłeś świadkiem zdarzenia, lub wiesz o popełnieniu przestępstwa i tego nie zgłosisz to sam stajesz się winnym.
gajos
Minister
Długość toru:: 1201 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 07 Października 2008, 22:47:05 »
0

Korzystając z miejsca uparcie  :twisted:   przypomnę sie z wyprawą rowerową. Mianowicie w ten czwartek o nieco zabójczej porze 4:41 z Gdańskiego ładujemy się z rowerkiem do kibelka by na 7:40 być w Mławie. Cel wyprawy: przejechanie wzdłuż torów do Przasnysza i rozebranej linii Ciechanowa i skrobnięcie paru fotek

Maszynisto!
Dając Rp1 gdzieś na kolejce ginie wolontariusz i idzie do czyśćca łowić!
http://pl.youtube.com/user/gajosgitara
http://picasaweb.google.pl/gajosgitara
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #3 : 07 Października 2008, 23:32:44 »
0

Tak naprawde to SKPL jeździło sporadycznie, i niezbyt legalnie tzn. nie sprawdzony technicznie towar,

Jaki wpływ na legalność przewozów miał sprawdzony technicznie towar?

poważne uszkodzenie najlepszej lokomotywy

Sama lokomotywa od początku nie była zbyt sprawna. Wiesz może kto kupił do niej akumulatory, kto uruchomił po ponad 2 letnim przestoju??

kradzież agregatu z pługu 802s (unikatowego 1 egz.), masy narzędzi ze stacji.

To też sam wysnułeś czy ktoś Ci pomógł w zdobyciu tej wiedzy. Byłem akurat pierwszym naczelnikiem mławy za SKPL i muszę Ci powiedzieć że te masy narzędzi to chyba Ci się przyśniły. Na stacji nie było żadnych narzędzi. Jakieś klucze do śrób kupiliśmy za własne pieniądze. Podobnie wszystkie narzędzia na szlak, grabie, żyłki do kosiarki itd. Gdzie Ty byłeś wtedy?

Nic nie zostało do teraz rozliczone, a za Kozłowskiego wywieziono ze stacji ok. 17 transporterów niby do naprawy ale ślad po nich zaginął

wspomniany przez Ciebie Kozłowski to nie SKPL tylko Fundacja Kolei Leśnych. Wrzucasz wszystkich do jednego wora. A to wszystko dlatego, żeby jedynie obsmarować SKPL.

Może lepiej kolego przedstawisz nam swoje zasługi dla kolejki w Mławie, na pewno jest czym się pochwalić. Dokonałeś dużo więcej dobrego niż ten okrutny SKPL.

A ekipie rowerowej życzę powodzenia. Sam bym chętnie pojechał ale zdrowie i obowiązki w pracy niestety wzywają.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
kolejarz999
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 08 Października 2008, 08:39:24 »
0

Cytat: "Phinek"
A mi się zdaje, że w samej Mławie są 2 sztuki:

Tak, są 2. 1 znaczy pierwszy (pierwsza seria)
Cytat: "grzegorz_sykut"
wspomniany przez Ciebie Kozłowski to nie SKPL tylko Fundacja Kolei Leśnych.

wiem o tym tylko mówię co się wtedy stało
Cytat: "grzegorz_sykut"
Może lepiej kolego przedstawisz nam swoje zasługi dla kolejki w Mławie, na pewno jest czym się pochwalić.
Nie trzymam niczyjej strony
Tak więc wnioski są dwa:
1 - siejesz panikę
2 - uważasz że ktoś coś ukradł - zawiadom prokuraturę*, a nie wylewaj żali...

To nie sianie paniki tylko alarm, a prokuraturę już ktoś chyba zawiadomił.
Ok, to tyle co miałem do powiedzenia, jak już mowilem na początku to informacja, coś w rodzaju alarmu. 3majcie się

nienawidzę SkPl-u
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #5 : 08 Października 2008, 09:45:12 »
0

Alarmu? Więc co mamy teraz zrobić? Zerwać się z krzeseł, chwycić za widły i do boju? Chichot

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Phinek
Gość
« Odpowiedz #6 : 08 Października 2008, 10:22:20 »
0

Kosy na sztorc... Złoty róg będzie grał...
Kajetan
Dyrektor
Długość toru:: 560 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 08 Października 2008, 15:16:52 »
0

* - jeżeli byłeś świadkiem zdarzenia, lub wiesz o popełnieniu przestępstwa i tego nie zgłosisz to sam stajesz się winnym.

