Świat kolejek wąskotorowych SMF
03 Grudnia 2024, 17:51:38 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozkład jazdy  (Przeczytany 12782 razy)
matys
Nowicjusz
*
Długość toru:: 11 m

W terenie W terenie

« : 25 Maja 2013, 22:15:07 »
0

Siemano, dziś odbyło się oficjalne otwarcie Krośnickiej kolejki, a na jej stronie jest już zamieszczony rozkład jazdy.
I tu pojawia się moje pierwsze pytanie do ludzi siedzących w temacie, jak to będzie z kursowaniem parowozu w soboty, cały dzień będzie śmigał czy na zmianę ze spalinówką?
Drugie moje pytanie, to czy kolejka będzie czynna cały rok czy tylko w okresie letnim?
skp1900
Młotkowy
**
Długość toru:: 87 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 26 Maja 2013, 13:27:49 »
0

Z tego co słyszałem kolejka będzie jeździć w sezonie turystycznym.
AXEL
Minister
Długość toru:: 2016 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #2 : 05 Czerwca 2013, 18:42:36 »
+1

Kolejka ma kursować od maja do końca września. Parowóz w weekendy i dni świąteczne oraz na specjalne zamówienie a na codzienne kursy przewidziana jest Wls75.
W ten weekend oczywiście pod parą będzie Px48-1907 a że mamy zamówienie na parowóz tuż po weekendzie to kursy aż do środy będą realizowane właśnie parowozem.
matys
Nowicjusz
*
Długość toru:: 11 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 08 Czerwca 2013, 15:23:03 »
+1

Kolejka ma kursować od maja do końca września. Parowóz w weekendy i dni świąteczne oraz na specjalne zamówienie a na codzienne kursy przewidziana jest Wls75.
W ten weekend oczywiście pod parą będzie Px48-1907 a że mamy zamówienie na parowóz tuż po weekendzie to kursy aż do środy będą realizowane właśnie parowozem.

Szkoda że tylko do września, fajnie byłoby zobaczyć parowóz w listopadowych kolorach, mam nadzieje że będą na jesień jakieś zamówienia na pociągi specjalne
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!