Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 22:39:20 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PYRA PARA 8.09.2012  (Przeczytany 10911 razy)
wąskitor
Młotkowy
**
Długość toru:: 113 m

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« : 16 Lipca 2012, 10:26:14 »

Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #1 : 16 Lipca 2012, 19:29:11 »

No dobrze, ale taka podstawowa informacja, czyje to konto? Nie to żebym się czepiał, ale najzwyczajniej w świecie przelew nie przejdzie bez podania KOMU przelewam. Przecież nie napiszę w przelewie adresata  "miłośnicy działający przy ..."

wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #2 : 16 Lipca 2012, 20:33:01 »

Już podaję:
 Współorganizator: Damian Chełmikowski ul.Roosevelta 88, 62-200 Gniezno.
Jeżeli będą jakieś pytania można się kierowac do mnie pod nr tel. 609 354 890 lub do biura kolejki 61 426 11 30
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2012, 20:37:17 wysłane przez wąskitor » Zapisane
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #3 : 16 Lipca 2012, 20:41:43 »

Wpłaty na konto osoby fizycznej?? W życiu...

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #4 : 16 Lipca 2012, 20:53:02 »

Jeżeli taka opcja komuś nie odpowiada to można przyjechać i osobiście kupić , a jeżeli nadal problem zadzwonić do biura to wytłumaczą dlaczego. Nie rozumiem skąd to oburzenie, w zeszłym roku również był taki sposób płatności jakoś nikt problemu nie widział.

Osoba fizyczna , ale nie jakaś przypadkowa pracownik BUiE GKW
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2012, 20:57:45 wysłane przez wąskitor » Zapisane
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #5 : 16 Lipca 2012, 20:59:09 »

To nie oburzenie. Tylko ja osobiście bym się nie zdecydował nieznajomej osobie wysyłać na konto pieniędzy

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #6 : 16 Lipca 2012, 21:00:44 »

Rozumiem w tych czasach.... Tak więc jakby ktoś miał wahania to proszę dzwonić do biura lub bezpośrednio do dyrekcji
kabzik
Młotkowy
**
Długość toru:: 90 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 17 Lipca 2012, 11:12:29 »

Czy przejazd się odbędzie na 100% czy będzie przesunięty na majówkę ?

i czy będzie machajka tak , aby można było  z ostrowa do Anastazewa się kopnąć ?
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #8 : 17 Lipca 2012, 11:35:12 »

Przesunięty na pewno nie będzie (człowiek uczy się na błędach Chichot) , a w najgorszym wypadku może zostać odwołany gdyby frekwencja była niezadowalająca, jednak po zeszłorocznej imprezie jak i innych imprezach kolejowych w całej Polsce widać, że są chętni na tego typu wypady
Machajka będzie na 100% sam ją podprowadzę kilka dni wcześniej do Ostrowa, zobaczymy ile czasu starczy, żeby jak najwięcej osób przewieźć po tym odcinku (dlatego napisałem "w stronę Anastazewa")
tuttifrutti93
Nowicjusz
*
Długość toru:: 18 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 29 Lipca 2012, 21:22:32 »

Sprzedaż jeszcze się nie rozpoczęła, ale już wstępnie wiemy że kilkanaście miejsc jest zarezerwowanych. Dla przypomnienia :miejsca siedzące są dostępne w wagonie 3Aw i w brankardzie.  Pozdrawiam.
102N
Zawiadowca
Długość toru:: 466 m

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #10 : 30 Sierpnia 2012, 15:58:32 »

Przesunięty na pewno nie będzie (człowiek uczy się na błędach Chichot) , a w najgorszym wypadku może zostać odwołany gdyby frekwencja była niezadowalająca, jednak po zeszłorocznej imprezie jak i innych imprezach kolejowych w całej Polsce widać, że są chętni na tego typu wypady

Cytuję z facebooka:
"KOMUNIKAT ODNOSNIE IMPREZY PYRA PARA !!!

