sarna
|
|
« Odpowiedz #20 : 28 Kwietnia 2014, 18:52:16 » |
0
|
Jakiego wsparcia, jakiej pomocy
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #21 : 28 Kwietnia 2014, 19:02:38 » |
+1
|
W sprawie pytania.oczekujemy od gminy trzebiatow wsparcia w dzialalnosci stowarzyszenia,oraz pomocy w w niektorych sprawach.
Jak Ty z takim konkretem wyskoczysz do gminy to nie licz na jakąkolwiek pomoc No ale próbuj pzdr
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #22 : 28 Kwietnia 2014, 19:16:06 » |
+8
|
No jak to? Przecież każdy wie co to są "niektóre sprawy": lukratywne kontrakty, obsada eksponowanych stanowisk, dziwki, kokaina i alko bez ograniczeń. No i może pomoc w reaktywacji połączenia Pogorzelica - Trzebiatów.
|
|
|
|
Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach. (Edmund Burke)
|
|
|
kalito
|
|
« Odpowiedz #23 : 28 Kwietnia 2014, 19:26:32 » |
+1
|
Kiedy to spotkanie? Jadę!
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Marcin117
|
|
« Odpowiedz #24 : 28 Kwietnia 2014, 19:33:32 » |
0
|
Wiesz, popieram wszelkie inicjatywy ponownego uruchamiania nieczynnych linii, ale jak do tej pory tylko piszesz o spotkaniu a ani słowa o tym co byś chciał zrobić. Czy masz już jakieś osiągnięcia na swoim koncie którymi możesz się pochwalić przed gminą? Domyślam się że jak każdy młody kolejarz zapewne chciałbyś rozpocząć przygodę od zakupienia/wypożyczenia/zbudowania drezyny którą można by było pojeździć i wycinać krzaki wzdłuż linii. Jeżeli dobrze zgadłem to czy zrobiłeś już jakieś rozeznanie gdzie taki pojazd można zakupić/wypożyczyć/zbudować, ile to będzie kosztowało, gdzie to będzie stacjonowało itp.? Jaki masz pomysł na prowadzenie ruchu po linii, bo ja miałem okazję przejechać się jeszcze pociągiem w wakacje 95' do Trzebiatowa i pamiętam że od Pogorzelicy do końca dojechałem ja, kierpoć i maszynista ale co do tego ostatniego to nie jestem na 100% pewien.
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
|
« Odpowiedz #25 : 28 Kwietnia 2014, 19:59:13 » |
0
|
Jaro porównaj: W sprawie pytania.oczekujemy od gminy trzebiatow wsparcia w dzialalnosci stowarzyszenia,oraz pomocy w w niektorych sprawach.
W sprawie pytania: Oczekujemy od gminy Trzebiatów wsparcia w działalności stowarzyszenia oraz pomocy w niektórych sprawach. Niby to samo, a jednak nie. Jeśli chcecie coś zdziałać, to pisz po polsku. Inaczej każdy urzędnik, który weźmie do ręki podanie napisane w stylu Twoich postów zrobi z niego kulkę i zgadnij co później z nim zrobi.
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
Brood.K
|
|
« Odpowiedz #26 : 29 Kwietnia 2014, 16:41:32 » |
0
|
W czasach gdy na "rivierę Rewalską" jeździło się z całej Polski pociągiem, rzeczywiście od strony Trzebiatowa było zwyczajnie bliżej, niż kulanie się przez ponad godzinę przez te wszystkie Rybokarty i Niedźwiedziska. A rejon był i jest turystycznie oblężony, autokuszetkę do Trzebiatowa ktoś jeszcze pamięta? A potem te czasy minęły, o czym zresztą pisaliśmy już dużo tak z dwa lata temu w wątku okołoremontowym.. Teraz jeździ się samochodem, a nie pociągiem z przesiadką. No i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
werner18
Młotkowy
Długość toru:: 86 m
W terenie
Brudno! Rozpuścił was Mechanik!
|
|
« Odpowiedz #27 : 29 Kwietnia 2014, 18:28:45 » |
0
|
Przy okazji, czy orientujecie się jaki jest stan ubytków torowiska do stacji Pogorzelica?
|
|
|
|
|
|
|
margor
Młotkowy
Długość toru:: 75 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #28 : 29 Kwietnia 2014, 18:57:32 » |
0
|
Przy okazji, czy orientujecie się jaki jest stan ubytków torowiska do stacji Pogorzelica?
- ubytki większości łupek i śrub pomijam (sprawa jasna) - zniszczony gąsienicami buldożerów i koparek mostek kolejowy za stacją Trzebiatów Mokre (prace związane z obwodnicą i rowami) - sam most w Nowielicach - zaasfaltowany przejazd - Włodarka Odcinek Pogorzelica - Rogozina jest na podkładach strunobetonowych i jest kompletny pod względem szyn, wymaga wycięcia krzaczorów. Minus jest taki, że jeszcze za czasów PKP zlikwidowano tam tor mijankowy.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #29 : 29 Kwietnia 2014, 18:59:50 » |
+3
|
O autokuszetce odbyłem niedawno interesującą pogawędkę z Kolegą Janeczkiem, ale o tym inną razą.
