Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 08:01:50 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Szukam materiałów  (Przeczytany 6924 razy)
SYLWEK2116
Nowicjusz
*
Długość toru:: 15 m

W terenie W terenie

« : 15 Marca 2009, 16:54:57 »
0

Szukam materiałów o mieszkańcu z rud raciborskich który  zbudował kolejkę ogrodową  i był nawet w gazetach poszukuje włąśnie tej strony z artykułem o nim także innych  stron o tej kolejce .

Marcin117
Minister
Długość toru:: 1020 m

W terenie W terenie

Student - Drezyniarz

« Odpowiedz #1 : 15 Marca 2009, 17:43:19 »
0

O to ci chodzi?: http://wmdrudy.com/content/view/90/42/

marcin_rudy
Czytelnik

Długość toru:: 2 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 15 Marca 2009, 20:27:28 »
0

Jeśli chodzi o p.Kiszkę to zadzwoń do Wacka Siwiec z Rud. Może poda adres albo telefon?

pozdrawiam : Marcin
musso
SGKW
*
Długość toru:: 25 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 15 Marca 2009, 21:13:22 »
0

Jeśli chcesz się z nim skontaktować to będziesz musiał mieć szczęście, bo przez większą część roku nie ma go w Polsce, bo pracuje gdzieś w Szwecji (lub gdzieś w jej okolicach  :mrgreen:  ), przynajmniej rok temu tak było.
A co do tej kolejki to posiada 2 albo 3 wagoniki osobowe, platformę, oraz 1 lokomotywkę zbudowaną na bazie agregatu prądotwórczego i skrzyni biegów od motocykla, pan Kiszka mówił że kiedyś miał nawet tam machajkę ale była niebezpieczna i ją zlikwidował. Trasa tej kolejki biegnie wokół ogrodzenia średniej wielkości ogrodu (niestety wymiarów nie znam) i w całości zbudowana jest ze szyn ze zlikwidowanych cegielni (posiada nawet 2 zwrotnice).
Co do materiałów to niestety poza zdjęciami nic nie posiadam.

Pozdrawiam Musso
SYLWEK2116
Nowicjusz
*
Długość toru:: 15 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 16 Marca 2009, 07:01:50 »
0

niestety nie muszę dzwonić ani szukać kontaktu to mój wujek mam trochę zdjęć innej  lokomotywy  . niestety nie posiadam skanera tylko kamerę internetową zdjęcia przakazane przez kamęrę będą  niższej lub badziewianej jakości .

http://raciborz.naszemias...nia/739674.html . Do marcina chodziło mi o ten artykuł ale za tam tą stronę też dziękuje chodż ją mam w ulubionych kilka dni dodaną .

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!