Świat kolejek wąskotorowych SMF
11 Października 2025, 16:32:01 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: [MBxd1] - MBxd1-168 stan aktualny  (Przeczytany 86358 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #100 : 05 Października 2010, 21:00:27 »
0

Hahahaha
Jsk pelikan cegłę...
Phinek
Gość
« Odpowiedz #101 : 05 Października 2010, 22:51:18 »
0

witam - a no tak zabieracie go w środę rano , dzwigi 2szt. z Kutna?

Cóż za precyzja... okaże się zaraz że z "tajnej" operacji poznamy szczegóły typu:
  • numery rejestracyjne lawety
  • cykl naprawczo-remontowy ciągnika siodłowego
  • nazwisko operatora dźwigu
  • numer jego buta
  • ulubione danie (byle nie danie w mordę  )
I to już 2 minuty po otwarciu wrót wagonowni.

Jakiż więc jest sens chowania "wszystkiego pod kołderkę" i bawienie się w ciuciubabkę, skoro zainteresowani i tak wszystko wiedzą? Przecież temat jest prowadzony rzetelnie i legalnie - więc czemuż odmawiać pospólstwu dostępu do informacji?

Lepiej dać informację rzetelną, konkretną niż czekać, aż "kumoszki" zaczną bawić się w plotkarską dezinformację... Ileż domysłów, cudów, oskarżeń, inwektyw rodzi zła informacja?
Phinek
Gość
« Odpowiedz #102 : 06 Października 2010, 20:35:36 »
0

Dzięki... jakoś tak poszło mimo podkreślenia.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #103 : 07 Października 2010, 18:21:05 »
0

A ja was misiaczki czule pozdrawiam z hinduskiej kafejki internetowej w Barcelonie Moje zdjecia pojawia sie jak powroce do Polski ! Buenos Aires !

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #104 : 07 Października 2010, 23:40:17 »
0

Pomimo problemów i rzucania kłód pod nogi wagon szczęśliwie dotarł w nowe miejsce.
Co prawda ograbiony z pewnych elementów w ciągu ostatniego tygodnia co odbije się echem w UM Krośniewice (wszak podpisali zgodność ze stanem faktycznym), ale jednak.
Tu apeluję by nieszczęśliwy posiadacz nastawnika jazdy, dźwigienek zmiany biegów pofatygował się ze swoimi trofeami do p. Jakuba K.

Poniżej jedna fotka.

EDYTA:

« Ostatnia zmiana: 08 Października 2010, 08:54:49 wysłane przez Phinek » Zapisane
adam
Zbanowany
Mechanik
Długość toru:: 180 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #105 : 07 Października 2010, 23:41:44 »
0

witam - jak wagon poszedł na lawecie? - cóż bez względu na okoliczności chylę czoła - trzeba z odwagą także umieć przegrywać - pozdrawiam

Zarząd Kujawskich Kolei Dojazdowych w Krośniewicach
Ptr
Minister
Długość toru:: 1106 m

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #106 : 08 Października 2010, 01:12:30 »
0

Co prawda ograbiony z pewnych elementów w ciągu ostatniego tygodnia

Ech... A to Polska właśnie Zawsze się znajdzie ktoś kto nie umie się pogodzić z rzeczywistością... Mam nadzieję że skradzione* elementy się znajdą bez zbędnej zadymy

P.S.
Nie wiem jak innym, ale mnie zdjęcie wklejone przez Axela nie działa w takiej postaci linku.
Tu działający odnośnik:
http://c.wrzuta.pl/wi16605/4d3dfc42001ca9e94cae3afa/0/zdjecie0418

*świadomie użyte słowo
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2010, 01:17:09 wysłane przez Ptr » Zapisane

To jest przekaz.
adam
Zbanowany
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #107 : 08 Października 2010, 07:47:37 »
0

witam z rana  - no to postąpiły lyb lub postąpił bardzo brzydko.   Ostatni raz byłem w   montowni jak było przygotowanie parowozu na pokazówkę i spotkał mnie tam też Phinek to wszystko było na miejscu , ooooo przepraszam i jakoś tydzień pózniej  przygotowywałem drezynę ręczną na wystawę do muzeum.Zawsze mie to wkurzało bo co po zamykałem na kwadrat to po jakimś czasie znów było zawsze coś otwarte , ,ale tam też pracują po drugiej stronie nie zawsze pracownicy  interwencyjni  , przecież z tyłu sprzęt gminy stoi.
« Ostatnia zmiana: 13 Października 2010, 16:32:31 wysłane przez adam » Zapisane

konrad
Mechanik
Długość toru:: 296 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #108 : 11 Października 2010, 21:35:28 »
0

