Świat kolejek wąskotorowych SMF
03 Października 2024, 21:45:45 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Anastazewo na allegro  (Przeczytany 12493 razy)
Brood.K
Dyrektor
Długość toru:: 793 m

W terenie W terenie

Nic na siłę. Weź większy młotek.

« : 22 Lipca 2009, 18:54:10 »
0

http://allegro.pl/item686313329_zabytkowy_dworzec_pkp_z_duza_dzialka_i_lasem.html

Więc jak?

1) Kupuję i zaczynam mieć pretensje że mi w weekend jakiś pociąg jeździ po podwórku i ludzie łażą a mi się to nie podoba...
2) Stawiam dookoła płot i żądam pieniążków, za dzierżawę terenu pod torami.
3) Burzę budynki bo taniej wyburzyć niż wyremontować, zwłaszcza ten gdzie była komora celna.
podwersja a) - buduję na ich miejscu jakiś zajazd w stylu udającym wiejsko rustykalny, bo to taka fajna ciuchcia western country itd wiadomo...
podwersja b) - po wyburzeniu dochodzę do wniosku że jednak mi się to nie opłaci i zostawiam po sobie puste miejsce...

Na szczęście zdążyłem obfotografować te budynki chyba już z każdej strony, ale widzę ciemne chmury nad Anastazewem. Bardzo ciemne... Mam tylko nadzieję że za tyle kasy jednak nikt się nie skusi. Sam bym wziął jakbym miał wolne 250 000, nie ma sprawy. W celu doprowadzenia do stanu przedwojennego,. A tak, to niestety pozostaje mieć nadzieję...

102N
Zawiadowca
Długość toru:: 466 m

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #1 : 22 Lipca 2009, 19:19:18 »
0

Cytat: "Brood.K"
1) Kupuję i zaczynam mieć pretensje że mi w weekend jakiś pociąg jeździ po podwórku i ludzie łażą a mi się to nie podoba...

To już było przerabiane....
Zacytuję Kazika Staszewskiego:" O przesrane!"(piosenka pt."Spowiedź święta")
Kolejka ma pieniądze na utrzymanie,ale nie ma pieniędzy na wydatek aż tak duży.
Starostwo przejmuje powoli grunty od PKP,może kiedyś się zainteresuje i tym terenem.

Cytat: "Brood.K"
Sam bym wziął jakbym miał wolne 250 000, nie ma sprawy. W celu doprowadzenia do stanu przedwojennego

A ja wolałbym stan z okresu od 57 roku do mniej więcej końca lat 60. :wink:
Ale takie "gdybanie"to do "Rail Fiction"

Obywatele!Wszytkiego najlepszego w żuciu zawodowym i osobistym z okazji "okrągłej"69 rocznicy PKWN!

1. Admin / Moderator ma zawsze rację.
2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 22 Lipca 2009, 22:24:31 »
0

Szczerze jak bym miał kupon z trafioną szóstką to bym zainwestował. Można na prawdę coś pięknego stworzyć w połączeniu z kolejką. Może ktoś z głową się tym zajmie. O K...a obudziłem się, przeciez ja żyję w Polsce. Marnie to widzę bo nie mam szczęścia do totka.

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!