Byłem i ja - długo, bo od trzeciej do szóstej i chwilę jeszcze po zamknięciu - ludziska mnie z forum skojarzyli i pozwolili posiedzieć trochę dłużej.
Szkoda, że przegapiłeś ostatnią godzinę - wolne jazdy - piękne składy jeździły po makiecie..

Jako wielbiciel epok najnowszych, elektryfikacji i bogactwa kolorów na maszynach przewoźników dopiero wtedy ucieszyłem się z przyjazdu..

Trochę kijowo rozreklamowana sprawa - z tego co zrozumiałem o fakcie wystawiania makiety wiedziało raptem kilku szczęśliwców.. Druga sprawa, do końca nie było wiadomo jaki jest układ jazd - jedni wspominali o mieszance epok dla zaciekawienia widowni, inni twierdzili że znów tylko III i IV epoka..

Wyszło na to że jutro więcej będzie współczesnych składów, szkoda że nikt o tym nie wspominał.. de facto ominie mnie to, na co się szykowałem.
No i - TO TYLKO MOJA OPINIA - chyba faktycznie poznańska ekipa nie tylko sprawia wrażenie, ale jest dość hermetycznym gronem modelarzy.. zamknęli się na dwie epoki i sztywnie poukładaną zabawę. Na szczęście w KKMK już na coś podobnego nie natrafiłem, stąd większość czasu spędziłem wśród Czechów i Krakusów.

Ogólnie impreza ciekawa, ale podobnie jak Hobby zbyt sztywno poskładana.. zeszłoroczna wystawa H0 na MTP z podobnych powodów nie cieszyła się zbytnim zainteresowaniem w porównaniu z TT, gdzie ruch był ciągle.
..no to czekam na film z drugiego dnia, obfoć i sfilmuj jak najwięcej, bom ciekaw, czego nie dane mi będzie obejrzeć na żywo