Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #20 : 24 Czerwca 2005, 23:08:01 » |
0
|
W pierwszej Kolejowej Kronice Filmowej z 1963 roku są piękne ujęcia z kolejki karczewskiej, jest np. stacja wąskotorowa w Otwocku, pociag gdzieś między Otwockiem a Karczewem (moim zdaniem na wysokosci obecnego osiedla Ługi), no sam Karczew. Całość trwa może 2 minuty ale jest na co popatrzeć. Ze staroci jest również film o ostatnich dniach kolejki radzymińskiej, teraz nie pamietam tytułu jak również z którego jest roku. Jest piękne ujęcie Px48 z kilkoma wagonami 1 Aw (chyba 8 szt.) zapchanego ludźmi wyruszającego do Radzymina.
Pozdr. Mariusz Przy okazji przypominam o istnieniu filmu krótkometrażowego pt. "Pan Ciuchcia" kręconego na kolejce grójeckiej. Jakiś czas temu był emitowany przez Kino Polska. może ktoś ma dostep do tego filmu? Info o filmie: http://www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=4&nrf=5656&start=1
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #21 : 26 Czerwca 2005, 14:02:19 » |
0
|
I ja Nowicjusz niesmialo prosze.Najchetniej na CD ,ewentualnie na DVD i w ostatecznosci VHS(ale syn mi skubnal odtwarzacz)I koniecznie prosze o Kaliska KD.Kontakt na GG : 6910125. Pizdrawiam z Kalisza. ok333 
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
Bxhpi
Nowicjusz

Długość toru:: 45 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #22 : 08 Sierpnia 2005, 11:29:04 » |
0
|
Chciałem wszystkich zainteresowanych felietonem "Kolejki" przeprosić za przeciąganie obietnicy "rozpowszechniania" tego materiału. Chciałem sam to zrobić na DVD ale efekt był mizerny, jeśli ktoś się tym będzie jeszcze chciał zająć (polegając na zaufaniu iż ów materiał zostanie mi odesłany z powrotem  ) to ponawiam ofertę. Czekam i pozdrawiam.
|
|
|
|
Górnośląskie Koleje Wąskotorowe zapraszają (785mm)
|
|
|
krzysiek20
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : 11 Sierpnia 2005, 22:05:35 » |
0
|
Na jakim nośniku masz te filmy? Jest szansa, coby to posiąść? Dopisuje sie do prosby przedmowcy Jasne że jest Moge to zrobic tylko potrzebuję otrzymać kasetę VHS. Sumarycznie to chyba jest 1,45h co daje nam jakieś 3CD No to większego problemu nie ma. Jestem w stanie zaoferować przegranie tego materiału (w stanie pozwalającym na oglądanie, ale nie jest to "cyfrowy" materiał) i wysłanie komuś z was. Dalej ktoś robi to na CD i odsyła zainteresowanym (tym również mnie  ) Czekam na adres członka klanu Paluchowskich  .Z chęcią się podzielę tym materiałem, jesteśmy przecież jedną rodziną hobbystów i musimy trzymać się razem  dobrze mowisz
|
|
|
|
|
|
|
Bxhpi
Nowicjusz

Długość toru:: 45 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #24 : 25 Sierpnia 2005, 10:16:57 » |
0
|
Uwaga!! Mam wspaniałą wiadomość! Udało mi się umieścić program "Kolejki" na DVD, kopia dla laika będzie nie do przyjęcia, dla miłośnika wąskich torów będzie super! Dźwięk super, obraz z zakłóceniami, ale absolutnie do oglądania, wszystko widać! Materiał jest "wytrackowany", więc można sobie wączać odcinki jakie chce się oglądać, jest ich 10, czyli wszystkie! Teraz trzeba się zastanowić nad dystrybucją dla zainteresowanych. Mój plan jest taki. Wyślę kopię komuś z was, ten ktoś zegra to na DVD i odeśle dalej itd. Licząc na wiarygodność kolejnych posiadaczy (a w to nie wątpię). Czekam na opinie i pozdrawiam Robert Skierkowski 
|
|
|
|
Górnośląskie Koleje Wąskotorowe zapraszają (785mm)
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #25 : 15 Lutego 2006, 14:59:51 » |
0
|
pilnie poszukuje filmu ,,pan ciuchcia" . Moze ktos z użytkowników tego forum posiada albo wie skąd można sciągnąc ten film??
|
|
|
|
|
|
|
pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