Wracając do Mbxd1 - kolejarze stwierdzili  ,nie wiem dlaczego tak  ,ale laweta była z rejestracją "tutejszą" i nie wiem dlaczego ale nie wierzą że wagon dotarł  tam gdzie powinien być...

ale to chyba logiczne? jeśli wiozę coś z Warszawy do Zakopanego to nie biorę lawety z Gdańska czy Szczecina tylko właśnie z Warszawy, no, ewentualnie z Zakopanego... co innego gdybym miał własny transport/własną ciężarówkę to wtedy może się okazać że opłaca mi się jechać swoją ciężarówką z Gdańska do Warszawy i potem do Zakopanego ale jeśli sprzęt jest wynajęty to poco płacić za dodatkowe dojazdy sprzętu?

Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga.
adam
Zbanowany
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #109 : 11 Października 2010, 22:13:40 »
0

niby tak

KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #110 : 11 Października 2010, 22:24:37 »
0

ale to chyba logiczne? jeśli wiozę coś z Warszawy do Zakopanego to nie biorę lawety z Gdańska czy Szczecina tylko właśnie z Warszawy, no, ewentualnie z Zakopanego...
Wytłumacz mi zatem drogi Watsonie dlaczego laweta z brankardem nasielskim miala rejestrację TOS #### ? Chichot

Oczywiście ogólny kierunek myśli  postaci poszukiwania lawet "po drodze" jest dobry, natomiast zdarza sie znaleźć inną firmę która akurat ma samochód gdzieś w okolicach (np. mój kierowca wyjechał z domu tydzień przed transportem i już miał na następny tydzień plany, swoją drogą taka Scania to całkiem fajne wozidełko).

Mbxd1 gdzie wg. Ciebie adamie miał trafić ? Bo z tego co ogólnie wiadomo (sam przytoczyłeś zresztą stosowne fragmenty SIWZ) tabor pierw idzie na remont potem dopiero na ekspozycję, słowem aktualnie całość znajduje się u zwycięzców przetargu i jest pieczołowicie remontowana.
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2010, 22:45:34 wysłane przez KLAN PALUCHOWSKICH » Zapisane

adam
Zbanowany
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #111 : 11 Października 2010, 22:43:44 »
0

-ja napisałem o czym była rozmowa i tyle , po drugie każdy ma prawo bez względu na to czy komuś się to podoba czy nie wyrażać swe opinie i nie detektywie , tylko tak.
Mnie jest wszystko jedno - wagon był prywatny i poszedł sobie .
« Ostatnia zmiana: 11 Października 2010, 23:21:30 wysłane przez adam » Zapisane

KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #112 : 11 Października 2010, 22:47:39 »
0

-ja napisałem o czym była rozmowa i tyle , po drugie każdy ma prawo bez względu na to czy komuś się to podoba czy nie wyrażać swe opinie i nie detektywie , tylko tak.
Odnosiłem się do wypowiedzi konrada, niefortunnie nie zacytowałem fragmentu który mnie do myśli Watsonowych natchnął, już poprawione.

gajos
Minister
Długość toru:: 1201 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #113 : 12 Października 2010, 03:53:06 »
0

Lamenty o tabor dla Milicza przewidzieli chłopaki z KSU, to taki świetny zespół z Ustrzyk Dolnych (okolice Bieszczadzkiej Kolejki Wąskotorowej).
Polecam szczególnie pierwszy wers drugiej zwrotki
Małe | Duże

Maszynisto!
Dając Rp1 gdzieś na kolejce ginie wolontariusz i idzie do czyśćca łowić!
http://pl.youtube.com/user/gajosgitara
http://picasaweb.google.pl/gajosgitara
dino
Młotkowy
**
Długość toru:: 102 m

W terenie W terenie

M-sta spalinowych i elektrycznych poj. tr.

« Odpowiedz #114 : 12 Października 2010, 12:11:05 »
0

Marcin N. (adam) powiedz Wieśkowi że "babcia" stoi na 100% w Pleszewie.

