|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #161 : 30 Marca 2013, 23:00:49 » |
0
|
No to wygląda już naprawdę zaje-fajnie. Zdecydowanie najciekawszy wątek na forum w tym roku.
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #162 : 30 Marca 2013, 23:33:44 » |
+1
|
Trzeba będzie się przymierzyć do jakiegoś wyboru abym mógł działać. A może by tak zgodnie z naszą narodowo-kolejkową tradycją: "Kto czyma pendzel ten ma waadzę"?
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #163 : 30 Marca 2013, 23:45:30 » |
0
|
Pędzel? Jednemu już w Jędrzejowie z pędzla pociekło i była afera. Ja trzymam w dłoni pistolet - zatem mam władzę. Pistolet lakierniczy, ma się rozumieć.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
OczeQ
SGKW

Długość toru:: 524 m
W terenie
Wariat torowy
|
 |
« Odpowiedz #164 : 31 Marca 2013, 08:45:00 » |
0
|
zamiast rynienki (przykładam foto i przy okazji sie kapnąłem, ze 352 ich nie ma), czerwone poręcze; dekle maźnic czarne i (jak szaleć to szaleć) czerwone bandaże na kołach :]
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem? 
|
|
|
BarteG
Młotkowy

Długość toru:: 63 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #165 : 31 Marca 2013, 09:34:48 » |
+2
|
zamiast rynienki (przykładam foto i przy okazji sie kapnąłem, ze 352 ich nie ma), czerwone poręcze; dekle maźnic czarne i (jak szaleć to szaleć) czerwone bandaże na kołach :]
http://www.picshot.pl/pfiles/319405/czarnyrumun4.PNG
|
|
|
|
|
|
|
Hal9
|
 |
« Odpowiedz #166 : 31 Marca 2013, 10:56:34 » |
0
|
Będę zrzędził .... Kucyk mogę  Powyższe malowanie jest bardzo ładne i naprawdę bardzo mi się podoba ( choć oczywiście ciemna zieleń jest wg. mnie ładniejsza, ale de gustibus non est disputandum ). Jednak wydaje mi się smutnawe .... Mamy taką szarą ponurą rzeczywistość .... Andrzej2110 - chamska odzywka do Kucyka z tym położeniem .... Px-a. W Jędrzejowie pomalowali jak umieli i dobrze że coś zrobili. Zamiast potępiać w czambuł zwróćcie uwagę na błędy, doradźcie żeby nie zrobili drugi raz fuchy. To się chyba nazywa po nowoczesnemu asertywność - po mojemu to po prostu dobre wychowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #167 : 31 Marca 2013, 11:05:55 » |
0
|
Czy smutnawe? No, tu trochę racji, jednak zauważmy że ma e-rdolnięcie. I jeszcze jedno: szary dach, antracytowa kabina, czarna rama i skrzynie - niezłe stopniowanie kolorów.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
Hal9
|
 |
« Odpowiedz #168 : 31 Marca 2013, 11:10:43 » |
0
|
Nie no spoko, kolory pasują, mnie się podoba - lubię takie spokojne barwy (nawet teraz mam na sobie szary sweter). Stopniowanie barw też, pomarańcz zaznacza sylwetkę całości.
Tylko żeby turyści nie zrzędzili że taka ponura lokomotywa ich ciągnęła.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #169 : 31 Marca 2013, 11:16:46 » |
0
|
Gdy w perony będzie wjeżdżać potwór z pół tysiąca kuców turyści mają się odruchowo odsuwać z przestrachu w pierwszej chwili.  Panowie, powtarzam: są dwa loki. Jednego można zrobić mocniej, drugiego lajtowo.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #170 : 31 Marca 2013, 11:19:32 » |
0
|
Tylko żeby turyści nie zrzędzili że taka ponura lokomotywa ich ciągnęła.
I tak dla większości to będzie parowóz...
|
|
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #171 : 31 Marca 2013, 11:21:35 » |
0
|
A ja jeszcze tylko jedno bym zmienił - pas szeroki jest zdecydowanie lepszy niż wąski, ale dałbym odwrotnie strzałki na bokach, jest bardziej dynamicznie, gdy strzałka wskazuje kierunek jazdy, a nie pod prąd: 
|
|
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2013, 11:27:57 wysłane przez Brood.K »
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #172 : 31 Marca 2013, 11:24:18 » |
0
|
No właśnie! Nawet czerwonego Faura babcie, pokazując wnuczkom, nazywają ciuchcią i pytają się, zaglądając do kabiny, gdzie jest węgiel. Trochę trzeba by komin wyciągnąć nad dach. A potem niebieskie malowanie i buzia na froncie. Jak lasek w Krośnicach.
@Brood Nieźle! Może jedyna taka uwaga, co by nie zjeżdżać na frontach tym V do samego dołu?
|
|
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #173 : 31 Marca 2013, 11:30:16 » |
0
|
V na froncie to już mnie ani ziębi ani grzeje,zrobicie jak pasuje,tylko o bok mi chodziło  Swją drogą, pamiętam jak na którejś paradzie w Wolsztynie usłyszałem, jak mama dziecku pokazuje akurat przejeżdżającą SU45 (wtedy jeszcze z rozkładowym pasażerskim): "O, patrz, a tu masz taki inny parowóz" 
|
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #174 : 31 Marca 2013, 11:31:21 » |
0
|
Może z tym, no, "Avatarem" na przodzie?
|
|
|
|
|
|
|
Hal9
|
 |
« Odpowiedz #175 : 31 Marca 2013, 11:41:35 » |
0
|
Pasek odwrotnie to dobry pomysł, ale nie rezygnujcie z pomarańczowych poręczy, obręczy kół i innego osprzętu.
Myślę że skoro mają być malowane obie lokomotywy to schemat malowania powinien być taki sam, zaś co do użytych barw można otworzyć nową dyskusję.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #176 : 31 Marca 2013, 11:55:01 » |
0
|
To Kolega myśli aby nie różnicować wzorów, a jedynie barwy?
|
|
|
|
|
|
|
|
Fisz
Młotkowy

Długość toru:: 99 m
W terenie
Drunken Engineer
|
 |
« Odpowiedz #178 : 31 Marca 2013, 13:44:29 » |
0
|
Osz kuźwa, cudnie to wygląda..! Serio strzał w dziesiątkę z tym malowaniem.. no i.. w końcu coś nowego.. 
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #179 : 31 Marca 2013, 14:10:32 » |
0
|
A może czarny z ogniami na budzie i chromowanym wydechem jak w amerykańskich ciężarówkach ? 
|
|
|
|
|
|
|
|