Świat kolejek wąskotorowych SMF
03 Grudnia 2024, 16:18:37 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Śrubki - co to jest??  (Przeczytany 9732 razy)
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« : 10 Lutego 2010, 18:19:44 »
0

Czemu na forum nic o Śrubkach nie wiadomo? (albo ślepy jestem)

Cytat: "RockArea.eu"
Premiera płyty "Śrubki" odbędzie się 22 lutego na peronie stacji Jędrzejów wąskotorowy. W związku z tym, że album "Śrubki" traktuje głównie o tematyce kolejowej, "uroczystość" ta odbędzie się na torach jędrzejowskiej kolejki dojazdowej. Wśród wielu zaproszonych gości będzie Zbigniew Wodecki, który na płycie "Śrubki" śpiewa jedną z kolejowych piosenek. Wśród wielu muzyków, którzy przyjadą do Jędrzejowa będą: Leszek Szczerba, Jacek Królik, Sławek Berny, Wojtek Fedkowicz, łukasz Adamczyk, Kamil Barański. W zabytkowej kuźni, która znajduje się przy stacji Jędrzejów wąskotorowy będzie zorganizowany mini koncert, w którym udział wezmą wspaniali muzycy, grający na płycie "Śrubki". Nie lada atrakcją będzie premierowy przejazd motodrezyną, która została skonstruowana specjalnie na tę okoliczność. Podczas inauguracyjnej jazdy, na drezynowym fotelu pasażera zasiądzie Zbigniew Wodecki.

Kolejnym punktem programu będzie uroczysty przejazd wszystkich zaproszonych gości specjalnym pociągiem, na trasie Jędrzejów wąskotorowy- Pińczów.

Startujemy w samo południe 22 lutego. Zapraszam serdecznie - Michał "Śrubka" Jurkiewicz
Śrubki - projekt powołany do życia przez Michała Jurkiewicza, jest kolektywem muzyków i przyjaciół wśród których znaleźli się między innymi Dorota Miśkiewicz , Grzegorz Turnau, Zbigniew Wodecki czy Kuba Badach.

Michał Jurkiewicz wyjaśnia skąd się właściwie wzięły Śrubki: „Mniej więcej trzy lata temu Grzegorz Turnau (z którym mam przyjemność koncertować) postawił mi warunek: Daję ci rok na nagranie twojej płyty, jeśli tego nie zrobisz, będę zmuszony zakończyć naszą współpracę. Pomyślałem: dlaczego? To niesprawiedliwe! Zasmucony i poruszony zabrałem się do pracy, wiedząc, że nie jestem gotowy, by nagrywać autorski album. Z drugiej strony dzięki takiej motywacji rozpocząłem pracę nad tym projektem. Minął rok. Byłem pewien, że Grzegorz sobie o tym zapomniał. Szczerze mówiąc, myślałem, że to jakieś żarty i nie wziąłem tego na serio. Nie sądziłem, że mógłby mnie zwolnić z zespołu, bo obiecałem nagrać swoją płytę, a nie zrobiłem tego. Nic bardziej błędnego. Grzegorz okazał się być pamiętliwy i bardzo stanowczy. Podczas drogi powrotnej z jednego z koncertów popatrzył na mnie groźnie, zniżył głos i niespodziewanie zapytał: Jak tam twoja płyta? Czy już kończysz nagrywać? Pobladłem. Pamiętasz o naszej rozmowie sprzed roku? Zacząłem się tłumaczyć głupio, że nie zdążyłem, zagryzając wargi, przestępując z nogi na nogę. Całe szczęście miałem już kilka sesji nagraniowych za sobą, toteż odpowiedziałem zgodnie z prawdą, że pracuję nad płytą. Warunkowo dostajesz jeszcze jeden rok na sfinalizowanie nagrań- powiedział. Odetchnąłem, przestałem się denerwować, a zarazem zdałem sobie sprawę, że to nie przelewki”.
Album „Śrubki” pojawi się w sklepach muzycznych 22 lutego 2010 dzięki firmie Mystic Production.