Z uwagi na zbyt małą ilość osób chętnych do wzięcia udziału w imprezie spowodowaną kolidowaniem naszej imprezy z innym wydarzeniem kolejowym, jesteśmy zmuszeni do zmiany terminu imprezy na 06.10.2012 (sobota). Program imprezy nie ulegnie zmianie, zapisy nadal trwają. Serdecznie zapraszamy !!! Szczegóły na ww.gkw-gniezno.pl

Za powstałe utrudnienia przepraszamy
Biuro Utrzymania i Eksploatacji GKW"
Ciekawe, impreza miała nie być przesuwana, ciekawym też jest to, że przeprasza organizator w postaci tylko Biura Utrzymania i sprzedaży wagonów a miłośników działających przy GKW już nie;)

1. Admin / Moderator ma zawsze rację.
2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #11 : 30 Sierpnia 2012, 16:07:08 »

Jak sam zauważyłeś nasza impreza zbiegła się z imprezą w Ostrołęce, która pod względem atrakcyjności przebija nas i dlatego musimy się z tym pogodzić i przesunąć termin na październik w taki dzień aby już nie kolidowało nic ze sobą.
posener
Młotkowy
**
Długość toru:: 54 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 09 Września 2012, 19:03:47 »

impreza zbiegła się z imprezą w Ostrołęce, która pod względem atrakcyjności przebija nas i dlatego musimy się z tym pogodzić i przesunąć termin na październik w taki dzień aby już nie kolidowało nic ze sobą.
No jasne tak można przesuwać w nieskończoność.
Weekend 5-6-7 to ważna data w kalendarzu miłośników i modelarzy kolejowych - w tych dniach odbywają się targi modelarskie w Lipsku.
Jest to impreza o wiele ważniejsza i liczniejsza niż jakiś tam przejazd w Ostrołęce.
Już widzę ja tłumy miłośników wąskich torów rzuciło Gniezno dla wyjazdu do Ostrołęki.
To już prędzej cześć zrezygnuje z października dla wyjazdu do Lipska - wszak impreza odbywa się tylko raz na rok i ma wymiar ogólnoeuropejski.
Po co Panowie organizatorzy ogłaszacie się z imprezą na niemieckich forach (np. schmalspurbahnforum.de) skoro o zmianie terminu nawet tam nie raczycie poinformować. Ludzie mają różne plany - nawet na weekend - jak już coś zaplanują to nie będą naraz wszystkiego zmieniać.
Albo się coś organizuje - albo odwołuje i kończy powiedzeniem - "nie udało się", a nie tak w nieskończoność. Pachnie mi to niedoszłą imprezą w Żninie razem z szynobusem z Poznania.
W każdym razie ja jestem (zamiast Gniezna) wraz z dwoma kumplami w Lipsku i pewnie wiele osób też tak postąpi (na sobotę planowany jest pewnie "pyssobus" z Poznania do Liska.
Bawcie się dobrze!!!
fortuna
Nowicjusz
*
Długość toru:: 24 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 09 Września 2012, 20:54:16 »

Z jednej strony faktem jest, że zmiana terminu imprezy nie wpływa dobrze na wzrost frekwencji w imprezach na wąskich torach (ogólnie...). Jednak obiektywnie mam wrażenie, że zwłaszcza poznańskie środowisko mikoli, a tym bardziej tutejszych modelarzy, nie jest zainteresowane udziałem w jakichkolwiek imprezach na wielkopolskich wąskich torach.
Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #14 : 09 Września 2012, 21:07:09 »

Przesunięty na pewno nie będzie (człowiek uczy się na błędach Chichot)

Tjaaa......

102N
Zawiadowca
Długość toru:: 466 m

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #15 : 27 Września 2012, 17:42:07 »

Cytat z facebooka:
OFICJALNY KOMUNIKAT ODNOŚNIE IMPREZY PYRA PARA 2012 !!!

Z uwagi na zbyt małą ilość osób chętnych do wzięcia udziału w imprezie w drugim terminie tj. 6.10.2012r zostaliśmy zmuszeni do odwołania przejazdu. Pieniądze, które wpłacaliście Państwo ( z tytułu należności za przejazd pociągiem/ rezerwacja miejsc) zostaną zwrócone w przeciągu 7 dni roboczych (licząc od dnia 27.09.12)

Informujemy również, że nie przewidujemy uruchamiana pociągów ogólnodostępnych z parowozem w roku 2012. Jednocześnie zapraszamy na nasz profil na FACEBOOK-u, w najbliższym czasie przewidujemy przeprowadzenie badań ( w postaci ankiety), dzięki czemu będziemy mogli stworzyć imprezę, która będzie cieszyć się większym powodzeniem oraz zaspokoi oczekiwania większości.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie przepraszamy
Miłośnicy oraz Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa

Jakoś mnie to nie dziwi...

1. Admin / Moderator ma zawsze rację.
2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 28 Września 2012, 15:35:01 »

Mnie też jakoś to nie dziwi... -> patrz moje obserwacje poczynione w wakacje, że kolejka "ciągnie bo ciągnie"

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!