Długość toru:: 27 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #26 : 28 Lutego 2006, 18:11:29 » |
0
|
 to ja też jestem chętny do otrzymania tych materiałów:)...a tak a'propo's filmów o wąskotorówkach- kiedyś na francuskiem "La cinqueme"(1997 rok) ogladałem obszarny reportaż dotyczący Karpad Wschodnich...jako że siłą faktu Bieszczady też się "łapały" pokazali coś o kolejce, nie chce zmyślać, ale był tam chyba jakiś parowozik, a na pewno "parowoziki" były pokazane w rumuńskiej części reportażu. Tam to jest tragedia. Czegoś takiego nie widziałem. Chociaż najbardziej podobało mi się nawadnianie z potoku na moście  . szkoda że nie pamiętam tytułu tego materiału. Może ktoś z szanownych MK widział ów materiał?? 
|
|
|
|
Festina lente-zwłaszcza w Bieszczadach
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #27 : 01 Marca 2006, 11:29:27 » |
0
|
 Tam to jest tragedia. Czegoś takiego nie widziałem. Chociaż najbardziej podobało mi się nawadnianie z potoku na moście  . szkoda że nie pamiętam tytułu tego materiału. Na kolei bieszczadzkiej wodowanie porowozu z potoku też było powszechnie stosowane. Miałem okazję podziwiać tą operację przy okazji inaugracji Laska w październiku ubiegłego roku.
|
|
|
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #28 : 02 Marca 2006, 10:02:07 » |
0
|
w 2001 roku podczas imprezy z krosniewic do ozorkowa w topoli tez wodowali z malego potoku  super sprawa, zdjecia sa w sieci
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #29 : 30 Marca 2006, 12:21:04 » |
0
|
Macie Koledzy juz moze PLYTE MATKE  Jezeli nie to goraco polecam : http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=9504524124&ssPageName=ADME:L:LCA:PL:31NAPRAWDE WARTO !!!  . Sam juz posiadam 7 plyt DVD autorstwa Andrzeja Mastalerza z klimatycznymi filmami ,,pod para'' - zarowno o kolejach waskotorowych jak i normalnotorowych i nawet z lat 1992 - 93. Wczesniej krecilo sie sprezynowkami typu ,,Kwarc'' . Ale ciagle brakuje mi filmu o mojej Kolei Kalisko - Tureckiej Mniejszych Predkosci. Zapytam , korzystajac ze sposobnosci . A moze dysponujecie takim filmem o Kaliskiej , nawet video??? Pozdrawiam kinowo. ok333
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #30 : 30 Marca 2006, 21:27:00 » |
0
|
mam ten film na DVD super naprawde, podzczas 3 dniowej imprezy og Gniezna do Krosniewic
|
|
|
|
|
|
|
PAFAWAG
|
 |
« Odpowiedz #31 : 10 Września 2008, 13:12:00 » |
0
|
Ja wczoraj stworzyłem coś takiego:
|
|
|
|
"Jeśli kolejka tak bardzo przeszkadzała mieszkańcom, to dlaczego podczas ostatniego jej przejazdu wzdłuż trasy musiały stać oddziały milicji, bo ludzie potestowali przeciw jej zamknięciu?" Wrocław Wąsk. - Trzebnica Gaj, 27.05.1967...
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #32 : 10 Września 2008, 15:47:04 » |
0
|
Dlaczego do wszystkich swoich filmów używasz tej samej piosenki? :-)
|
|
|
|
|
|
|
PAFAWAG
|
 |
« Odpowiedz #33 : 10 Września 2008, 16:22:10 » |
0
|
Dlaczego do wszystkich swoich filmów używasz tej samej piosenki? Jak na razie tylko dwa posiadają ten sam podkład muzyczny :wink: Po prostu... Tak sobie to wyobraziłem, i tak zrobiłem 
|
|
|
|
"Jeśli kolejka tak bardzo przeszkadzała mieszkańcom, to dlaczego podczas ostatniego jej przejazdu wzdłuż trasy musiały stać oddziały milicji, bo ludzie potestowali przeciw jej zamknięciu?" Wrocław Wąsk. - Trzebnica Gaj, 27.05.1967...
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #34 : 10 Września 2008, 16:27:04 » |
0
|
I dlaczego akurat tej? MSPANC OT BTW 1. A Ty Piottr, to nie masz co do roboty w pracy? :wink: MSPANC OT BTW 2. Polecam http://pl.youtube.com/watch?v=FB1jYD1oZRA i inne przeróbki tegoż.
|
|
|
|
|
|
|
PAFAWAG
|
 |
« Odpowiedz #35 : 10 Września 2008, 16:39:09 » |
0
|
I dlaczego akurat tej? Ponieważ bardzo ją lubię (w ogóle ABBA ma świetne kompozycje, nawet ich remake'i z musicalu "Mamma Mia!" są doskonałe) :smile: ...ale to jest... brr :  :
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #36 : 10 Września 2008, 16:57:53 » |
0
|
Ale czy myślisz, że jak ktoś słucha heavy metalu to powinien okraszać taką muzyką wszystkie filmy? Wczuj się i zastanów czy będzie to dobrze odbierane przez potencjalnych oglądaczy... A to inny filmik z muzyką tego pana i jego ansamblu - tym razem w klimatach wąskich... z bogatej kolejowej kolekcji
|
|
|
|
|
|
|
PAFAWAG
|
 |
« Odpowiedz #37 : 10 Września 2008, 18:05:49 » |
0
|
Ale czy myślisz, że jak ktoś słucha heavy metalu to powinien okraszać taką muzyką wszystkie filmy? Jeszcze raz piszę, że "Super Trouper" jako podkład muzyczny posiadają tylko dwa z moich filmów (pisząc to mam oczywiście na myśli, że wyprodukowałem ich więcej niż dwa), a i do samiusieńskiej ABBY to ja się nie ograniczam  Wczuj się i zastanów czy będzie to dobrze odbierane przez potencjalnych oglądaczy... Pytanie retoryczne - będzie to nudne; sam chcę unikać stosowania dwa razy tego samego podkładu. No cóż, tutaj jest wyjątek... Raz się zdarzyło. W następnych planowanych filmach takich powtórek nie ma 
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

Długość toru:: 298 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #38 : 18 Grudnia 2008, 22:51:38 » |
0
|