Andrzej M.
Nowicjusz
Długość toru:: 35 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #80 : 12 Października 2010, 14:38:19 » |
0
|
Rok 2010 rokiem licznych katastrof i wykolejeń na GKD.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #81 : 12 Października 2010, 15:35:45 » |
0
|
To trzeba by jakoś uczcić! A można jakieś ciekawe szczegóły co tam wylazło?
|
|
|
|
Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach. (Edmund Burke)
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #82 : 12 Października 2010, 16:35:58 » |
0
|
Rok 2010 rokiem licznych katastrof i wykolejeń na GKD.
Łącznie z wykolejeniem pługa-5 razy. To trzeba by jakoś uczcić! A można jakieś ciekawe szczegóły co tam wylazło?
16 października już blisko! To trzeba by jakoś uczcić! A można jakieś ciekawe szczegóły co tam wylazło?
Co ciekawego może wyjść?30-stopniowe przechylenie wypadniętego wagonu,jazdy drezynką do wstawiania na tor...nic szczególnego.
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #83 : 12 Października 2010, 19:06:50 » |
0
|
Eeee... Andrzej smaku narobił, a tu pospolitość skrzeczy. 16 października już blisko! No, niestety: możliwość dotarcia do Gniezna ze wsi leżącej niedaleko stolicy za pomocą jedynego środka transportu jakim jest dla mnie kolej, powodowała by konieczność wyjazdu w piątek, zaś powrotu w niedzielę...
|
|
|
|
Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach. (Edmund Burke)
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #84 : 12 Października 2010, 20:06:02 » |
0
|
Eeee... Andrzej smaku narobił, a tu pospolitość skrzeczy. 16 października już blisko! No, niestety: możliwość dotarcia do Gniezna ze wsi leżącej niedaleko stolicy za pomocą jedynego środka transportu jakim jest dla mnie kolej, powodowała by konieczność wyjazdu w piątek, zaś powrotu w niedzielę... Ja na miejscu będę najprawdopodobniej już w piątek po południu,by ostatnie prace zakończyć i być na miejscu od samego rańca-wszak miłośnik jest przebiegły i może się pojawić na miejscu już o 6;).Mogę się założyć,że do Poznania wrócę dopiero w niedzielę,bo wcześniej nie dam rady.
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
Andrzej M.
Nowicjusz
Długość toru:: 35 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #85 : 12 Października 2010, 23:05:45 » |
0
|
Zamiejscowych MKoli zapraszam do mojego domku w Anastazewie. Będę tam od czwartku do poniedziałku (14 - 18 10 2010). Nocleg 10 zł/os/noc ale trzeba samemu palić w piecu. 2 pokoje 4 łóżka i duża przyczepa kampingowa ogrzewana. W sumie 6 miejsc. Tel. 603 294 611 Andrzej Mastalerz
|
|
|
|
|
|
|
Brood.K
|
|
« Odpowiedz #86 : 12 Listopada 2010, 13:02:32 » |
0
|
Dzisiejsza poznańska "Wyborcza" zamieściła artykulik, w którym szefostwo "Browaru Niechanowo sp. z o.o." informuje o wznowieniu produkcji, i planowanym na styczeń pierwszym rozlewie piwa Po 13 latach przerwy w produkcji.. Ma być 3 -miesięczny cykl produkcyjny ( a nie 7 dniowy, jak w Kompanii) i oryginalna receptura "Pelikana" I tak sobie pomyślałem, że może warto by zwrócić uwagę, i dogadać może lokalną kolejkę z lokalnym piwem? Nie wiem ,może jakieś wzajemne kwestie reklamowe, może sprzedaż w wagonie barowym? Takie luźne skojarzenia mam
|
|
|
|
|
|
|
boris-cz
Młotkowy
Długość toru:: 50 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #87 : 14 Listopada 2010, 17:23:05 » |
0
|
Super wiadomość!!! Lokalna kolej,lokalne browary...gdzie moźna sie dowiedzieć wiecej? Na browar.biz na razie nic nie pisza,jeźeli wiesz wiecej to z góry dziekuje za info-moźe być na maila. I tak na sam poczatek-moźe jakaś impreza kolejkowo-piwna ?
|
|
|
|
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #88 : 14 Listopada 2010, 18:03:25 » |
0
|
21 maja będzie wyjazd specjalny dla miłośników,możnaby dogadać to ze zwiedzaniem browaru. Zobaczę,co da się zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
boris-cz
Młotkowy
Długość toru:: 50 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #89 : 14 Listopada 2010, 23:14:42 » |
0
|
Za coś takiego był bym wdzieczny.Przejazd kolejka,zwiedzanie browaru i beczke Niechanowa w wagonie.Nie taka typowa impreza dla MK z aparatami(osobiście sie tym nasycilem w latach 90.),ale raczej dla milośników milych wraźeń. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #90 : 15 Listopada 2010, 22:45:20 » |
0
|
Za coś takiego był bym wdzieczny.Przejazd kolejka,zwiedzanie browaru i beczke Niechanowa w wagonie.
Ha,ja też o tym pomyślałem. A może od razu całą cysternę? W Niechanowie stoją dwie normalnotorowe beczki bez wózków,stawić je na platformy....
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
|
« Odpowiedz #91 : 07 Czerwca 2015, 16:27:42 » |
+1
|
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #92 : 07 Czerwca 2015, 19:34:08 » |
+7
|
|
|
|
|
|
|
|
prof_klos
|
|
« Odpowiedz #93 : 07 Czerwca 2015, 23:01:48 » |
+2
|
Dobrze, że nie był to przejazd z turystami. Niestety - kradzieże były, są, będą. Smutne, że osoby dokonujące nich nie mają wyobraźni. Tym bardziej smutne, że w zdecydowanej przewadze pozostają nieuchwytne. Niestety szlaku się nie upilnuje, chociażby patrolować drezyną dwa razy dziennie. Oby to był ostatni taki przypadek, chociaż na tej linii faktycznie dość często, jak określił przedmówca, "prezentowane są podwozia". Pozdrawiam!
|
|
|
|
Filozofia sztuką życia...!
|
|
|
errorr
Nowicjusz
Długość toru:: 40 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #94 : 20 Lipca 2015, 15:45:23 » |
0
|
wczorajszy pociąg do Gniezna nie miał lekko http://postimg.org/gallery/1dyjjrv30/
|
|
|
|
"Najpiękniejsze są takie podróże, które pamięć na zawsze zachowa, gdy dziewczyna jest piękna nad podziw, a kolejka - wąskotorowa" (J. Kondratowicz)
|
|
|
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #95 : 09 Sierpnia 2015, 11:02:45 » |
0
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 09 Sierpnia 2015, 15:31:33 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Brood.K
|
|
« Odpowiedz #96 : 09 Sierpnia 2015, 17:14:29 » |
0
|
uuu...Która maszyna? Bo to już raczej skreślenie będzie, jak znam realia..
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #97 : 09 Sierpnia 2015, 18:49:41 » |
+11
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #98 : 09 Sierpnia 2015, 19:01:30 » |
0
|
Ale czy na zdjęciu jest Dariusz czy Rafał ?
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #99 : 09 Sierpnia 2015, 20:27:23 » |
0
|
Dariusz czy Rafał? Marlon!
|
|
|
|
|
|
|
|