spalili
Nowicjusz

Długość toru:: 11 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #100 : 19 Października 2011, 23:23:08 » |
0
|
poodkrencano część łubek i przygotowywano sie do rozoiórki ale chyba udało się nam to zatrzymać. sytuacja jest kuriozalna. więcej napiszę w wątku kolejki.
jeszcze raz witam wszystkich serdecznie.
|
|
|
|
|
|
|
Wojtek_SZN
|
 |
« Odpowiedz #101 : 11 Listopada 2011, 22:32:21 » |
+1
|
Kłaniam wszystkim na tym pożytecznym forum. Jestem ze Szczecina więc udzielam się wolontariacko na Świętokrzyskiej KD próbując wydobyć z niebytu jeszcze istniejące choć nieużywane odcinki tamtejszej sieci przy pomocy drezyn ( w szczególności rowerowych ). W wolnej chwili lubię wyskoczyć za miedzę dla naładowania akumulatorów i podpatrzenia ciekawostek ( Gramzow, Pasewalk ) lub dla lekkiego podrezynowania ( Templin - Lychen polecam dla przykładu ). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #102 : 13 Listopada 2011, 12:47:46 » |
0
|
Jestem ze Szczecina więc udzielam się wolontariacko na Świętokrzyskiej KD
Czegoś tu nie rozumiem. Gdzie Szczecin a gdzie Świętokrzyskie?
|
|
|
|
|
|
|
marekus
|
 |
« Odpowiedz #103 : 13 Listopada 2011, 18:34:51 » |
0
|
Pewnie chciał powiedzieć, że jest ze Szczucina.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #104 : 13 Listopada 2011, 19:37:01 » |
0
|
Nie. To jest ta osoba która wyprodukowała te drezyny rowerowe dla JKD
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Wojtek_SZN
|
 |
« Odpowiedz #105 : 14 Listopada 2011, 01:00:18 » |
0
|
Prawie trafiłeś Andrzeju. Moja jednak była tylko koncepcja ( inspirowana zresztą licznymi kolejami drezynowymi we Francji i w Niemczech a także dokonaniami niektórych producentów z Korei i z Austrii ) + zamówienie. Resztą zajął się producent, firma TROP, ROWERY NIETYPOWE p. Kazimierza Leśniewskiego z Głusina k/Kartuz. Wychodzi na to że można być skutecznym wolontariuszem także z oddali ( jestem ze Szczecina jednak, nie pomyliłem się ). Jest takich kolegów wielu, nie jestem jedyny. Potencjalnych kolegów z Szczucina zapraszamy najserdeczniej choćby przez wzgląd na historię.
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #106 : 14 Listopada 2011, 18:32:08 » |
0
|
Nie no super. Można. Jednak nie to mnie zdziwiło. Jestem ze Szczecina więc udzielam się wolontariacko na Świętokrzyskiej KD
Zdziwiło mnie to "więc". To przecież oczywiste że jak ktoś jest ze Szczecina to się udziela na ŚKD 
|
|
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #107 : 14 Listopada 2011, 19:12:57 » |
0
|
W sumie mamy tę "globalną wioskę" to czemu nie? ;-)
|
|
|
|
|
|
|
Turysta91
Nowicjusz

Długość toru:: 14 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #108 : 04 Grudnia 2011, 13:16:16 » |
0
|
Witam, mam na imię Daniel i jestem z okolic Krakowa  jestem studentem Turystyki i rekreacji, więc interesuje się m. in. koleją, szczególnie wąskotorową - pewnie dlatego, że teraz te koleje to już tylko atrakcje turystyczne  a szkoda. W każde wakacje podróżuję po Polsce i odwiedzam czynne wąskotorówki. Prawie cała moja rodzina pracowała-pracuje na kolei, więc to też pewnie wpłynęło na sentyment do tego środka transportu. Ja też mam w swojej miejscowości wąskotorówkę, przemysłową, ale niestety jest nieczynna już bardzo długo, a jej stan się pogarsza coraz bardziej. Musi jeszcze poczekać kilka lat i jeśli przetrwa napewno się nią zajmę 
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #109 : 05 Grudnia 2011, 17:03:47 » |
0
|
Kłaj?
|
|
|
|
|
|
|
Rav
Nowicjusz