* wpleszewie.JPG (46.85 KB, 500x375 - wyświetlony 692 razy.)
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #115 : 12 Października 2010, 14:27:31 »
0

Marcin N. (adam) powiedz Wieśkowi że "babcia" stoi na 100% w Pleszewie.

No i nie zapomnij go zapytać o dźwignie zmiany biegów.

adam
Zbanowany
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #116 : 12 Października 2010, 15:51:08 »
0

witam - te słowa drugiej zwrotki tyczą także innych nie tylko tych z jednej "strony barykady".
A co do motorówki to nie powiem mu o dzwignie bo nikt jego ani innego śmiecia nie złapał za brudne łapy , moje zdanie jest takie ,że jak był kompletny to powinien być nadal  . A co do Pleszewa no dobrze niech ma się dobrze i trzyma się torów  - pozdr
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2010, 17:48:02 wysłane przez adam » Zapisane

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #117 : 12 Października 2010, 16:41:24 »
0

Marcin, Ty jesteś na miejscu z nimi w jakichś tam układach koleżeńskich, w które my nie mamy zamiaru wnikać. Z wagonu faktycznie zginęły owe dźwignie zmiany biegów (z obu kabin!!!) w przeciągu kilku dni od momentu przekazania do załadunku. Tu nie chodzi o złośliwość i ciąganie się po komisariatach ale o to by babcia mogła jeździć. Weź ustal kto co i za ile a reszta na prv. Faktem jest że trzeba to dorobić wiec ścignij ich a ja nie bede pytał o szczegóły.
adam
Zbanowany
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #118 : 12 Października 2010, 17:10:55 »
0

Cóz - powiem tylko tyle  ,że jak się popytałem tu i ówdzie  , to wyszło taka odpowiedz - a czy ona była kompletna? Więc dalej nie ciągnąłem tematu - gdyż tam jestem miedzy młotem a kowadłem , nie chcę aby ci jedni i ci drudzy nie byli w jakiś sposób na mnie wkurzeni , tylko jak coś było ,a potem za jakiś czas wyszło to jest nie w porządku.Zaś sam wiem ,że jeszcze w maju była kompletna sam ją zamykałem dookoła na kwadrat potem już nie zaglądałem. A byliście jakoś wcześniej ją oblukać i czy wszystko było?
Bo jak było ............... --- nie mogę nikogo podejrzewać albo kogoś z UM albo z KD  - jakoś to głupio  bo nikt nic nie wie , albo uważa ,że tych rzeczy już nie było .  brak mi słów (przepraszam moderatora strony) ale "wujowo" to wyszło  ,że tak wyszło iż zniknęły te elementy . Nie popieram takiego typu zachowań.Jedyny minus jest taki ,że często pracują tam z tyłu pracownicy interwencyjni , jedni są uczciwi ale reszta czyli 80% towarzystwa to raczej nie , przecież ostatnio zobaczyłem ,że nie ma 3 buforów - 2 okrągłych i jednego z wycięciami kwadratowego , same nie wyszły oraz blach od Lyd1. Przecież jakieś pól roku temu było coś podobnego ale to było dużo cięższe i sporo miedzi.Czy ktoś palcem kiwnął w tym temacie , tylko sie dowiedziałem ,żebym nie podcinał gałęzi na której siedzę. Więc tylko robię fotki i archwizuję  , opisuję to co jest bądz było na montowni , warsztatach.Jak coś zniknie jest mi łatwiej tego wyszukać. - pozdr
« Ostatnia zmiana: 12 Października 2010, 17:55:09 wysłane przez adam » Zapisane

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #119 : 12 Października 2010, 18:35:54 »
0

Są zdjęcia że tydzień wcześniej kabiny były kompletne (niezgodnie z tem co opisał Jacek w opisie technicznym). Wszystkie elementy sterowania były kompletne. Teraz nagle komuś zależało na tym by Mbxd1 nie pojeździł w Pleszewie. Wiesiek był jedyną osoba, która płakała na "gruncie" że "babcia" wyjeżdża a za razem był na miejscu. Nie chcę nikogo oskarżać ale jak będę musiał - a widzę że muszę, zgłoszę sprawę na policję bo kilka dni wcześniej wszystko było i nagle dostało nóg.
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!