Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 09:28:32 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Koszty pociągu  (Przeczytany 30890 razy)
Marek Sz
SGKW
*
Długość toru:: 321 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #40 : 04 Stycznia 2010, 21:02:45 »
0

Może po prostu Andy, udzielający sie na kolejce której straty pokrywają samorządy, nie rozumie funkcjonowania wąskotorówki w innych warunkach. A może to tylko szczenięcy idealizm.
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2697 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #41 : 04 Stycznia 2010, 21:04:41 »
0

Cytat: "gajos"
Cytat: "andrzej2110"

A u mnie sezon żniwny trwa 2-3 tygodnie a rok tak samo długi. Dochodzi siano od maja ale to są małe ilości.

To może w czasie sezonu ogórkowego w rolnictwie, jakiś wolontariat na kolejkach?
Przy okazji można popraktykować to co się na forum pisało...

A ty myślisz że tylko w sezonie jest taka robota?? Jest u mnie hodowla i jeść trzeba dać codziennie a nie raz na tydzień. Jakieś remonty. W żniwa facet pogoił mi przyczepę. Muszę nająć znajomego żeby przyjechał z palnikiem i na gorącą trzeba ramy prostować ;/

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
Jsz
Zawiadowca
Długość toru:: 403 m

W terenie W terenie

Jakub Szadkowski
« Odpowiedz #42 : 04 Stycznia 2010, 21:06:57 »
0

OK orkiestra się zgadza na wasze warunki klient się zgadza na wasze warunki ale i tak zalatuje to dziadostwem z waszej strony.
Pamiętaj gorole nigdy nie dziadują i jak nie mają kasy to się do czegoś nie biorą.
Hanys gorola nigdy nie zrozumie i basta.

Jakub Szadkowski
Bartosz Uryga
SGKW
*
Długość toru:: 343 m

W terenie W terenie

WRS Bytom Karb

« Odpowiedz #43 : 04 Stycznia 2010, 21:11:24 »
0

A ty myślisz że tylko w sezonie jest taka robota?? Jest u mnie hodowla i jeść trzeba dać codziennie a nie raz na tydzień. Jakieś remonty. W żniwa facet pogoił mi przyczepę. Muszę nająć znajomego żeby przyjechał z palnikiem i na gorącą trzeba ramy prostować ;/

Świetnie Panie Kolego! Kompletem swoich postów udowodniłeś właśnie, że realia funkcjonowania sieci dawnych Kolei Dojazdowych znasz co najwyżej z tego forum i Świata Kolein. Nie mam o to pretensji - nie zaganiam nikogo do odwalania pańszczyzny na wąskich torach. Ale proszę - uszanuj inny punkt widzenia, podparty praktyką i realizmem. Zamiast ciepać pełne negatywnej energii zdania i podjudzać dyskusję może lepiej zmienić formę wypowiedzi i użyć formy pytającej? Zapytać dlaczego jest tak, a nie inaczej. Albo ja, albo Koledzy działający aktywnie chętnie wyjaśnimy Nie jesteśmy nie omylni, nie wypowiadamy się ex cathedra, ale z racji naszej codziennej działalności mamy o wąskiej rzeczywistości większe pojęcie niż Ty...

'Każdy dzień jest podróżą...'

www.sgkw.eu
Marek Sz
SGKW
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #44 : 04 Stycznia 2010, 21:14:08 »
0

No widzisz. Na kolejkach sytuacje zwykle wygląda podobnie, wiele rzeczy "trzeba", jakieś remonty, nagłe awarie, a do tego każdy ma poza kolejką swoje życie.
Bartosz Uryga
SGKW
*
Długość toru:: 343 m

W terenie W terenie

WRS Bytom Karb

« Odpowiedz #45 : 04 Stycznia 2010, 21:14:58 »
0

Cytat: "powerpack"
Pamiętaj gorole nigdy nie dziadują i jak nie mają kasy to się do czegoś nie biorą. Hanys gorola nigdy nie zrozumie i basta.

Tak, a w "kieleckiem piździ" - taka obiegowa opinia panująca na każdej kopalni na Śląsku. Równie merytoryczna jak Twoja wypowiedź. Nie będę z Tobą na ten temat w taki sposób dyskutował bo to chyba nie mój poziom...

