Piotrek
|
 |
« : 24 Maja 2012, 09:03:34 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #1 : 24 Maja 2012, 17:12:03 » |
|
Czy na zlocie będzie możliwość zakupu wydanej przed rokiem książki?
|
|
|
|
|
|
|
student
|
 |
« Odpowiedz #2 : 24 Maja 2012, 23:09:37 » |
|
Tak. Będzie specjalne stoisko z szeroką ofertą publikacji kolejowych, w tym naszej książki i prasą fachową.
Pozdrowienia
|
|
|
|
Rodzi się w bólach, ale zwali z nóg.
|
|
|
bastionn
|
 |
« Odpowiedz #3 : 25 Maja 2012, 17:18:03 » |
|
Planuję jechać w czwartek rano samochodem z Warszawy i wracam tego samego dnia, mam 3 wolne miejsca. Jeżeli ktoś chce się zabrać składkowo, prosze o kontakt na maila.
|
|
|
|
|
|
|
student
|
 |
« Odpowiedz #4 : 01 Czerwca 2012, 14:17:24 » |
|
Garść dodatkowych informacji:
Patronat: - Honorowy Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej - Marszałek Województwa Wielkopolskiego Organizatorzy: - TWKP - Powiat Pilski - Gmina Białośliwie - MPK Poznań - Przewozy Regionalne - FBG Ilmenau P.Erk Patronat medialny: - UM Piła - tvasta - asta24 - Rynek Kolejowy - E-KRAJNA.PL - Regionalny Portal Informacyjny - Redakcja Transinfo.pl - portal transportu publicznego
Dokładny plan zlotu i rozkład jazdy poniżej:
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwca 2012, 15:11:50 wysłane przez student »
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #5 : 01 Czerwca 2012, 14:43:12 » |
|
- PKP Przewozy Regionalne
O to i zmarłych z grobu wyciągacie :-]
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
student
|
 |
« Odpowiedz #6 : 01 Czerwca 2012, 15:13:10 » |
|
O to i zmarłych z grobu wyciągacie :-] Oj tam, oj tam  Z rozpędu mi się napisało  Już poprawiono. Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #7 : 01 Czerwca 2012, 22:41:57 » |
|
A czy znowu będzie, że Niemcy pojadą dalej niż do stacji Kocik Młyn?
|
|
|
|
|
|
|
student
|
 |
« Odpowiedz #8 : 01 Czerwca 2012, 23:51:42 » |
|
Niemców będzie o wiele mniej, gdyż mają swój zlot (4 Kipploretreffen) w muzeum kopalnianym (Grubebahn Museum) Fortuna. Kursów do Nieżychowa w tym roku nie przewidujemy.
Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #9 : 01 Czerwca 2012, 23:55:56 » |
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
student
|
 |
« Odpowiedz #10 : 02 Czerwca 2012, 10:02:47 » |
|
A to ciekawe bo tu piszą co innego Niektóre informacje są aktualne, niektóre nie. Z dziennikarzami tak już jest  Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #11 : 02 Czerwca 2012, 10:32:15 » |
|
Lepiej wierzyć chyba organizatorom lub osobom do nich zbliżonym, niż dziennikarzom którzy często mają w zwyczaju coś źle usłyszeć lub nie zrozumieć co się do nich mówi, albo nawet przepisać część informacji z przed roku...
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Piotrek
|
 |
« Odpowiedz #12 : 04 Czerwca 2012, 23:56:28 » |
|
Będę jechał do Białośliwia 7.06 samochodem z Poznania, mam wolne miejsca, więc jak ktoś by chciał się dorzucić to proszę info na PW. 
|
|
|
|
|
|
|
student
|
 |
« Odpowiedz #13 : 05 Czerwca 2012, 17:57:15 » |
|
Borsig ma u nas być jutro (6.06) ok. 13  Pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #14 : 06 Czerwca 2012, 13:05:06 » |
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Piotrek
|
 |
« Odpowiedz #15 : 06 Czerwca 2012, 13:25:48 » |
|
Będę jechał do Białośliwia 7.06 samochodem z Poznania, mam wolne miejsca, więc jak ktoś by chciał się dorzucić to proszę info na PW.  Mała zmiana, jadę w piątek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Doctor
|
 |
« Odpowiedz #17 : 21 Czerwca 2012, 23:01:05 » |
|
Ja miałem przyjemność być w Białośliwiu w niedzielę, czyli ostatni dzień imprezy. Wrażenia? Bardzo fajny, dość kameralny klimat imprezy na stacji (jakże relaksujący w porównaniu do parady w Wolsztynie! ;-) ), przepiękna stara infrastruktura i idealne warunki do gonienia pociągów samochodem  Do tego "program artystyczny" nieprzeładowany, był więc czas aby zdążyć na wszystko i jeszcze porozmawiać z różnymi osobami. Organiatorom serdecznie dziękuję i gratuluję, chętnie wybiorę się tam za rok. Jakby kogoś interesowało, to tu są zdjęcia: http://parowozy.net/album/zlot-milosnikow-kolejek-waskotorowych---bialosliwie-2012-210
|
|
|
|
|
|
|
errorr
Nowicjusz

Długość toru:: 40 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 22 Czerwca 2012, 11:20:31 » |
|
@Doctor. bardzo przyjemna i piękna galeryjka. jak zwykle zresztą widać, że klimat także przyjemny, kameralny, bez przepychu. oby tak pozostało jak najdłużej. mam nadzieję, że za rok się uda dotrzeć. a ma ktoś może jakieś zdjęcia z przejazdów 'spalinowych', jeżeli takowe się odbyły w ogóle?
|
|
|
|
"Najpiękniejsze są takie podróże, które pamięć na zawsze zachowa, gdy dziewczyna jest piękna nad podziw, a kolejka - wąskotorowa" (J. Kondratowicz)
|
|
|
|
|