Rogoz
|
 |
« : 24 Marca 2005, 23:18:45 » |
0
|
Witam
Jak już pewnie niektórzy wiedzą, jestem w czasowym posiadaniu dokumentacji techniczej byłej Starchowickiej Kolei Dojazdowej, lokomotywy WL S75 oraz innych rodzynków (instrukcje wąskotorowe, plansze sygnalizacyjne). Wspólnie z kolegami: Klanem i Emibe skanujemy tą dokumentację. Rzecz jasna nie jesteśmy wredniachy i chętnie byśmy się tymi materiałami się podzielili.
Pozostaje kwastia publikacji publikacji skanów na WWW a dokładniej miejsca na serwerze. Orientacyjnie potrzeba na to ok. 100MB. Kto może w tym temacie pomóc?
Pozdrawaim Marcin
|
|
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2011, 19:52:35 wysłane przez agneskate »
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #1 : 24 Marca 2005, 23:25:47 » |
0
|
Po świętach postaram się tym zająć. Jeśli mi się uda, to te materiały wylądują na stronie, a co za tym idzie będzie ławiej nawigować. Nie ma sensu upubliczniać naszych spraw w 15 różnych miejscach  Ale to dopiero po świętach spróbuję. Pozdro
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
izzy
Nowicjusz

Długość toru:: 22 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 28 Marca 2005, 12:04:51 » |
0
|
Moge dać oskryptowanie / kilka Mb na szybkim serwie ;]
|
|
|
|
|
|
|
izzy
Nowicjusz

Długość toru:: 22 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 28 Marca 2005, 12:15:26 » |
0
|
A Kalito jak się starasz  Miałem skrypt dla Ciebie do składowania obrazków ;] Automat wymaga tylko php... Robi miniaturki i opisy Trzeba tylko wysłać na ftp pictury z opisami w .txt
______________ Ps wybudziły mnie ze snu ostatnie prace  I biore się do pracy 
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #4 : 28 Marca 2005, 19:07:46 » |
0
|
Niebawem całą stronę zamierzam zrobić w php i sam sobie napiszę skrypty, więc dzięki. Co do szybkiego serwa, to kilka MB nie starczy raczej. Spróbuję po świętach "wyłudzić" od Martela. Pozdro
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
PkL
|
 |
« Odpowiedz #5 : 16 Sierpnia 2009, 21:33:23 » |
0
|
Odgrzewamy kotleta :twisted: Gdzie ostatecznie wylądowały te cuda? Jest jakiś sposób, co by je dostać we własne posiadanie elektroniczne?
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #6 : 21 Października 2011, 21:55:04 » |
0
|
Odgrzewamy kotleta :twisted: Gdzie ostatecznie wylądowały te cuda? Jest jakiś sposób, co by je dostać we własne posiadanie elektroniczne?
ja również odgrzeję kotleta Jest jakiś sposób, co by je dostać we własne posiadanie elektroniczne?
|
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #8 : 21 Grudnia 2011, 19:00:40 » |
0
|
Czy Stowarzyszenie Sympatyków Zabytkowej Jędrzejowskiej Kolei Dojazdowej będące operatorem na SKW posiada status organizacji pożytku publicznego? Jeżeli nie, to nie ma konieczności przygotowywania tego typu zestawień jak na załączonym przykładzie.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #9 : 21 Grudnia 2011, 19:34:28 » |
0
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #10 : 21 Grudnia 2011, 20:26:59 » |
0
|
Czy Stowarzyszenie Sympatyków Zabytkowej Jędrzejowskiej Kolei Dojazdowej będące operatorem na SKW posiada status organizacji pożytku publicznego?
Nie posiadamy takiego statusu. Ale jakiegoś sprawozdania nie wykluczamy. Na razie są inne, bardziej przyziemne sprawy...
|
|
|
|
|
|
|
Pechu
Młotkowy

Długość toru:: 107 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 03 Stycznia 2012, 07:52:19 » |
0
|
Nie posiadamy takiego statusu. Ale jakiegoś sprawozdania nie wykluczamy. Na razie są inne, bardziej przyziemne sprawy...
A propos dokumentacji - kilka lat temu wykonano projekt budowlany wraz z przedmiarami i kosztorysami dot. odbudowy odcinka Lipie-Marcule Nadl. z podziałem na część świętokrzyską i mazowiecką kolejki. Podejrzewam, że pozwolenie na budowę, które podobno otrzymano, już wygasło lub stanie się to lada chwila. Jaki jest stan faktyczny?
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #12 : 05 Stycznia 2012, 01:33:01 » |
0
|
Ze względu na to, że samorząd(y) nie zgromadziły wkładu własnego projekt odbudowy z wykorzystaniem środków unijnych upadł w roku 2009. Co prawda samorządowcy ze starostwa w Starachowicach mówili coś o tym, że planują odbudowę we własnym zakresie z materiałów staroużytecznych (i na raty), ale znając sytuację finansową starostwa oraz to, jak do kolejki podchodzi zarząd powiatu - szczerze w to wątpię.
|
|
|
|
|
|
|
|