Najprawdopodobniej tylko uszczelniacze na sekcjach, z tym że jeśli my ją sami założymy po uszczelnieniu to krucho będzie z gwarancją, przynajmniej taka jest wstępna odpowiedzi firmy która miała by to wykonać.
Witam.
W swoim warsztacie zamontowałem już wiele różnego typów pomp wtryskowych. Każda miała gwarancję i nie ciekła po zamontowaniu do pojazdu, no chyba że idąc na skróty nie wyżarzyłem nowych uszczelek miedzianych.
Zastanawiam się o jakich uszczelnieniach sekcji tłoczących mowa?

Takowych uszczelnień nie ma. Zespół tłoczący, to para precyzyjna, która uszczelnia się sama na granicy dwóch czynnikow roboczych - oleju napędowego i oleju smarującego (pod warunkiem zachowania prawidłowego luzu w granicach 0,000 po przecinku).
Natomiast obudowa sekcji, czyli cylinder roboczy jest pasowany względem obudowy pompy i tam występuje uszczelnienie. Demontaż tego elementu na stole warsztatowym jest zbrodnią. Wyjątkiem jest obudowa zaworka tłoczącego , to ten element do którego przykrecamy przewód wtryskowy. On w gnieździe pompy ma oring gumowy - to wszystko co można uszczelnić w "polu". Wszelkie przecieki sekcji tłoczących, to przecieki wewnętrzne do komory wałka kułakowego, lub regulatora. W skrajnych przypadkach pokazują się obfite wycieki z przewodu odpowietrzającego.
Jaka kolwiek ingerencja w zespół tłoczący spowoduje konieczność rozbiórki całej pompy na części pierwsze, gdzie w waszym warsztacie???
Prosiłem kolegę o załączenie zdjęć miejsc wycieków ON, nie z gapiowskiej ciekawości; chciałem służyć merytoryczną pomocą w odpędzeniu szmanów. Jeżeli miejsca wycieków będą w dalszym ciągu tajemnicą, to nic tu po mnie...

Bogumił