marcin_rudy
Czytelnik
Długość toru:: 2 m
W terenie
|
 |
« : 10 Lutego 2009, 06:11:37 » |
0
|
2 stycznia 2009 roku nowym administratorem Zabytkowej Stacji został Miejski Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji w Kuźni Raciborskiej ! Wygląda na to, że dla kolejki nadeszły lepsze dni. Większy budżet, pomoc gminy i kierownik (prawdziwy miłośnik) powinny poprawić sytuację kolejki. Początkiem roku Towarzystwo Służby Ochrony Zabytków Kolei uległo likwidacji. Oczekujemy tylko na dokumenty z sądu. Na stację trafił T 49 Ryś ex. Huta Szopienice. Zakupiony został przez prywatną osobę. Po dokładnych oględzinach i wstępnym oszacowaniu kosztów zostanie podjęta decyzja o naprawie głównej i przywróceniu do ruchu, bądź o przeznaczeniu na pomnik.
|
|
|
|
pozdrawiam : Marcin
|
|
|
wojtek
Nowicjusz

Długość toru:: 30 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 19 Kwietnia 2009, 22:59:18 » |
0
|
Jak daleko jest z Raciborza do Skansenu w Rudach?
|
|
|
|
wojtek
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #2 : 20 Kwietnia 2009, 09:15:23 » |
0
|
Dość daleko. Do Rud dostaniesz się autobusem miejskim numer 43 z Rybnika spod dworca.
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #3 : 20 Kwietnia 2009, 14:04:28 » |
0
|
No, powiedzmy, ze daleko. Mozna bez problemu dojechac rowerem. Z centrum Rybnika do Rud jest okolo 15 km. Procz autbusu 43 sa jeszcze PKS-y.
|
|
|
|
|
|
|
han
Czytelnik
Długość toru:: 9 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 25 Kwietnia 2009, 15:22:39 » |
0
|
Żeby dostac sie do Rud to najlepiej z Rybnika, mimo iz niektórzy pisza Rudy Raciborskie to tak naprawde Rudy sa koło Rybnika. Spod dworca PKP i PKS autobus 43.
|
|
|
|
|
|
|
Łukasz
SGKW

Długość toru:: 209 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #5 : 25 Kwietnia 2009, 15:35:42 » |
0
|
A wiadomo już coś odnośnie tego Rysia? Zostanie przeprowadzona jego naprawa?
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #6 : 25 Kwietnia 2009, 16:04:02 » |
0
|
Rys zostal wykupiony z rak Gieruckiego i oczekuje lepszego jutra. Mowi sie o jego naprawie, ale na razie pewnosci nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
|
sarna
|
 |
« Odpowiedz #8 : 08 Maja 2013, 07:18:18 » |
0
|
Musimy zadbać o jego adekwatną reklamę :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #10 : 08 Maja 2013, 13:21:09 » |
+4
|
Co do robienia "reklamy" to bym był ostrożny - łatwo narazić się na zarzut pomówienia. Wprost można pisać tylko o tym, za co został skazany prawomocnym wyrokiem. To tak dla pamięci. Co my wiemy, to wiemy i to jest, że tak powiem, nasze. Natomiast publicznie można mówić o tym, co zostało potwierdzone przez sąd. Ostrożnie zatem.
|
|
|
|
|
|
|
sarna
|
 |
« Odpowiedz #11 : 08 Maja 2013, 16:47:51 » |
0
|
Pamiętajmy że w internetach można być anonimowym  jednakże uwaga jak najbardziej słuszna
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #12 : 08 Maja 2013, 20:30:10 » |
0
|
Pamiętajmy że w internetach można być anonimowym Nie takie to proste jak Ci się wydawać by mogło.
|
|
|
|
|
|
|
sarna
|
 |
« Odpowiedz #13 : 08 Maja 2013, 20:46:17 » |
0
|
No właśnie mi się nie wydaje, ale nie napisałem że to proste 
|
|
|
|
|
|
|
hjugytf
|
 |
« Odpowiedz #14 : 08 Maja 2013, 20:49:05 » |
0
|
Widzę, że szpiedzy działają. ja jednak myślę, że warto otwarto pisać i mówić o kimś co kto zrobił.
|
|
|
|
|
|
|
sarna
|
 |
« Odpowiedz #15 : 08 Maja 2013, 21:05:58 » |
0
|
Można też poprzedzić każde zdanie frazą: "Uważam że, myślę iż, w mojej opinii..." - to już nie pomówienie a wolność słowa chyba?
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #16 : 08 Maja 2013, 21:54:34 » |
0
|
Albo: "informacje, które posiadam, wskazują na to, że..."
Robi się śmiesznie w tym wątku. A tak na prawdę nie wiem, jaki był ostatecznie wyrok sądu w sprawie Janusza G.
|
|
|
|
|
|
|
kanalarz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : 08 Maja 2013, 23:03:55 » |
-6
|
No właśnie i teraz wyobraźmy sobie co by było, gdyby pan Janusz G. był użtkownikiem tego forum... ba może i jest, ale się nie ujawnia. Wówczas cała powyższa dyskusja podpada pod definicję "ataków osobistych" określonych w osobnym wątku (patrz: Przestrzeganie regulaminu i zasad dobrego wychowania). Zatem znów mamy problem braku symetryczności... choć owszem w przypadku pana G. jest wyrok sądu, zaś pan A. jeszcze przez machinę wymiaru sprawiedliwości jeszcze nie został przemaglowany - mimo iż było blisko (coś słyszałem o chęci wniesienia sprawy o pomówienie). Czyli ogólnie: Warto głosić prawdę (nawet, a zwłaszcza tą niewygodną) ale trzeba uważać, aby się niezagalopować, bo można potknąć się o własne sznurówki.
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #18 : 10 Maja 2013, 22:20:37 » |
+2