Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 03:50:04 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odkrzaczono?  (Przeczytany 9296 razy)
Storch
Młotkowy
**
Długość toru:: 83 m

W terenie W terenie

« : 24 Września 2015, 01:29:29 »
+4

Cześć, ostatnimi czasy mam okazję często jeździć (niestety autem) droga przez Stanicę i wydaje mi się jakby tak na przełomie kwietnia i maja była akcja odkrzaczania toru za Stanica w kierunku Stodół (np. zniknął pień drzewa zwalonego na tory)i to na tyle skuteczna, że np. wczoraj tor wciąż wydawał się całkiem przejezdny? Czyżby rewitalizacja tego odcinka (o planach wiem, ale to już?)
Da się tam przejechać np. machajką?
I drugie pytanie: gdzie właściwie zaczyna się ubytek na tym odcinku? Zrobiłem kiedyś wizję lokalną na przejeździe znajdującym się na niewielkim nasypie jakieś 80 m przed przejazdem i szyny tam były, tyle ze zarośnięte sporymi krzaczorami. Ile toru brakuje żeby coś mogło przejechać przez drogę Rudy-Rybnik (bo tabliczka przystanku Stodoły jak kiedyś była, tak jest)
Pozdraw
Storch
Senda
SGKW
*
Długość toru:: 179 m

W terenie W terenie

Mariusz Senderowski

« Odpowiedz #1 : 24 Września 2015, 19:24:48 »
0

Czy aby na pewno Mirku masz na myśli Stanicę?
rememberthename18
Nowicjusz
*
Długość toru:: 29 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 24 Września 2015, 20:17:04 »
0

Toru brakuje około 80-100m. Złomiarze w 2013 roku zimą się zaopiekowali szynami na dwóch tokach od razu . Przejazd przez drogę 920 jest niemożliwy ponieważ nie ma tam stosownych oznaczeń i przez to został wydany zakaz przejazdu przez nią. A o odbudowie póki co nic mi nie wiadomo mimo że w Rudach działam w ramach wolnych dni w pracy.
Storch
Młotkowy
**
Długość toru:: 83 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 27 Września 2015, 12:38:27 »
+1

Racja,chodziło mi oczywiście o Stodoły. W każdym razie ten szlak ma potencjał np. do drezynowania.Cieszę się ze jest odkrzaczony.
Pozdraw
Storch
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!