Świat kolejek wąskotorowych SMF
07 Grudnia 2024, 05:45:23 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Piła-Białośliwie-Pobórka Wielka  (Przeczytany 25592 razy)
Marcin117
Minister
Długość toru:: 1019 m

W terenie W terenie

Student - Drezyniarz

« Odpowiedz #20 : 15 Maja 2014, 10:59:00 »
+2

" Wpływ buraka cukrowego na bezpłodność wieloryba w kontekście przewozu waskotorowego."
Czy jest jakaś publikacja naukowa na ten temat? Z chęcią bym poczytał.

Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 787 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 19 Maja 2014, 22:03:19 »
0

Marcinie, czy jest taka publikacja to tego nie wiem.
Generalnie cała dywagacja dotychczasowa ma taki sam sens jak rozważania na jej temat.
Każdy, kto zajmuje się jakimkolwiek torem wie dobrze że, każda kolejka choć z grubsza służy do tego samego (jazda z p-u A do p-u B) to ma swoja specyfikę.
Np tacy przewoźnicy KM i SKM:
KM ma zasięg wojewódzki, dłuższe przebiegi niekoniecznie transport lokalny jest zsynchronizowany z tym przewoźnikiem.
SKM ma zasięg w zasadzie lokalny i niejako jest zsynchronizowana ( z zasady, co nie znaczy że jest w100%) z transportem
lokalnym i po części robi za tańsze metro.
Niby po tych samych torach ci dwaj przewoźnicy jeżdżą, ale jednak specyfika inna ( KM ma toaletę,SKM nie...), target lekko się też może różnić (długość trasy przebytej przez pasażerów, cel podróży- choć nie koniecznie).

Przykład może za bardzo trafiony nie jest, sporo mankamentów PRowych posiada ale to tak na szybko analizę na potrzebę chwili usiłowałem zrobić.

To by było chyba na tyle w temacie rozważań, analiz i innych "ważnych" tematów.

Pozdrawiam z MMz

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
RadekO
Młotkowy
**
Długość toru:: 114 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 30 Maja 2014, 09:36:11 »
0

Towarzystwo Wyrzyska Kolejka Powiatowa zaprasza 1 czerwca 2014r. na ogólnodostępne przejazdy z okazji DNIA DZIECKA. W najbliższą niedzielę planujemy uruchomienie trzech pociągów na trasie Białośliwie - Pobórka Wielka - Białośliwie. Odjazd ze stacji Białośliwie Wąskotorowe o 13:00, 15:00 i 17:00. Czas przejazdu w obie strony łącznie z chwilą na pamiątkowe zdjęcia w Pobórce - około 1 godz. Dzieci tego dnia przewozimy za darmo, cena przejazdu dla osób dorosłych - 5zł.

Serdecznie zapraszamy!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=282715348564838&set=a.223104567859250.1073741830.223067654529608&type=1&theater

Piszę poprawnie po polsku
Wyrzyska Kolejka Powiatowa
Pozdrawiam RADEK
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!