wąskitor
|
 |
« : 23 Kwietnia 2013, 12:50:47 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
wąskitor
|
 |
« Odpowiedz #1 : 23 Kwietnia 2013, 14:00:53 » |
|
Poniżej prezentujemy wykaz fotostopów: W RELACJI GNIEZNO---POWIDZ: Gniezno Wąskotorowe- wyjazd ze stacji Gniezno Tajwan – z wału przy boisku szkolnym Gniezno ul. Witkowska –BEZ NAJAZDU Jelonek Żelazkowo Niechanowo Miroszka Małachowo Złych Miejsc Witkowo- wyjazd ze stacji, manewry na torach mijankowych Witkowo (przedmieścia przy szosie na Powidz) Strzyżewo Witkowskie Ługi Charbin Powidz Jednostka Powidz- wjazd na stację
W RELACJI POWIDZ--- GNIEZNO: Powidz- wyjazd ze stacji Wiekowo Witkowo Niechanowo Gniezno Wąskotorowe- wjazd na stację
|
|
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2013, 14:52:37 wysłane przez wąskitor »
|
|
|
|
|
kabzik
Młotkowy

Długość toru:: 90 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 26 Kwietnia 2013, 20:58:23 » |
|
Inicjatywa fajna, popieram i czekam za decyzją od szefa czy będzie wolne. Wąskitorze : nie wiem kto wymyśla te opisy ale mnie rozbawiła gwiazdka  * dziecko do lat 16 lub KOBIETA
|
|
|
|
|
|
|
102N
|
 |
« Odpowiedz #3 : 26 Kwietnia 2013, 23:09:53 » |
|
Nie jestem w stanie zrozumieć co oznacza sformułowanie "składka na uruchomienie pociągu". Składać się mogę na kwiatki, dla tego, kto to napisał, bo jeżeli "składka" rodzinna (1+1*=120 Zł), to chyba dla bezdzietnych. Czy ten człowiek przeczytał, co SPŁODZIŁ, bo brzmi to słodko...?
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #4 : 26 Kwietnia 2013, 23:22:30 » |
|
Ja mam wobec tego pytanie: czy jako pierwsza jedynka ( 1+1*=...) też może być kobieta czy tylko pod tę jedynkę z gwiazdką podchodzi?  Pytanie drugie: czy kobieta może w ogóle samotnie waszym pociągiem jechać? Sorki ale ten wtręt z kobietą lekko szowinistycznie brzmi. W dzisiejszych czasach mógłbym rzec, że wręcz niepoprawnie politycznie  edit: widzę poza tym, że różnica w cenie pomiędzy biletem pojedynczym a "rodzinnym" (na głowę) to zaledwie 5zł. To już byście jaj nie robili i po prostu przy zakupie dwóch biletów dali upust 10zł. Co za różnica czy jedzie facet z kobietą czy facet z kolegą, czy wujek z siostrzeńcem czy dziadek z dorosłym wnukiem...
|
|
« Ostatnia zmiana: 26 Kwietnia 2013, 23:32:31 wysłane przez kalito »
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
wąskitor
|
 |
« Odpowiedz #5 : 27 Kwietnia 2013, 01:17:38 » |
|
102N tobie już podziękujemy za wypowiadanie się na temat GKW.... Po prostu odpuść sobie i nie pogrążaj się więcej. Drogi Kalito, być może ta oferta z biletem rodzinnym budzi swego rodzaju kontrowersje. Po imprezie "Żabą i rumunem" zauważyliśmy, że niektórzy miłośnicy chcą przyjeżdżać ze swoimi kobietami czy też dziećmi. Dlatego w minimalnym stopniu (na tyle ile możemy) chcieliśmy im ułatwić to robiąc rabat. Nie ukrywam, że opracowując to miałem pewien dylemat- jednak został on rozchwiany z chwilą gdy nagłośniliśmy imprezę i zobaczyłem, że to się sprawdza mamy już kilka sprzedanych biletów rodzinnych i to właśnie kobiet z dziećmi (co może dziwić) małżeństw oraz dorosłych miłośników ze swoimi nastoletnimi synami. Z tego miejsca pragnąłbym poprosić wszystkich forumowiczów 750mm.pl aby wygłaszali swoje uwagi na temat imprez organizowanych przez nas ale właśnie przed imprezą, aby można zapobiec temu co wam się nie podoba a tym samym uczynić tą imprezę lepszą  Px48-1919 będzie miał w tym miesiącu przedłużaną rewizję do listopada, tak więc jest to prawdopodobnie ostatnia szansa przejechania się ogólnodostępnym pociągiem prowadzonym przez ten parowóz w przeciągu najbliższych 5 lat. Jeżeli jakiś parowóz miałby być robiony (czego na chwilę obecną nie wiadomo) to będzie to Px48-1785 Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
OpWT5
Czytelnik
Długość toru:: 2 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 27 Kwietnia 2013, 22:22:11 » |
|
Sądzę, że bardzo zależy #wąskiemutorowi na tym, by uciszyć #102N, tylko dlaczego? Może ktoś wie?
|
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #7 : 27 Kwietnia 2013, 23:09:46 » |
|
Sądzę, że ktoś nie za bardzo rozumie zasad stosowania hashtagów, czasem warto wstać od komputera i poszukać świata poza twitterem.
A co mi tam, też se walne: #hashtag #750mm #głupota
|
|
|
|
|
|
|
102N
|
 |
« Odpowiedz #8 : 28 Kwietnia 2013, 10:13:24 » |
|
Z jednej strony wąskitor pragnie, by wszyscy zgłaszali swoje uwagi, z drugiej strony chce, bym się nie odzywał. O, w to ci graj, by wszystkie twoje głupoty przechodziły niezauważone! Kalito zauważył to samo co ja, jemu też podziękujesz za wypowiadanie się? Ciekawe, jak by na to zareagował... Prosta zasada - przestań płodzić bzdury a ja przestanę się czepiać...
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #9 : 28 Kwietnia 2013, 14:29:53 » |
|
Panowie już parokrotnie w przeszłości prosiłem, żebyście swoje urazy eksploatowali poza forum. Jeszcze jeden zwrot jednego do drugiego ad personam i sobie odpoczniecie od forum...
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
kabzik
Młotkowy

