Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 07:44:35 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozklad (nie)Jazdy  (Przeczytany 13981 razy)
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2697 m

W terenie W terenie

« : 12 Maja 2011, 18:05:24 »
-1

W tym roku rogów coś nie ma szczęścia do jazdy. Najpierw spór o Dni Rawy, później falstart na 1 maja. Jady miały zacząć się 15 maja. Dziś na stronie kolejki jest informacja
Uwaga, przesunięcie terminu rozpoczęcia kursów planowych.
Na przejazdy pociągami planowymi zapraszamy od 3 lipca 2011 roku.
Sezon 2011 kiepsko się zaczął...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #1 : 12 Maja 2011, 18:36:20 »
0

Mówisz tak w trosce o kolegów z Rogowa czy w poszukiwaniu taniej sensacji?
Jak dla mnie, to sezon się jeszcze nie rozpoczął, bo jak informuje strona, na którą sam się powołujesz pociągi planowe zaczną kursować od 3 lipca 2011.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Ptr
Minister
Długość toru:: 1106 m

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #2 : 12 Maja 2011, 18:51:07 »
0

Przesunięcie terminu rozpoczęcia sezonu przewozowego nie wynikło bynajmniej z naszych "widzimisię". Uwierz mi, Andrzeju, że są pewne rzeczy których tak łatwo nie da się przeskoczyć. Nie mniej jednak cały czas robimy wszystko co w naszej mocy aby wystartować jak najszybciej...

To jest przekaz.
andrzej2110
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 12 Maja 2011, 19:03:15 »
0

Nie szukam sensacji tylko podaje informacje dotyczące kolejki aby nie było tak jak pisał na forum SKKW Paweł
Cytat: 'Paweł'
Jestem wściekły, byłem dziś przejechać się rogowską i co? Pocałowałem klamkę, jak wielu innych, którzy mimo kiepskiej pogody byli dziś na stacji. Na stronie FPKW macie napisane, że startujecie 1.05. Przyjeżdżam na stację i co widzę, remontowane 3Aw (super, widać że kolejka żyje), ale zero pociągu, za to w gablocie, mała, biała karteczka z czarnym tekstem: Sezon zaczynamy od 15.05. *****!

grzegorz_sykut
Global Moderator

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #4 : 12 Maja 2011, 19:11:17 »
0

Jeżeli taka sytuacja miała miejsce to zwracam honor.
Podaj tylko źródło, gdzie podana była informacja, że kursy rozpoczynają się wcześniej niż 3 lipca
Proszę także kogoś z Rogowa o ustosunkowanie się do tych informacji, tak abyśmy mieli pełny obraz wydarzeń.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
andrzej2110
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 12 Maja 2011, 19:27:05 »
0

Na stronę kolejki była tak informacja ale dziś zorała zmieniona.
W zamieszczonym przez mnie cytat, autor napisał:
za to w gablocie, mała, biała karteczka z czarnym tekstem: Sezon zaczynamy od 15.05.

Ta informacja jest zamieszczona na mniej popularnym forum niż 750mm.pl wiec ja napisałem tu.

Ptr
Minister

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #6 : 12 Maja 2011, 20:25:20 »
0

Andrzej pewnie przeczytał post Phinka na tamtym forum, więc go zacytuje i tu abyście wiedzieli o co chodzi - bo dosyć dobrze obrazuje sytuacje (sam tego lepiej chyba nie ujmę):
Cytat: Phinek na forum SKKW napisał:
Możemy zapewnić, że także nam jest bardzo przykro, że nie możemy rozpocząć sezonu. Przyczyn jest wiele ale wszystkie sprowadzają się do jednego – jest bardzo dużo prac i zadań do wykonania, których nie ma komu wykonać. Nie jest możliwe zatrudnienie do tego pracowników a chętnych do pomocy wolontariuszy po prostu nie ma (dokładnie: jest zdecydowanie za mało w stosunku do tych prac). Ci wolontariusze, którzy są, robią co mogą i więcej nie dadzą rady zrobić (bo kiedy?), prawie nikt nowy się nie przyłącza (bo po co, skoro w Rogowie tak pięknie się wszystko SAMO się dzieje) a wolny czas tych obecnych kurczy się (koniec studiów, praca, rodzina, itp itd). Chyba Polska nie dorosła jeszcze do wspólnych inicjatyw społecznych. Warto pamiętać, że nic nie jest dane
 raz na zawsze - przykład Pionki

To jest chyba najcelniej opisane źródło problemu... reszta jest jedynie wynikiem tego...

(01.05.2011 14:28:46)
Paweł napisał(a): 
... i co? Pocałowałem klamkę, ...

Czyżby?
 Czy aby rzeczywiście 1 maja nic ciekawego w Rogowie nie było?*

Zaś sponsorem "całowania klamki" jest UTK, który szczegółowo dba o nasza papierkologię.

Odnośnie informowania na naszej stronie, to zarówno na "witaczu" jak i w dziale "Aktualności", oraz dziale "Rozkład jazdy" jest wyraźnie napisane:
http://kolejrogowska.pl/ napisał(a):
Na przejazdy pociągami planowymi zapraszamy od 15 maja 2011 roku.

Owszem informacja ta zawisła późno... bo i późno dowiedzieliśmy się, że UTK jeszcze nie przemieliło kwitów, które u nich złożyliśmy.

