Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #20 : 20 Października 2014, 20:36:25 » |
+1
|
No dobra... Zęby pobierane z podłogi, pełen szacunek za robotę  Pozdrawiam z MMz.
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
micho
Młotkowy

Długość toru:: 136 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #21 : 22 Października 2014, 08:17:35 » |
+1
|
Prezentuje się ładnie. Gratulacje.
Czy napęd dobrze się sprawuje?
Jakie masz/planujesz wagony do Wls-ki?
|
|
|
|
Langsam, langsam, aber sicher. (Pomału, pomału, ale zawsze do przodu.)
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #22 : 22 Października 2014, 19:29:30 » |
0
|
Witaj , z napędem nie ma problemu ,przecież przedtem jeździłem modelem BR 23 i działał bez zarzutu . Zapewne trzeba będzie ją dociążyć ale tu też nie ma problemu bo miejsca na to jest sporo . Co do wagoników to jak najbardziej ,planuję typowe dla tego okresu a mianowicie węglarka 60W lub platforma 801Z co bardziej mi pasuje bo można wykonać fajny dźwig który zrobiono na jej bazie do przeładunków na kolei Jędrzejowskiej . No ale najpierw chciałbym zrobić Lxd2. 
|
|
« Ostatnia zmiana: 22 Października 2014, 19:32:58 wysłane przez Mallet »
|
|
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #23 : 23 Października 2014, 19:00:46 » |
+7
|
Prace przy WLs-ce dobiegły końca , jeszcze parę detali i czas na przysposobienie do jazdy na makiecie . Tak że czas na Lxd2.  tym samym można uznać ten temat za zamknięty. 
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #24 : 23 Października 2014, 20:55:47 » |
-1
|
Ładnie  Marudząc: Okno w drzwiach chyba trochę za duże.
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
Trabant
|
 |
« Odpowiedz #25 : 23 Października 2014, 21:16:40 » |
0
|
Poręcze są niepomalowane, czy ja coś źle widzę? Może ta oliwka jest trochę za ciemna. Ale i tak świetna praca.
|
|
|
|
PRÓŻ / ŁAD
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #26 : 23 Października 2014, 21:36:42 » |
0
|
Co jak co... mnie się podoba. Pozdrawiam z MMz 
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #27 : 23 Października 2014, 22:21:15 » |
+1
|
Co do malowania to co Wls-ka to inny odcień zieleni więc trudno tu o ten jedyny właściwy ,a i zdjęcie też nie odda tego co jest . Co do okna to model jest robiony wg .planów więc zaufałem autorowi a którego nie posądzał bym by się machną w wymiarach ,choć może teraz to i się nie przyzna do tego .  Jak przyjdzie ramka w otwór okienny to z pewnością to wrażenie wielkości zmieni . Jak by ktoś miał chęć sobie taką lokomotywkę posklejać to odlewy jeszcze są . Więcej na PW. Pozdrawiam Andrzej.
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #28 : 23 Października 2014, 23:28:33 » |
0
|
Bardzo ładnie wyszło  Jedyna rzecz, jaka mi się tu wydaje trochę nienaturalna dla Lydki to tak duża przestrzeń pod czołownicą, ale to chyba po prostu przez brak zgarniacza.
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #29 : 23 Października 2014, 23:43:55 » |
+1
|
Tak zapewne jeszcze parę detali można by dopracować . Chodziło mi raczej o stworzenie w miarę prostego do odlania modelu do ewentualnie dalszych konwersji . Główne zadanie to stworzenie bazy dla modelu mobilnego z wykorzystaniem mechanizmu od modeli H0 w tym przypadku od BR-23. Zapewne przyjdzie wykonać sprzęgi metalowe ,może jeszcze coś przyjdzie zmienić ,ale podstawa do tego typu modelarskich działań już jest .
|
|
|
|
|
|
|
hjugytf
|
 |
« Odpowiedz #30 : 24 Października 2014, 21:53:59 » |
0
|
Może pomyśleć o egzemplarzach na sprzedaż?
|
|
|
|
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #31 : 24 Października 2014, 22:06:32 » |
0
|
Parę lokomotywek już ma swoich właścicieli więc nie mam za bardzo o czym myśleć  Oj chyba postów nie czytamy ,tylko obrazki 
|
|
|
|
|
|
|
hjugytf
|
 |
« Odpowiedz #32 : 24 Października 2014, 23:45:33 » |
0
|
Ja miałem na myśli siebie. Chętnie bym kupił.
|
|
|
|
|
|
|
Trabant
|
 |
« Odpowiedz #33 : 27 Października 2014, 16:33:03 » |
0
|
Takie pytanie techniczne. Przy jakim, minimalnym napięciu ona rusza?
|
|
|
|
PRÓŻ / ŁAD
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #34 : 27 Października 2014, 17:15:04 » |
+1
|
Model wykonany z założenia do kolekcji w popularnej skali . Elektryką oraz pomiarami z tym związanymi itp .raczej z racji braku czasu na takie zabawy raczej zajmować się nie będę . Robiąc model dałem jedynie możliwość włożenia tam napędu ,a kto co tam dostosuje to już sprawa indywidualna . Ja akurat dopasowałem napęd od takiego modelu , i należy się spodziewać że możliwości trakcyjne raczej będą takie same ,jakie przewidział producent do swojego . Więcej informacji odnośnie napędu zapewne znajdziesz na stronach producenta .
|
|
|
|
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #35 : 17 Listopada 2014, 22:02:56 » |
+6
|
Aby jakoś ładnie zakończyć pracę lokomotywka znalazła swoje miejsce na dioramce . Prace w toku i trochę jeszcze przyjdzie przy niej popracować ,bo to i trzeba by trochę trawy dosiać ,jakieś krzaczki dojdą . Zapewne do lokomotywki przybędzie platforma z materiałem torowym . 
|
|
|
|
|
|
|
AndrzejPx48
Młotkowy

Długość toru:: 102 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #36 : 17 Listopada 2014, 22:08:16 » |
0
|
Zaje..... chciałem powiedzieć ładnie  . A te drzewka to produkcja własna?
|
|
|
|
Kleję kolej w kartonie.
|
|
|
Mallet
|
 |
« Odpowiedz #37 : 17 Listopada 2014, 22:42:41 » |
+1
|
Tak ,to po prostu spreparowny w glicerynie jałowiec na drucianych drzewach 
|
|
|
|
|
|
|
SADEK
Młotkowy

Długość toru:: 84 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #38 : 17 Listopada 2014, 23:25:14 » |
0
|
Robi wrażenie wielki szacunek.
|
|
|
|
|
|
|
WIĆUŚ
|
 |
« Odpowiedz #39 : 18 Listopada 2014, 13:27:23 » |
+3
|
Drugą połówkę mostu zabrała powódź?  . Drzewka wyglądają rewelacyjnie, czy mógłbyś dokładnie opisać proces preparowania jałowca?
|
|
|
|
|
|
|
|