Jarek
Młotkowy

Długość toru:: 72 m
W terenie
|
 |
« : 03 Lipca 2012, 05:56:35 » |
+4
|
W niedzielę 01.07.2012 po paru miesiącach oczyszczania szlaku udało się członkom SKKW przejechać drezyną z Ozorkowa do Krośniewic. Dużym problemem jest ubytek toru w Jarachowie, (ok 60m), ale można już potwierdzić że szlak dla drezyny jest przejezdny. W najbliższą niedzielę znów się tam wybieramy, aby dokończyć oczyszczanie odcinka od Zalesia, bo fragmentami przebiliśmy się po czołgowemu. jesli czas pozwoli wyjedziemy na szlak do Dąbrowic i Ostrowy.
|
|
|
|
rower szynowy
|
|
|
tomasz11
|
 |
« Odpowiedz #1 : 03 Lipca 2012, 12:04:11 » |
0
|
a jakąś dokumentację zdięciową lub filmową z tego przejazdu posiadacie 
|
|
|
|
pozdrowienia
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #2 : 03 Lipca 2012, 12:39:32 » |
-2
|
Jest wszytko na FB.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #3 : 03 Lipca 2012, 16:26:33 » |
+2
|
Na FB? Gdzie? W tej zamkniętej grupie "SKKW"?
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #4 : 03 Lipca 2012, 18:45:31 » |
0
|
Tak.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
tomasz11
|
 |
« Odpowiedz #5 : 03 Lipca 2012, 19:30:56 » |
+3
|
znów FB  ja nie am tam konta i nie zamierzam mieć i dlatego mam prożbę czy można wrzucić na to zacne forum
|
|
|
|
pozdrowienia
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #6 : 03 Lipca 2012, 20:14:08 » |
+4
|
Tyż mom takom prożbę.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #7 : 03 Lipca 2012, 20:16:45 » |
0
|
A ja mam konto a i tak nie mogę obejrzeć... Więc także liczę na jakieś foto i tutaj.
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #8 : 03 Lipca 2012, 20:24:17 » |
+2
|
...gdyż w przeciwnym razie złożę wniosek o utylizację tematu jako bezwartościowego dla tego zacnego forum. Rozumiemy się Kolego Jarku?
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Jarek
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 03 Lipca 2012, 21:38:52 » |
0
|
Przetraszyłeś mnie.....Staram sie wstawić ale jakiś problem się pojawia....
|
|
|
|
rower szynowy
|
|
|
Jarek
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 04 Lipca 2012, 07:11:39 » |
0
|
No udało mi się na szybko wstawić parę. Niestety z samych Krośniewic mam tylko jedno zdjęcie, więcej może w poniedziałek bo wybieramy się tam powtórnie. Pozdrawiam
|
|
|
|
rower szynowy
|
|
|
boris-cz
Młotkowy

Długość toru:: 50 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 16 Września 2012, 14:22:43 » |
0
|
Wczoraj(15.9.) po 13-tej godzinie przejeźdźając wzdłuź trasy kolejki,w miejscowości Topola Królewska na nowo odbudowanym torowisku przed wiaduktem od strony Ozorkowa zauwaźyłem osobę w ubraniu roboczym jak coś tam grzebie przy umocowaniach szyn.Próbowałem od razu dzwonić na policję,lecz bezskutecznie-raz odrzucili mi rozmowę i po raz drugi nawet nie odebrali. Mam nadzieje,źe nie doszło tam do powaźniejszych strat lub źe na faceta zwrócił uwagę takźe kto inny.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #12 : 16 Września 2012, 15:22:53 » |
0
|
Chłopaki z SKKW jeżdżą na tym odcinku drezyną. Szlak jest przejezdny dla drezyn. Żeby pojechał pociąg należało by uzupełnić ubytek w lesie.
|
|
|
|
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #13 : 16 Września 2012, 23:03:26 » |
0
|
Wczoraj(15.9.) po 13-tej godzinie przejeźdźając wzdłuź trasy kolejki,w miejscowości Topola Królewska na nowo odbudowanym torowisku przed wiaduktem od strony Ozorkowa zauwaźyłem osobę w ubraniu roboczym jak coś tam grzebie przy umocowaniach szyn.Próbowałem od razu dzwonić na policję,lecz bezskutecznie-raz odrzucili mi rozmowę i po raz drugi nawet nie odebrali. Mam nadzieje,źe nie doszło tam do powaźniejszych strat lub źe na faceta zwrócił uwagę takźe kto inny.
Wczoraj pracowaliśmy wyłącznie na stacji przygotowując drezynę i przerabiając kiwajkę. Co to za gościu był (wygląd, wiek,) PS Jeśli chodzi o przejezdność to dziś po wiadukcie 4 razy przejechaliśmy, zawsze co najmniej 40 km/h
|
|
|
|
|
|
|
WL
|
 |
« Odpowiedz #14 : 20 Września 2012, 19:25:31 » |
0
|
Co to za gościu był (wygląd, wiek,)
Też go widziałem, 8 września około 15:00. Gościu kręcił się przy torach i po coś się schylał. Wyraźnie coś zbierał. Niestety nie było okazji przyjrzeć się co to było. Wiek około 55-60 lat...
|
|
|
|
Pozdrawiam,<br /><br />Wojciech Lemański
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #15 : 20 Września 2012, 22:10:26 » |
0
|
Póki co nie odkryliśmy nowego ubytku. Niedługo uzupełnimy stary...
|
|
|
|
|
|
|
WL
|
 |
« Odpowiedz #16 : 22 Września 2012, 21:38:36 » |
0
|
Póki co nie odkryliśmy nowego ubytku. Niedługo uzupełnimy stary...
Nie ma się póki co denerwować. Może gościu zbierał grzyby/koniczynę/cokolwiek co nie jest złomem. Po prostu będąc na miejscu upewnijcie się...
|
|
|
|
Pozdrawiam,<br /><br />Wojciech Lemański
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #17 : 10 Listopada 2012, 20:29:57 » |