Jacekglm
|
|
« : 30 Czerwca 2009, 18:52:41 » |
0
|
Sprawa reaktywacji Grójca odwlekła się trochę w czasie,ale oto nadarza się okazja do "zaliczenia" szlaku Grójeckiej Kolei Wąskotorowej. Już w najbliższą sobotę 4 lipca zamierzamy przejechać "od kozła do kozła",odwiedzając przy okazji stacje i przystanki,a tam gdzie się da jechać przy torach. Oczywiście jeśli okoliczności pozwolą zajrzymy na lotnisko w Nowym Mieście. Serdecznie zapraszamy. Zbiórka w sobotę 4 lipca o godzinie 8.00 na peronie GKW w Piasecznie przy ul.Sienkiewicza Trasa 130 km Piaseczno-Tarczyn-Grójec-Mogilnica-Nowe Miasto/Pilicą-Białobrzegi-Warka Powrót z Warki pociągiem KM. Ewentualnych chętnych proszę o powtwierdzenie obecności do piątku 3 lipca do godziny 21.00 e-mailowo na adres jacekglm(at)gazeta.pl
|
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
|
« Odpowiedz #1 : 30 Czerwca 2009, 19:09:50 » |
0
|
Ja bym się pisał ale w sobotę mam egzamin na uczelni więc odpadam Ale w innym terminie bardzo chętnie.
|
|
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
|
« Odpowiedz #2 : 30 Czerwca 2009, 19:17:19 » |
0
|
W sobotę przetrzemy szlak i jak będą chętni to w sierpniu powtórzymy imprezę. Mozliwe że z jakimś noclegiem w okolicy NM/P bo wiadomo,że nie każdy jest w stanie wykręcić 130 km jednego dnia :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #3 : 30 Czerwca 2009, 19:21:12 » |
0
|
Jacek, :shock: :shock: :shock: ale pomysł!!! Niestety ja na rowerku niezbyt się nadaję na takie jazdy, ale jestem pełen podziwu dla super pomysłu. Tak trzymaj!
|
|
|
|
Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach. (Edmund Burke)
|
|
|
Harry Potter
|
|
« Odpowiedz #4 : 30 Czerwca 2009, 21:11:32 » |
0
|
Szacuneczek... Ja bym zdecydowanie padł po połowie...:/
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Jacekglm
|
|
« Odpowiedz #5 : 30 Czerwca 2009, 21:32:11 » |
0
|
Szacuneczek... Ja bym zdecydowanie padł po połowie...:/ To zapraszamy chociaż na połowę. PKSy w soboty jeżdżą,więc będzie czym wrócić w razie czego ;-)
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
|
« Odpowiedz #6 : 30 Czerwca 2009, 21:41:46 » |
0
|
Jak współautor pomysłu mogę tylko zaprosić bo towarzystwo będzie zacne... Przejechałem całą Mławską, damy radę i Kucykową UWAGA!! Dla zachęty, dla każdego uczestnika wycieczki unikalny gadżet związany z najsłynniejszym wąskotorowym parowozem gratis!!!! nie jest to niestety bimber
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #7 : 30 Czerwca 2009, 21:46:41 » |
0
|
tylko nie rozbierajcie go na części jako pamiątki A czemu Białobrzegi, Warka??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Jacekglm
|
|
« Odpowiedz #8 : 30 Czerwca 2009, 22:07:42 » |
0
|
tylko nie rozbierajcie go na części jako pamiątki A czemu Białobrzegi, Warka?? Gajos nie chce powiedzieć co to,ale obstawiam że to będzie grudka węgla :lol: A czemu Białobrzegi,Warka? Ze względu na możliwość powrotu. Można jechać do Warki wzdłuż Pilicy,pojechać do Przysuchy/Drzewicy i wrócić przez Radom albo pojechać na zachód do Skierniewic. Wybraliśmy może wariant nie najkrótszy (do Drzewicy by było 30 km)ale za to ciekawy widokowo. I jeszcze jedno. Uprzedzę pytanie:nie wraca się tą sama drogą :grin:
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #9 : 01 Lipca 2009, 07:43:22 » |
0
|
A moze z nowego miasta udać sie do CMK i potem wzdłuż lini aż doi skrzyżowania z RKW i potem do Białej. I teraz najciekawsze Archeologia czyli szukanie śladów połączenia Białej z Grójcem
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Phinek
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : 01 Lipca 2009, 10:33:35 » |
0
|
a
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 14:50:10 wysłane przez Phinek »
|
|
|
|
|
Marcin117
|
|
« Odpowiedz #11 : 01 Lipca 2009, 10:35:54 » |
0
|
Można też z Nowego Miasta pojechać przez Zdżary do Rawy Mazowieckiej, w ten sposób jechalibyśmy prawie całą drogę wzdłuż byłej odnogi kolejki rogowskiej. Jak się grzecznie poprosi i zrobi zrzutę na paliwo to może odbierze nas z Rawy drezyna WMC?