Z tego co mi wiadomo na 13 kilosów torów między Pogorzelicą a Trzebiatowem, 2 opuściły swe dotychczasowe miejsce dźwigane na barkach ludu pracującego nocną porą.
|
|
|
|
Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach. (Edmund Burke)
|
|
|
prof_klos
|
|
« Odpowiedz #30 : 29 Kwietnia 2014, 19:21:02 » |
0
|
Z tego co mi wiadomo na 13 kilosów torów między Pogorzelicą a Trzebiatowem, 2 opuściły swe dotychczasowe miejsce dźwigane na barkach ludu pracującego nocną porą.
Zapomniałeś dodać, że był to zapewne niezwykle strudzony i oddany swemu zajęciu lud. a na poważne - uśmiałem się czytając powyższe określenie. Jak ładnie można ubrać w słówka smutną rzeczywistość... Inicjatorzy spotkania najlepiej niech wyszczególnią w punktach co postanowili, co planują, jak się do tego zabiorą. Dobry plan to podstawa. Idąc do jakichkolwiek władz trzeba się wykazać odpowiednim zaangażowaniem. W sprawę można także włączyć lokalne media, ale przede wszystkim należy się rozeznać w temacie, żeby nie skończyło się kompromitacją. Trzymam kciuki.
|
|
|
|
Filozofia sztuką życia...!
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #31 : 29 Kwietnia 2014, 20:51:35 » |
0
|
A czy stare szyny i akcesoria z remontowanego odcinka trafiły na złom czy są gdzieś zmagazynowane??
A jak ma się koszt spawania szyn w stosunku do zakupu łupek i śrub??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Ptr
|
|
« Odpowiedz #32 : 29 Kwietnia 2014, 21:18:02 » |
+1
|
Kolejarze sami, a nie wiedzą że "łubki" pisze się przez "b" :/
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
sarna
|
|
« Odpowiedz #33 : 29 Kwietnia 2014, 22:11:20 » |
+3
|
Koledze zapewne chodziło o działkę ze złożami gazu łupkowego stąd chciał zakupić łupki
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
|
« Odpowiedz #34 : 29 Kwietnia 2014, 22:43:51 » |
0
|
A czy stare szyny i akcesoria z remontowanego odcinka trafiły na złom czy są gdzieś zmagazynowane?? A jak ma się koszt spawania szyn w stosunku do zakupu łupek i śrub?? OT. Widzę że znów Koledze Andrzejowi załączyła się opcja na licencji Osła ze "Szreka": Daleko jeszcze??
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
|
« Odpowiedz #35 : 29 Kwietnia 2014, 23:20:14 » |
0
|
@Andrzej: zgodnie z przepisami długość szyny na wąskim torze nie może przekraczać 60 m. Niemniej jednak zdarza się tu i ówdzie, że przekracza, a bezstyk ma 200 m i więcej.
Znaczy to ni mniej, ni więcej - zgodnie ze sztuką za dużo to się pospawać nie da. A tor z szynami dłuższymi niż 60 m powinien zostać zausterkowany przez diagnostę jako niespełniający warunków określonych w przepisach. A być może i w świadectwie typu.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #36 : 29 Kwietnia 2014, 23:26:20 » |
0
|
O tych 60 m to wiem i dlatego właśnie pytam. W takim torze jest mniej łubek czyli mniej elementów do kradzieży. Kradzież szyn wymaga więcej wysiłku.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Ptr
|
|
« Odpowiedz #37 : 29 Kwietnia 2014, 23:55:08 » |
+1
|
Taki spaw termitowy to parę kpln kosztuje, więc lepiej już wziąć te dwie łubki i 4 śruby...
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Harry Potter
|
|
« Odpowiedz #38 : 30 Kwietnia 2014, 10:50:30 » |
0
|
Zależy co rozumienie jako pomoc: kasa czy pomoc prawna, oto jest pytanie?? Wszyscy drą się, że kryzys i bida w kasie by uwalać różne inicjatywy bo co wyborcy powiedzą... Zależy, co wy przez pomoc rozumiecie.
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
jaro08023
Nowicjusz
Długość toru:: 10 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #39 : 01 Maja 2014, 20:35:19 » |
0
|
Witam,chodzi wlasnie o pomoc finansowa wiadomo brakuje gdzie nigdzie szyn albo podkladow.Wiadomo ze na stacji Trzebiatow Wask wszystkie zwrotnice sa zniszczone i trzeba zakupic nowe.
|
|
|
|
|
|
|
|