Witam. Znalazłem niedawno profil cukrowni w Ostrowitem na Facebooku. Oto on:
http://pl-pl.facebook.com/pages/Cukrownia-w-Ostrowitem/167211410038871Powstał całkiem niedawno, a już są na nim setki z zdjęć (i prawie codziennie pojawiają się nowe). Część z nich dotyczy rzecz jasna kolejki.
Widzimy choćby zdjęcie z miejsca aktualnego pobytu 3762 (podobno gdzieś w Rypinie):

Znalazłem także fotografię z lotu ptaka, prawdopodobnie z okresu, kiedy kolejka na całej długości była już zamknięta, ale sytuacja na fotografii mówi coś innego (podpisy mojego autorstwa):

Uploaded with
ImageShack.usJeszcze Kp4 stojący ewidentnie przed ostrowicką szopą, ale z dziwnym oznaczeniem (czy ktoś wie coś więcej?):

Znalazłem tam także zdjęcie płyty z filmem pt. "Cukrownia Ostrowite 1900-2008" z którego pochodzi wiele zdjęć z galerii. Zapewne znaleźlibyśmy na nim zdjęcia (filmy?) z działającej kolejki. Niestety samego filmu brak

Jeszcze jedno - czy ktoś posiada jakiekolwiek zdjęcia (filmy) z okresu, kiedy kolejka jeszcze działała (a szczególnie z "Majówki z kapciem"?) Z pewnością istnieją z tego przejazdu okolicznościowego jakieś filmy, tylko nie ujrzały one jeszcze światła dziennego

Profil warto regularnie sprawdzać, zapewne będzie dochodziło wiele zdjęć (a może nawet filmów) z kolejki.