Długość toru:: 90 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 28 Kwietnia 2013, 17:00:17 » |
|
Wąskitor : ja mam pytanie, czy kiełbasy na ognisko to samemu czy np 1 sztuka wliczona w cenę biletu ?
|
|
|
|
|
|
|
wąskitor
|
 |
« Odpowiedz #11 : 28 Kwietnia 2013, 17:29:39 » |
|
Kiełbaski będą zapewnione razem ze sztućcami itp.  Polecam wziąć koc jak będzie ładna pogoda będzie można trochę wypocząć. Dodatkowo będzie możliwość sfotografowania dwóch składów na GKW w tym dniu  Oprócz pociągu RETRO zostanie uruchomiony zamówiony pociąg w relacji Gniezno- Ostrowo Stare- Gniezno na czele z Lxd2-369. Jednak nie wiemy jeszcze dokładnie gdzie się wyminiemy, ponieważ zamawiający nie określił dokładnej godziny wyjazdu. Na pewno będzie miało to miejsce w drodze powrotnej do Gniezna. Proszę się nie martwić pociąg RETRO będzie miał priorytet i nie dojdzie do opóźnienia z tego powodu.
|
|
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2013, 18:13:58 wysłane przez wąskitor »
|
|
|
|
|
wąskitor
|
 |
« Odpowiedz #12 : 26 Maja 2013, 12:07:35 » |
|
Na chwilę obecną mamy już potwierdzone informacje: - pociąg specjalny z parowozem zostanie uruchomiony (według powyższego rozkładu umieszczonego na plakacie) - również pociąg zamówiony z Lxd2 zostanie uruchomiony, pociągi spotkają się w Powidzu - rozważamy połączenie obu składów w drodze powrotnej do Gniezna wg propozycji: Lxd2+Bxhpi+Bxphi+Px48+kddx+fxh+3Aw+fxh. Składy byłyby rozłączane na fotostopach ( w drodze powrotnej są 4) dzięki czemu uzyskalibyśmy 2 składy do zdjęć  Jednak tą kwestię rozwiążemy w dniu imprezy po konsultacji z uczestnikami, ponieważ to oni mają decydujące zdanie 
|
|
« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2013, 18:41:37 wysłane przez wąskitor »
|
|
|
|
|
Gn2
|
 |
« Odpowiedz #13 : 08 Czerwca 2013, 22:57:21 » |
|
Właśnie wróciłem z imprezy. Przejazd GENIALNY!!! Dużo okazji do zdjęć i przeżycia przygody  Połączenie 2 składów specjalnych dało dużo więcej możliwości niż się z początku wydawało 
|
|
|
|
|
|
|
tuttifrutti93
Nowicjusz

Długość toru:: 18 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #14 : 09 Czerwca 2013, 07:15:37 » |
|
Bardzo cieszymy się, że podobał się przejazd-jak wiadomo kilka niedociągnięć zawsze się znajdzie, ale cóż-człowiek uczy się na błędach i z pewnością będzie już coraz to lepiej. Zapraszamy oczywiście na kolejną imprezę, którą miejmy nadzieje- uda się jeszcze zorganizować, oraz w każdy weekend sezonu na wycieczkę nad jezioro, ale już tradycyjnym składem,:) Pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkich uczestników!
|
|
|
|
|
|
|
Gn2
|
 |
« Odpowiedz #15 : 09 Czerwca 2013, 11:25:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bastionn
|
 |
« Odpowiedz #17 : 12 Czerwca 2013, 09:50:13 » |
|
To była przyjemna impreza. Wprawdzie w większości "ciasne" plenery nie należą do moich ulubionych a mechanik jeździł oszczędnie pilnując by nie zmarnowała sie ani porcja pary - zwłaszcza gdy wiedział że ma przed sobą fotografujących, lecz niedostatki te z nawiązką rekompensowała pogoda, wyjątkowo smaczna kiełbaska zapewniona przez organizatora oraz możliwość niespiesznej jazdy brankardem przysposobionym na wagon restauracyjny z oknem panoramicznym umożliwiającym podziwianie piękna wielkopolskiej przyrody. Tutaj kolorowe zdjęcia: https://picasaweb.google.com/101264624687458094068/GnieznienskaKolej?authkey=Gv1sRgCKXa5OfG8tjVwgE#
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwca 2013, 11:22:58 wysłane przez bastionn »
|
|
|
|
|
Gn2
|
 |
« Odpowiedz #18 : 12 Czerwca 2013, 10:03:57 » |
|
Coś nie tak z linkiem : Niestety, nie znaleziono strony. 
|
|
|
|
|
|
|
bastionn
|
 |
« Odpowiedz #19 : 12 Czerwca 2013, 11:09:00 » |
|