A ja zauważyłem, że dawno nikt tu nie pisał

. Chciałbym zostać takim wolontariuszem. Jest to jeszcze możliwe?
Jest możliwe zostanie wolontariuszem, a nawet po jakimś czasie członkiem naszego stowarzyszenia(jeżeli starczy sił i chęci).
Hej,
Czy w niedalekiej przyszłości są planowane jakieś prace?
prace na stacji są w obecnych warunkach pogodowych co weekend oraz w niektóre dni tygodnia, zdarzają się też wyjazdy na szlak w ramach prac okołotorowych i kontrolnych.
Ok, masz, Łukaszu, rację. Powinienem dopisać, że w godzinach porannych, zanim towarzystwo się na szlak wybierze.
A jeśli chodzi o planowanie prac - o tym nie myślałem. Jeśli ktoś chce zajrzeć na stację po raz pierwszy, to raczej od razu do roboty go nie zagonisz. Niech się przyjrzy, rozejrzy, zastanowi. I ewentualnie zadeklaruje swoją gotowość do wzięcia udziału w kolejnych pracach.
Generalnie była przyjęta zasada, aby spotykać się na stacji na godzinę 9tą i następnie przystępować do prac. W chwili obecnej przyjmuje się, że w dobrym tonie jest być na stacji przed godziną 10tą, choć ja osobiście bywam zdecydowanie wcześniej i o godzinie 10tej już sobie dłubię w najlepsze

, co najlepsze zazwyczaj nie sam

.
A w ramach nieoficjalnych informacji, co będzie robione na GKW w ten weekend:
infra- kontynuacja rewitalizacji kozła oporowego,
zaplecze - kontynuacja prac przy instalacji CO- ale tutaj już mamy kpl chętnych do prac,
mechaniczna- kontynuacja prac przy LYD1,
pozdrawiam