ŹRÓDŁO

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
gajos
Minister
Długość toru:: 1201 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 11 Lutego 2010, 20:26:52 »
0

A to ciekawostka
Brzmi jak rail fiction a wygląda że to prawda.
Oryginalny pomysł, znakomici goście i szum medialny który może przynieść wiele dobrego kolejce.

Znakomity przykład na to iż stacja kolejki wąskotorowej to nie tylko obiekt westchnień developerów czy składowisko bliżej nieokreślonego "złomu" idealnego jako melina.

Maszynisto!
Dając Rp1 gdzieś na kolejce ginie wolontariusz i idzie do czyśćca łowić!
http://pl.youtube.com/user/gajosgitara
http://picasaweb.google.pl/gajosgitara
Bogdan_KRK
Zawiadowca
Długość toru:: 435 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 23 Lutego 2010, 18:23:49 »
0

Zapraszam na stronę kolejki jędrzejowskiej.Tam najnowsze wiadomości zobaczy kazdy zainteresowany. www.ciuchcia.eu Pozdrawiam !  BOGDAN :shock:

"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
arti281
Dyrektor
Długość toru:: 512 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 24 Lutego 2010, 22:02:07 »
0

Suuuuuuuper imprezka oby takich więcej
Bartosz Uryga
SGKW
*
Długość toru:: 343 m

W terenie W terenie

WRS Bytom Karb

« Odpowiedz #4 : 13 Marca 2010, 15:01:44 »
0

Więcej na http://srubki.com/ oraz multimedialnie na YT: http://www.youtube.com/user/Srubki2010, a w szczególności osobista wypowiedź autora projektu na temat kolejowych pasji: na http://www.youtube.com/user/Srubki2010#p/u/8/GUjWpYEt8ew .

'Każdy dzień jest podróżą...'

www.sgkw.eu
2xm
Minister
Długość toru:: 1560 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 17 Sierpnia 2010, 23:59:40 »
0

Odświeżę w ramach promocji. Dzisiaj nabyłem drogą kupna tytułową płytę. Bardzo przyjemna muzyka i typowo mikolskie klimaty .

Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
andy
Dyrektor
Długość toru:: 831 m

W terenie W terenie

CiuchciaJKD
« Odpowiedz #6 : 14 Stycznia 2011, 19:57:00 »
0

Przypomnę galerię:

http://www.expres-ponidzie.k-ow.net/galeria/andrzejek/2010/20100222/index.html

Pokolędować też można:

Małe | Duże
AXEL
Minister
Długość toru:: 2016 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #7 : 14 Stycznia 2011, 20:28:44 »
0

Michała znam osobiście, zdecydowanie taki sam zboczeniec kolejowy jak my. Cała jego płyta nadaje się na temat piosenek związanych z naszym fiołem
2xm
Minister
Długość toru:: 1560 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 05 Października 2012, 12:17:00 »
0

W radiowej Trójce trwa "Godzina prawdy" z "muzykiem, który podróżuje drezyną", czyli Michałem Jurkiewiczem .

Przy okazji:
Jak to się mogło stać, że na TZFie nie pojawiła się informacja o drugiej płycie: "Gra mandolina"?

Nowa płyta Michała Jurkiewicza "Gra mandolina" już 22 maja!!!- Zapowiedź Małe | Duże

Małe | Duże
!
« Ostatnia zmiana: 05 Października 2012, 14:57:41 wysłane przez 2xm » Zapisane

Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
feyg
Mechanik
Długość toru:: 232 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 05 Października 2012, 16:30:14 »
0

Link do audycji: http://www.polskieradio.pl/9/Audycja/8095
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #10 : 05 Października 2012, 20:59:56 »
+1

Hahahaa a w piosence jako sekcja dęta wystąpiły same kolejowe gwiazdy z tego forum
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #11 : 05 Października 2012, 22:01:29 »
0

Axel jako specjalista od markowania gry na trąbce

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #12 : 05 Października 2012, 23:22:53 »
0

A byś się zdziwił... tylko sekwencje nie te co trzeba wkleili
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!