Długość toru:: 28 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #110 : 19 Grudnia 2011, 14:44:33 » |
+1
|
Witam Serdecznie. Znalazłem się tutaj jak techniczny ignorant ale równocześnie fascynat wąskich torów (im węższe tym lepiej  ) i sam nie wiem co mnie fascynuje w tych wąziutkich torach po których poruszają się małe (takie bardziej ludzkie, przyjazne i urokliwe) lokomotywy i wagoniki...może pewien sen? Coś o sobie: mam na imię Rafał, jestem z Sosnowca (kolejka kopalniana KWK Juliusz) i postaram się nie tylko zaglądać na to forum.
|
|
|
|
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #111 : 19 Grudnia 2011, 19:01:21 » |
+1
|
Bądź pozdrowiony Rafale. Twoja pierwsza wypowiedź z innego (Twojego pierwszego)wątku, wróży dobrze na przyszłość. Tak trzymać !
|
|
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #112 : 20 Grudnia 2011, 07:50:35 » |
+1
|
Dokładnie, przy takiej merytoryce historycznej naprawdę mniejsza z ewentualną techniczną ignorancją. Szacun - takich tu trzeba. 
|
|
|
|
|
|
|
bileciarz
Czytelnik
Długość toru:: 2 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #113 : 20 Grudnia 2011, 10:27:37 » |
+1
|
Witam Nazywam się Wojtek i mieszkam we Wrocławiu. Interesuję się koleją każdego rozstawu oraz komunikacją miejską  . Jestem miłośnikiem (na razie) nie zrzeszonym. Zbieram różnego rodzaju klamoty kolejowe oraz bilety KM. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
|
|
|
|
|
|
|
dino
Młotkowy

Długość toru:: 102 m
W terenie
M-sta spalinowych i elektrycznych poj. tr.
|
 |
« Odpowiedz #114 : 21 Grudnia 2011, 12:43:01 » |
0
|
Witam Nazywam się Wojtek i mieszkam we Wrocławiu. Interesuję się koleją każdego rozstawu oraz komunikacją miejską  . Jestem miłośnikiem (na razie) nie zrzeszonym. Zbieram różnego rodzaju klamoty kolejowe oraz bilety KM. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. Witamy na pokładzie, i w razie co zapraszam do KSK Wrocław więcej na http://wolf.ict.pwr.wroc.pl/ksk/
|
|
|
|
|
|
|
jakub_t
Czytelnik
Długość toru:: 3 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #115 : 10 Stycznia 2012, 12:50:50 » |
0
|
Witajcie. Chciałbym się przywitać. Mam na imię Jakub, jestem z Poznania. Na tyle, na ile mi czas pozwala zajmuję się historią części miasta w której mieszkam: Chartowo, Franowo, Kobylepole. Kiedyś mieszkałem w bloku mając naprzeciwko wejścia do klatki schodowej parowóz kolejki cukrownianej. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mariu5z
Czytelnik
Długość toru:: 4 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #116 : 25 Stycznia 2012, 07:27:32 » |
+1
|
Witam, Mam na imię Mariusz i amatorsko jestem miłośnikiem wszelkiej maści kolei od bodajże trzeciego roku życia. Pochodzę z pozornie mało ciekawego kolejowo miasta Bochnia, a jednak istniały w nim co najmniej dwie wąskotorówki (przez bardzo małe "w") nie licząc tej obsługującej najstarszą w Polsce kopalnię soli kamiennej. Jeśli uda mi się pozyskać ich przyzwoitą dokumentację to postaram się ją udostępnić na forum. Pozdrawiam, wszystkich mikoli.
|
|
|
|
Mariusz Sułek
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #117 : 29 Stycznia 2012, 16:51:09 » |
0
|
Pozdrawiamy, witamy i informacji o kopalnianej kolejce ciekawi jesteśmy  Witaj!
|
|
|
|
|
|
|
atst
Nowicjusz

Długość toru:: 10 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #118 : 11 Marca 2012, 09:07:00 » |
0
|
Witam Wszystkich Mam na imię Adam , wiek "młodzieńczy" 34 lata i pochodzę z małej kolejowej miejscowości Nowe Skalmierzyce. Znawcą Kolei nie jestem, co nie przeszkadza mi być jej wielkim fanem. Często odwiedzam parowozy i inne kolejowe cuda znajdujące się w pobliżu (Zduńska-Wola Karsznice, Ostrów Wlkp, Pleszew) dla samej radości obcowania w kolejowych klimatach. Jestem również modelarzem kartonowym - upodobałem sobie czołgi, ale Koleje stanowią znaczną część mich zbiorów - sukcesywnie będę wstawiał zdjęcia do Galerii na forum. Pozdrawiam Adam
|
|
|
|
|
|
|
skp1900
Młotkowy

Długość toru:: 87 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #119 : 23 Kwietnia 2012, 18:22:42 » |
0
|
Witam, Mam na imię Paweł i mieszkam we Wrocławiu. Szczególnie interesuję się historią kolei wąskotorowych Wielkopolski i kolejkami parkowymi. Najczęściej odwiedzam śmigielską wąskotorówkę.
|
|
|
|
|
|
|
|