Tak jest jeżeli o sprawie dowiedziałeś się "z urzędu".
kolejarz999
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 08 Października 2008, 21:03:04 »
0

witam skpl nie kup-iło narzędzi tylko pocięło złom z kolejki ukradło zwory agregat z pługa agregatowego 802 s 1985 rok właściciel muzeum SKPL to złodzieje :evil:krośniewice to draństwo SKPL z 10 km torów zostało 7 a lokomotywie Wls 150 ukradli akumulatory. Złodzieje!!!

nienawidzę SkPl-u
Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #9 : 08 Października 2008, 21:25:46 »
0

Skończyłeś? To papa, już wszystko wiemy, serdecznie dziękujemy za tak wstrząsające informacje.

(nie to, żebym stał po jakiejkolwiek stronie, ale jak czytam takie "doniosłe informacje" okraszone obelgami, to się we mnie flaki przewracają
)

Admini, 3 paski i spokój będzie?

KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 08 Października 2008, 21:35:03 »
0

witam skpl nie kup-iło narzędzi tylko pocięło złom z kolejki ukradło zwory agregat z pługa agregatowego 802 s 1985 rok właściciel muzeum SKPL to złodzieje :evil:krośniewice to draństwo SKPL z 10 km torów zostało 7 a lokomotywie Wls 150 ukradli akumulatory. Złodzieje!!!

Ok misiu złoty a teraz dawaj dowody bo jak nie to SKPL może wytoczyć ci proces o pomówienie i pójdziesz pierdzieć w pasiak, to jak masz dowody czy tylko legendę ludową ?

Swego czasu byłem na mławskiej KD, było to jakiś czas przed nastaniem SKPL-u i to co pamiętam to totalny pierdolnik w którym bynajmniej żadnych rarytasów nie widziałem

edit (kalito): Bartek uważaj na język :>

Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #11 : 08 Października 2008, 21:37:07 »
0

krośniewice to draństwo

Krośniewice też wytoczą  :lol:

kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #12 : 08 Października 2008, 21:48:48 »
0

kolejarz999 - idź do prokuratury ze swoimi żalami, a nie wylewaj ich na forum. To nie da nic ani Tobie, ani nam.

Ja nie stoję za SKPL, bo właściwie ich działalność znam pobieżnie, ale nie nazywaj nikogo złodziejem, dopóki nie udowodnisz, że nim jest. I tutaj znowu kieruję do prokuratury, która rozstrzygnie Twoje podejrzenia.

Na dzień dobry - ostrzeżenie za nieadekwatny do poziomu tego forum język. Podwójne.

Pozdrawiam
Kalito
konrad
Mechanik
Długość toru:: 296 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 08 Października 2008, 21:52:54 »
0

Jej, człowieku, jak już musisz coś pisać, to pisz to ładnie, dobrze? bo już raz czytałem, lecz dałem sobie spokój, ale ile można...
po witam może jakiś przecinek? może z dużej literki? po "zwory" należało by wcisnąć przecinek, skoro wymieniasz co ukradli.
 agregat z pługa agregatowego- maso maślane...
a swoją drogą, czy istnieje coś takiego jak pług agregatowy, czy powinno być pług odśnieżny?
i czy możesz wyjaśnić stwierdzenie
"SKPL z 10 km torów zostało 7"?
mogę się tylko domyślić, że chodziło Ci o coś w rodzaju "za rządów SKPL" ale mógł byś to dopisać, bo naprawdę ciężko się to czyta...

*-nie odnoszę się w sprawie MKD, mnie tylko denerwuje forma tych wypowiedzi

Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga.
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #14 : 08 Października 2008, 22:16:59 »
0

Nie karmić trolla! Zamykam.

Pozdrawiam
Kalito
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!