gajos
|
 |
« Odpowiedz #220 : 30 Stycznia 2011, 16:13:42 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Sadek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #221 : 30 Stycznia 2011, 21:51:13 » |
0
|
Biedne Bmw najpierw pajac zrobił z niego wioche a potem rozbił.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #222 : 30 Stycznia 2011, 22:04:53 » |
0
|
Blaszak jak blaszak ale mam nadzieje ze torowiska nie uszkodził.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
E583.002
|
 |
« Odpowiedz #223 : 13 Września 2011, 18:26:05 » |
+1
|
Edit by Agneskate: posty przeniesione z wątku: [Lxd2] - pomysły na modernizacjeNajwyżej stanie pare zniczy(one najlepiej działają na świadomość kierowców). Popracujmy nad stylem jazdy, a potem kombinujmy jak tu zaoszczędzić paliwo teoretycznymi medytacjami.
Oj buczek trociny masz w głowie chyba. Pogadamy jak kogoś skasujesz... chętnie zobacze wtedy jaki będziesz mądry
|
|
« Ostatnia zmiana: 13 Września 2011, 20:35:33 wysłane przez agneskate »
|
|
Nazywam się Roman i od 35 lat naprawiam pralkę
|
|
|
buczek_pkp
|
 |
« Odpowiedz #224 : 13 Września 2011, 19:18:09 » |
+3
|
Tak się składa, że brałem udział w wypadku śmiertelnym na kolejce, który miał miejsce pare lat temu na przejeździe w Głoskowie. Osobiście wraz z kolegą Kucykiem wyciągaliśmy babe z samochodu, reanimowalismy ją. Pech chciał, że umarła nam na rękach. Po tym wypadku teraz każdy z okolicznych mieszkańców grzecznie staje przed przejazdem patrząc na zapalone znicze. I Grzesiu nie zmienie swojego myslenia, że pociąg ma pierwszeństwo. Jeżeli ktoś nie patrzy na znaki STOP i wpieprza się 70km/h na przejazd to sam się wprasza do nieba.
|
|
|
|
|
|
|
E583.002
|
 |
« Odpowiedz #225 : 13 Września 2011, 19:39:24 » |
0
|
Tak się składa, że brałem udział w wypadku śmiertelnym na kolejce Tym bardziej jest przerażające to co piszesz...
|
|
|
|
Nazywam się Roman i od 35 lat naprawiam pralkę
|
|
|
buczek_pkp
|
 |
« Odpowiedz #226 : 13 Września 2011, 20:06:47 » |
+3
|
Niby czemu przerażające??? Po wypadku śmiertelnym mam odrazu preferować inny styl jazdy??? Może po każdym wypadku na przejeździe zacznijmy jeździć na nim 5km/h??? Ma być wtedy bezpieczniej??? Napewno nie. Ludzie mają bać się pociągu, a nie ty masz się bać samochodu. No chyba, że jest to Kamaz załadowany żwirem:) Wsiadając na lokomotywę trzeba zostawić strach na ziemi. Jeżeli ktoś się boi to może nie nadaje sie do tego typu zawodu??? Śmieszy mnie mówienie niektórych osób. Będe dużo trąbił to napewno w nic nie wjadę. Jednak życie weryfikuje to, że jadąc, zwalniając przed przejazdem i trąbiąc jak z Wieży Mariackiej jest większy % szans, że przywalisz w samochód. Kierowca mysli sobie wtedy, że jedzie pajac kolejka, która trąbi i mnie przepuszcza na przejeździe. A jeżeli jedziesz z V-max, która zapisana jest w danej metryce przejazdu, czyli np. 35km/h, kierowca czuje jednak strach do tego pojazdu. Niby kolejka a jednak potrafi przemknąć prawie jak IC. Jednak gdyby coś postanowiło wtoczyć się na tory to porządne Rp1 przed maską kierowcy i odrazu dostanie powera jak zobaczy śmierć w oczach. Nie raz to było testowane i zycie pokazało, że owiele mniej wypadków na GrKD jest od czasów kiedy zaczeliśmy jeździć z V maxymalną, na ktorą jest torowisko i przejazdy odebrane. Ludzie mają strach w oczach przed kolejką bo jednak potrafi zrobić krzywdę.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #227 : 13 Września 2011, 20:47:22 » |
0
|
Bardzo dobrze że taki temat się pojawił. Jak skończę sycenie miodu, to napiszę coś o śmierci na torach. Niecierpliwych proszę o cierpliwość, a czas oczekiwania na moją wypowiedź proponuję poświęcić na przeczytanie opowiadanka.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #228 : 13 Września 2011, 22:05:57 » |
+1
|
...to ja z trochę innych torów zapodam:
co prawda symulacja,ale bardziej realistycznie niż PKP PLK z EU07 i styropianowym samochodem...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #229 : 14 Września 2011, 01:12:16 » |
0
|
Już dzisiaj to linkowałem na forum 
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #230 : 14 Grudnia 2011, 12:51:19 » |
+1
|
A tak radzą sobie w Albanii:
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #231 : 23 Stycznia 2012, 16:19:25 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
 |
« Odpowiedz #232 : 23 Stycznia 2012, 18:44:25 » |
0
|
Trafnie podsumowany artykuł, ale prosty lud wie swoje najlepiej i tak z komentarzy można się dowiedzieć, że winni są: - maszynista za to, że nie zwalnia przed przejazdem, - lokalna władza i PLK za to, że nie wydadzą 6-cio cyfrowej sumy na zabezpieczenie przejazdu (znak STOP to za mało), - srebrny kolor drezyny zlewający się ze śniegiem, - kolejarze za to, że nie zabezpieczają przejazdu, - tory za to, że akurat za przejazdem idą łukiem i nie widać pociągu, - kursowanie pociągów - linię powinno się zamknąć ponieważ nie był to pierwszy wypadek.
|
|
|
|
.
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #233 : 18 Lutego 2012, 00:37:25 » |
0
|
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #234 : 01 Marca 2012, 15:41:17 » |
0
|
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #235 : 09 Kwietnia 2012, 23:01:52 » |
+1
|
RP1 Hunters Street
|
|
|
|
|
|
|
Jsz
|
 |
« Odpowiedz #236 : 10 Kwietnia 2012, 18:48:52 » |
0
|
 Ale wypas!
|
|
|
|
Jakub Szadkowski
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #237 : 10 Kwietnia 2012, 22:05:23 » |
0
|
Ogólnie wrażenie fajne, ale jak to w USA wszystko jest wieeelkie... A w takiej Europie, we Szwajcarii w mieście Tirano na sieci RhB też funkcjonuje takie rozwiązanie http://rhb.ch/Street-View-Rhaetische-Bahn.1908.0.htmlmiłego oglądania 
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #238 : 10 Kwietnia 2012, 23:01:37 » |
0
|
Tirano jest już w Włoszech. Ciekawostka - na rondzie można się przełączyć z "Track" View na Street View. I na odwrót, choć nie bez trudu.
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #239 : 11 Kwietnia 2012, 20:19:33 » |
0
|
...takie małe niedopatrzenie...
|
|
|
|
|
|
|
|