Bartosz Uryga
|
 |
« : 01 Grudnia 2010, 18:13:40 » |
0
|
Szybki konkurs: proszę udzielić odpowiedzi na poniższe pytania: 1/ Co jest nie tak na poniższym zdjęciu?  2/ Dla bardziej zaawansowanych - jaki jest numer Lxd2 ze zdjęcia?   Regulamin konkursu: nie mogą odpowiadać na pytania osoby związane bezpośrednio z GKW oraz wtajemniczeni koledzy: Grzegorz, Ariel, Phinek, Konrad Nagroda: mocne, długie, Rp1 + mazut do odbioru u maszynisty dowolnego pociągu SGKW, z możliwością nagrania się na wideo w pomarańczowej kamizelce i wrzucenia na Ju Tjub!
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #1 : 01 Grudnia 2010, 18:20:28 » |
0
|
Sprzęg orczykowy i do transporterów. Lok na 750mm To ten co jest w Gnieźnie??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #2 : 01 Grudnia 2010, 18:22:55 » |
0
|
ad 2/ - trzysta dwadzieścia dwa 
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #3 : 01 Grudnia 2010, 18:26:01 » |
0
|
Szybko poszło ;-D Tak, Lxd2-322 ex. WMD Piotrków Trybunalski ;-)
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #4 : 01 Grudnia 2010, 18:28:10 » |
0
|
Bardzo się cieszę, że udało się Wam go wyrwać z pod palnika - oby tak dalej 
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #5 : 01 Grudnia 2010, 18:36:40 » |
0
|
Aaaa myślałem ze to stara fotka jest  A co z zielonym??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #6 : 01 Grudnia 2010, 18:39:12 » |
0
|
Super że tam trafił  zielony pojechał w Polske ale gdzie???A wie ktoś coś o jednostronnym niebieskim pługu?
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

Długość toru:: 298 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 01 Grudnia 2010, 19:44:39 » |
0
|
zielony pojechał w Polske ale gdzie???
Wczoraj się nim goliłeś 
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil Górnośląskie Koleje Wąskotorowe www.sgkw.eu
|
|
|
Marek Sz
SGKW

Długość toru:: 321 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #8 : 01 Grudnia 2010, 20:30:48 » |
0
|
A wie ktoś coś o jednostronnym niebieskim pługu?
A mozesz napisać cos więcej o tym pługu? Pewnie udało sie ustalić jego szczątkową historię, pochodzenie etc. Kiedy i skad znalazł się w Piotrkowie?
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #9 : 01 Grudnia 2010, 20:48:15 » |
0
|
Witam! Nie jestem zorientowany w temacie. Jak to trafił z Piotrkowa? proszę o uświadomienie,bo coś mi rozstaw nie pasuje.Pozdrawiam. Bogdan.
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 01 Grudnia 2010, 20:55:07 » |
0
|
Z tego co pamiętam to jest on z lekka garbaty.. tak my się kiedyś wyszło z toru.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #11 : 01 Grudnia 2010, 21:34:39 » |
0
|
Witam! Nie jestem zorientowany w temacie. Jak to trafił z Piotrkowa? proszę o uświadomienie,bo coś mi rozstaw nie pasuje.Pozdrawiam. Bogdan.
Drobna różnica jest dla daje rade. A są wózki od tego loka co trafił do Gniezna?? Do Ród przewieziono tabor z pionek czyli 785 i 600.
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #12 : 01 Grudnia 2010, 21:46:52 » |
0
|
Andrzejó  ! Wszystkiego Najlepszego z okazji wczorajszych Imienin! , ale trzymaj fason! Takie podstawowe błędy... Skansen znajduje się w Rudach Śląskich ! Pozdrawiam. Bogdan.
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
Łukasz
SGKW

Długość toru:: 209 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 01 Grudnia 2010, 21:57:24 » |
0
|
Skansen znajduje się w Rudach Śląskich ! To są Rudy Raciborskie tudzież Wielkie  Albo po prostu Rudy. Tak na prawdę to ciekawe jaka jest oficjalna wersja. Ja znam te trzy.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #14 : 01 Grudnia 2010, 22:21:22 » |
0
|
Sorki ale gadałem przez tel i pisałem posta PS dzięki Bogdan
|
|
|
|
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #15 : 01 Grudnia 2010, 23:00:33 » |
0
|
A mozesz napisać cos więcej o tym pługu? Pewnie udało sie ustalić jego szczątkową historię, pochodzenie etc. Kiedy i skad znalazł się w Piotrkowie? [/quote] Niestety histori jego nie znam wiem jedynie że nadawał sie tylko na pomnik bo był po wypadku i miał trzaśnięta ramę!Lecz mimo wszystko szkoda by go było zniszczyć.A orietuje się ktoś gdzie trafił brankard?
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : 02 Grudnia 2010, 00:39:36 » |
0
|
Na razie stoi we Włocławku i ów złomiarza, który to nabył go za 1,6 tysia a zarzeka się, że sprzeda go do Niemiec za 40 tysi, albo potnie palnikiem... Jeśli ktoś ma mocne nerwy i trochę zbędnej gotówki to służę namiarem na ów wariata*. * - słowo użyte celowo, gdyż w ciągu 1 minuty rozmowy gość zmienia swoje zeznania o 180 stopni i ogólnie jest nieźle zakręcony... może to efekt odstawienny po zamknięciu pewnego rodzaju sklepów 
|
|
|
|
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #17 : 02 Grudnia 2010, 07:57:20 » |
0
|
Na razie stoi we Włocławku i ów złomiarza, który to nabył go za 1,6 tysia a zarzeka się, że sprzeda go do Niemiec za 40 tysi, albo potnie palnikiem... Jeśli ktoś ma mocne nerwy i trochę zbędnej gotówki to służę namiarem na ów wariata*. * - słowo użyte celowo, gdyż w ciągu 1 minuty rozmowy gość zmienia swoje zeznania o 180 stopni i ogólnie jest nieźle zakręcony... może to efekt odstawienny po zamknięciu pewnego rodzaju sklepów  A miało być tak pięknie -zapis w umowie sprzedaży o zakazie złomowania!
|
|
|
|
|
|
|
janeczek
|
 |
« Odpowiedz #18 : 02 Grudnia 2010, 08:02:51 » |
0
|
A mozesz napisać cos więcej o tym pługu? Pewnie udało sie ustalić jego szczątkową historię, pochodzenie etc. Kiedy i skad znalazł się w Piotrkowie? Ze Stalowej.
|
|
|
|
|
|
|
|