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : 01 Lipca 2009, 10:42:52 » |
0
|
a
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 14:50:01 wysłane przez Phinek »
|
|
|
|
|
konrad
|
|
« Odpowiedz #13 : 01 Lipca 2009, 13:01:49 » |
0
|
o właśnie, w sobotę jest krzakobranie to może wmc zabrała by was "po drodze"
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga.
|
|
|
Jacekglm
|
|
« Odpowiedz #14 : 01 Lipca 2009, 16:58:21 » |
0
|
Może następnym razem uda się zrobić wycieczke WMC z Piaseczna do Górjca,stamtąd do Nowego Miasta i Białej i dalej WMC do Rogowa. Chętni by się na pewno znaleźli Na razie pozostańmy przy pierwotnym planie.
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
|
« Odpowiedz #15 : 01 Lipca 2009, 18:08:40 » |
0
|
Chłopaki Rogowszczaki extra myśl z tą WMC, ale niestety raniutko w niedzielę na Maltankę jadę, więc muszę zawijać od Wawy po osiągnięciu kozła w Nowym. Tak jak powiedział Jacek, następnym razem, aczkolwiek tych planów kolejkowych to przybywa i przybywa...
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : 01 Lipca 2009, 21:36:20 » |
0
|
a
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 14:49:51 wysłane przez Phinek »
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
|
« Odpowiedz #17 : 04 Lipca 2009, 21:08:07 » |
0
|
Ekipa Pędziwiatra powróciła ze szlaku GKW :grin:
Żniwo: -120 km w nogach(ostatecznie z Nowego Miasta dojechaliśmy do Drzewicy skąd ewakuował nas kosmokibel KM) -nieoczekiwane spotkanie z WMC na stacji w Grójcu
Zdjęcia i relacja wkrótce.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
|
« Odpowiedz #18 : 04 Lipca 2009, 22:26:29 » |
0
|
Zdjęcia i relacja wkrótce.
Wkrótce czyli teraz Szlak jak się okazuje jest przejezdny, przynajmniej dla WMC-ty i jej dzielnej obsługi. Spotkanie było totalnym przypadkiem bo nie wiedzieliśmy że chłopaki wogóle wyruszyli na szlak. Śledzili nas czy co? Ale dostali po nalepce i pojechali spowrotem Niestety za Grójcem aż do nowego Miasta trasa jest już bardzo mocno zakrzaczona. Zadbany był jedynie odcinek torowy przy budynku stacyjnym w Mogielnicy ale tylko dlatego że torowisko i perony są po prostu czyimś podwórkiem. Kilka km przed NM jeden przejazd jest już zaasfaltowany, bocznica do Lotniska nie istnieje
|
|
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
|
« Odpowiedz #19 : 04 Lipca 2009, 22:30:25 » |
0
|
Ten ostatni zaasfalowany przejazd to Stryków był.
|
|
|
|
|
|
|
|