*) http://kolejrogowska.pl/?page_id=2 (notatka 30.04-03.05.2011 – Majówka)

To jest przekaz.
grzegorz_sykut
Global Moderator

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #7 : 13 Maja 2011, 10:17:24 »
0

http://kolejrogowska.pl/ napisał(a):
Na przejazdy pociągami planowymi zapraszamy od 15 maja 2011 roku.

Owszem informacja ta zawisła późno... bo i późno dowiedzieliśmy się, że UTK jeszcze nie przemieliło kwitów, które u nich złożyliśmy.

I myślę, że tutaj jest sedno całego problemu.
Niemniej tłumaczenie nie do końca zrozumiałe z poziomu klienta, dlatego w przyszłości warto popracować nad lepszym i skuteczniejszym przekazem komunikacyjnym.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Adam W
Dyrektor
Długość toru:: 601 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 13 Maja 2011, 19:15:58 »
+2

Rzeczywiście start sezonu został przełożony z 15 maja na 3 lipca. Po to by co chwila nie przesuwać tego terminu. Jeżeli uda się wcześniej zamknąć formalności pojawi się stosowny komunikat.

Co do "tylko karteczki w gablocie" - informacja była dostępna i na stronie (5 dni przed majówką) i w gablocie na st. Rogów Tow. Wąsk. oraz na tablicy p.o. Rogów Osob. Wąsk. Nie bardzo rozumiem jak jeszcze mieliśmy poinformować klientów? Wykupić spot w TV? (przepraszam za złośliwość )

Jeździłem po wielu kolejkach w Polsce i uważam że gdyby wszędzie było aktualne info na www i aktualna karteczka w gablocie to byłoby naprawdę dobrze.

bigbird
Młotkowy
**
Długość toru:: 108 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 13 Maja 2011, 19:33:02 »
0

A ja mam takie pytanie, czy udało się Wam w Rogowie szczęśliwie rozwiązać tą sytuację z odjęciem licencji Waszym maszynistom? Bo 15 kwietnia byłem w Piasecznie z grupą która miała później tego dnia jechać do Rogowa ale przejazd został odwołany bo ponoć wszystkim maszynistom zabroniono prowadzić pojazdy szynowe. Bardzo przykro mi było słyszeć o takich problemach Smutny Czy ta niefortunna sytuacja to już sprawa przeszłości?
Ptr
Minister

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #10 : 13 Maja 2011, 20:23:45 »
0

Z tego co wiem to maszyniści cały czas mają swoje uprawnienia i żadnego odbierania im licencji nie było. Przejazd nie odbył się z tego samego powodu, dla którego nie jeździmy teraz. Sprawa kontroli z UTK i związane z tym utrudnienia pojawiły się jakoś niedługo po zakończeniu ubiegłorocznego sezonu i trwają jeszcze do chwili obecnej (czego efektem jest też właśnie przekładanie inauguracji przewozów :/).

To jest przekaz.
Łowca
Młotkowy
**
Długość toru:: 134 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 13 Maja 2011, 21:57:44 »
0

Czy UTK kazał podpisać oświadczenie ? - czy skończyło się jedynie na litanii w protokole pokontrolnym ?
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 01 Lipca 2011, 17:40:50 »
0

Mam prośbę, bo szykuje się z dzieckiem wybrać na przejazd. Na stronie nie jest odwołane nic w sprawie terminu ale proszę o potwierdzenie że w niedzielę odbędą się przejazdy. Trochę pogoda nie nastraja optymizmem.  Smutny

Ptr
Minister

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #13 : 01 Lipca 2011, 17:49:54 »
+4

Tak, w tą niedzielę, zgodnie z zapowiedziami, odbędą sie pierwsze przejazdy. Rozkład jazdy i inne informacje dotyczące wycieczki dostępne są na stronie http://kolejrogowska.pl/?page_id=6

Serdecznie zapraszamy

To jest przekaz.
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 02 Lipca 2011, 14:33:52 »
0

A tymczasem domena fpkw.pl została wrogo przejęta...
Whois twierdzi, że przez
Kod:
company: Albert Jerka, Andrzej Kostrzewa
AZ.pl Sp. z o.o.
street: Sosnowa 6a
city: 71-468 Szczecin
phone: +48.914243780
fax: +48.914243799
last modified: 2011.05.31
« Ostatnia zmiana: 02 Lipca 2011, 14:37:22 wysłane przez Piottr_tt » Zapisane

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 02 Lipca 2011, 15:17:28 »
0

A tymczasem domena fpkw.pl została wrogo przejęta...

Jest już wykupiona nowa domena, trwają prace nad przeniesieniem zawartości starego serwisu w nowe miejsce, niestety z pewnych technicznych względów nie jest to takie banalne. Nałożyło się nam w jednym krótkim czasie kilkanaście pilnych i ważnych spraw stąd pewne zmiany. Niebawem pojawi się odpowiedni komunikat. W każdym razie pracujemy w  pocie czoła i cały czas zapraszamy serdecznie do pomocy

Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 02 Lipca 2011, 20:41:26 »
0

Jezeli potrzeba na stronę jakichkolwiek archiwalnych zdjęć a początków Rogowa, to służę swoim przepastnym archiwum.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!