Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 07:22:25 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o zdjęcia, filmiki z tzw. Koleji Kujawskich  (Przeczytany 3981 razy)
MAnTonI
Nowicjusz
*
Długość toru:: 12 m

W terenie W terenie

« : 07 Marca 2011, 20:00:54 »
0

Dzień dobry Wszystkim

Kilka dni temu otrzymałem list emailem od Pana Steve'a Thomasona, jest on autorem i wydawcą filmików na DVD o kolejach wąskotorwych. Sam kontaktowałem się z nim gdyż zakupiłem od niego taki filmik http://www.ingr.co.uk/vids_dig15.html    pytałem również czy nie posiada zdjęć ze Żnina z okresu jego wizyt w Polsce na początku lat 90-tych?
  Steve odpowiedział do mnie po kilku miesiącach przesyłając mi zarazem zdjęcia ze Żnina, spytał jednocześnie o pomoc. Prosi/pyta czy miałbym zdjęcia lub filmy z Sompolna, Brześcia, Wilczyna, Kola, Dobrego, Krośniewic. Ja sam nie mogę mu pomóc gdyż nie posiadam takowych zdjęć, ale pomyślałem że może któryś z kolegów miałby kilka fotek lub jakiś filmik. Steve nie wspomina nic o zapłacie za taką pomoc, ja nie pytałem o nią, ale może ktoś z dobrego serca chce użyczyć swojej pracy i stać się częściowo autorem nowego DVD z Industrial Narrow Gauge Railways.
Ukłony MAnTonI

List od Steve'a cyt.:

Sorry it's been so long getting back to you.

After checking through my photos of Znin, there are not that many. Looking back I wish I had taken more!

I have a favour to ask in return? I am making a DVD on the Kujawy railway system, and have a lot of video footage over many parts of the system. However, what I would also like is video or photos of what the railway locations look like now? So stations at Sompolno, Brzesc, Wilczyn, Kolo, Dobre, Krosniewice are all locations where I have video of the trains working a few years ago but they are all closed now. I would like to show photos or video of what the locations look like today when the tracks have been taken up, or have become overgrown and disused, the old stations, or road crossings? I would like to use photos or video like this on the DVD

Is this something you have, or do you know someone who may be willing to let me use pictures/video like this?

Regards,

Steve T

W wolnym tłumaczeniu: 
Miałbym małą prośbę do Ciebie w  zamian za zdjęcia. Przygotowyję nowe DVD o systemie Koleji Wąskotorowych na Kujawach, gdzie kilka lat temu kręciłem filmy, mam dość pokaźną dokumentację filmowo-fotograficzną z tamtego okresu. Chciałbym jeśli to możliwe aby zdobyć zdjęcia lub filmy z obecnego wyglądu tych linii, gdyż te linie obecnie są już zamknięte. Interesują mnie miejsca gdzie zdemonotwano tory, albo tory są zarośnięte i nieużywane, stare stacje i przejazdy kolejowe w Sompolnie, Brześciu, Wilczynie, Kole, Dobrym, Krośniewicach, chciałbym wykorzystać je w nowym DVD. Czy znasz kogoś kto podzieliłby się takimi zdjęciami lub sam posiadasz takowe?

Pozdrawiam Steve

Gadam, fruwam - pełen serwis
thoma232
Czytelnik

Długość toru:: 2 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 07 Marca 2011, 23:38:46 »
0

Dzięki pod kątem przeksięgowanie określonej kwoty z dziennika do księgi ten zapytanie ofertowe dla mnie. Mam dostęp do forum teraz , oprócz czynić nie pisać Polski , tak wola zawierać an online tłumaczenie tak Mam nadzieję to jest poprawnie zrobione. JA byłby być zainteresowanie wobec zobaczyć kino od właściciel sklepu papierniczego budynki , szalony pozbywa się , kolej robotnik w składzie drewna , droga zakreślenie czeku , przestarzały ślady a propos droga , albo wszelki inny rysy twarzy? Pod kątem wszelki wideo / fotografie JA używać JA wola wykazywać saldo kredytowe zważywszy wszystko DVD , i wola posyłać pewien pochlebny DVD wobec ktoś kogo wideo / fotografie jesteście zawarty?
Dzięki pod kątem twój współpracownik ,
Steve T

Thanks for posting the enquiry for me. I have access to the forum now, but do not write Polish, so will include an online translation (above) so I hope it is accurate.
I would be interested to see pictures of station buildings, loco sheds, railway yards, road crossings, disused tracks by the road, or any other features?
For any video/photos I use I will show a credit at the end of the DVD, and will send a complimentary DVD to anyone whose video/photos are included?
Thanks for your help,
Steve T
MAnTonI
Nowicjusz
*
Długość toru:: 12 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 08 Marca 2011, 00:26:15 »
0

Thanks for posting the enquiry for me. I have access to the forum now, but do not write Polish, so will include an online translation (above) so I hope it is accurate.
I would be interested to see pictures of station buildings, loco sheds, railway yards, road crossings, disused tracks by the road, or any other features?
For any video/photos I use I will show a credit at the end of the DVD, and will send a complimentary DVD to anyone whose video/photos are included?
Thanks for your help,
Steve T

Tłumaczenie z wyspiarskiego na język znad Wisły:
Dziekuję za wstawienie na forum mojego zapytania, sam obecnie mogę korzystać z forum, ale niestety nie piszę po polsku, dlatego pojawiło się automatyczne tłumaczenie z google'a (przypis mój: kiepskie swoją drogą są translatory komputerowe, trza się uczyć języków i tyle).
Steve ponawia prośbę o zdjęcia stacji, lokomotywowni, budynków na terenie lokomotywowni, przejazdów kolejowych, nieczynnych torów lub innych elementów infrastruktury wąskotorówek.
Dodaje że za każde przekazane zdjęcię podziękuje oficjalnie w DVD (pewnie będzie osobnik wymieniony z nazwiska) i prześle każdemu kto się przyczyni do powstania nowego wydawanictwa egemplarz DVD na własność.

Gadam, fruwam - pełen serwis
thoma232
Czytelnik

Długość toru:: 2 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 04 Kwietnia 2011, 22:19:51 »
0

I have all the photos I need now so there is no requirement for any replies from this forum.
Thanks,
Steve.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!