'Każdy dzień jest podróżą...'

www.sgkw.eu
konrad
Mechanik
Długość toru:: 296 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #46 : 04 Stycznia 2010, 21:16:51 »
0

Weźcie się nie licytujecie kto ma więcej roboty i gdzie są większe wydatki a gdzie zarobki. Wszyscy dobrze wiemy, że kolejki to nie jest źródełko złota. tak samo jak rolnictwo.
 Widzę że kolega andy nie znalazł poparcia u nas, to poszedł się poskarżyć na inne forum...

Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga.
Marek Sz
SGKW
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #47 : 04 Stycznia 2010, 21:20:49 »
0

Cytat: "konrad"
Weźcie się nie licytujecie kto ma więcej roboty i gdzie są większe wydatki a gdzie zarobki. Wszyscy dobrze wiemy, że kolejki to nie jest źródełko złota. tak samo jak rolnictwo.

To już nie jest licytacja tylko powolne, mozolne dochodzenie do konsensusu i wzajemnego zrozumienia  :mrgreen:
andy
Dyrektor
Długość toru:: 831 m

W terenie W terenie

CiuchciaJKD
« Odpowiedz #48 : 04 Stycznia 2010, 21:37:08 »
0

Cytat: "konrad"
Widzę że kolega andy nie znalazł poparcia u nas, to poszedł się poskarżyć na inne forum...

Cenzura działa. Wątek zniknął, ale cudowanie się pojawił po poście na pmk. I tylko dostępny z linku stamtąd. Ciekawe.

A co do kasy - to chętnie bym się dołożył do paliwa, gdybyście normalnie zareagowali. A tak wrzucę wprost do puszki. Z mojej strony EOT.
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #49 : 04 Stycznia 2010, 21:42:05 »
0

Oburzenie u części adwersarzy wywołuje zapewne niezrozumienie istoty, a właściwie zasad działania przedsięwzięcia o skrótowej nazwie WOŚP.

Jest tam miejsce na płynący z serca wolontariat i na działania przedsiębiorcze o rożnym stopniu nastawienia na zysk (-∞ → +∞). I nie należy na siłę wciskać wszystkiego do jednego, wolontariackiego wora. Co więcej - nie wolno potępiać zachowań uczestników WOŚP jeśli dają korzyść Fundacji, oczywiście przy nie naruszaniu praw względnej przyzwoitości.

Koledzy z GKW działają "w zabezpieczeniu" finansowym nie będąc nastawieni na żaden bezpośredni zysk (poza oczywiście ogromną autopromocją), ale i też nie będąc narażeni na straty mogące się negatywnie odbić na działalności statutowej. Chcą coś zrobić za darmo, ale i nie dokładając do tego.

To, czy postawa Kolegów z GKW to "dziadowanie" - jest kwestią osobistego podejścia do takich akcji, bo jedni widzą w tym geście chęć pomocy Orkiestrze, a inni chęć zareklamowania się. Ale jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

Dobrej nocy życzy Kuc.

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
Drezyniarz
Młotkowy
**
Długość toru:: 113 m

W terenie W terenie

Cenzura to początek DYKTATURY

« Odpowiedz #50 : 04 Stycznia 2010, 21:45:19 »
0

Czytam to wszystko i oczy wychodzą mi z orbit a więc:

1) główny organizator p Owsiak z zebranej kwoty końcowej ma jeśli dobrze poszukać w necie 5 do 10% do kieszonki dlatego tak ochoczo się tym zajmuje ale gdyby nie to to by nie kupiono tylu urządzeń medycznych

2) nasze kochane Państwo z każdego SMS dobroczynnego bez żadnego wstydu ściąga 22%

3) ................. ............. ..................  .............

Dlatego kolejka i tak dużo od siebie daje.
Phinek
Gość
« Odpowiedz #51 : 05 Stycznia 2010, 00:37:22 »
0

Podsumowanie:

Zawsze się znajdzie ktoś do bicia piany.. przykre ale bany się posypały (na prawdę nie lubię tego robić, dlatego tylko po 1).

Bartek oraz Kucyk mimo dość ostrych wypowiedzi nie przekroczyli magicznej bandy czerwonego punktu, lecz również ich proszę o więcej rozwagi w pisaniu, aby emocje nie brały góry nad zdrowym rozsądkiem i logicznym myśleniem.

Temat ZAMKNIĘTY.

Edyta: Kucyk, zwracam honor... dobrze że nakłoniłeś mnie do powtórnego przeczytania Twoich postów - zaiste są stonowane i rzeczowe, a czasem nawet humorystyczne (vide elektryk), cofam grożenie paluszkiem i kajam się prochu i popiele (może być z Px-a).
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!