Byłem w tamtym rejonie w maju i mam parę fotek z części nie używanej.
zostało trochę torów w dolinach. pewną część trasy przejechałem wzdłuż torów. od stacji Beskid, doliną Beskidu. nie wiem jak jest z torami wzdłuż drugiej doliny (na południe).
Człowiek mieszkający przy stacji w Beskidzie zajmuje się patrolowaniem, pilnowaniem torów. codziennie jeździ wzdłuż nich na motorze.
od Beskidu, do Wygody zostały już tylko szczątki.
do Myśliwki droga prowadzi po starotorzu lub obok niego. jak obok, to na nasypie są ślady po podkładach.
wszystkie mosty są zerwane zostały zaasfaltowane tory w przejazdach.
na sporym odcinku wzdłuż drogi z Wyszkowa do Wygody w nasypie położone są przewody (telefon czy światłowód).
Czyli ten odcinek kolejkę spotkało to co wiele szlaków w Polsce - rozebrano i więcej już nie wrócą.
niewiadomą jest tylko co z odcinkami torów w dolinach. na fragmencie doliny rzeki Beskid nasypy zostały rozjechane przez ciężarówki zwożące drewno. gdzie niegdzie, tam gdzie ciężarówki nie jechały zostały podkłady. Generalnie ciężarówki częściej jadą w strumieniu. ale tam gdzie akurat nie jadą wodą to rozjeżdżają resztki nasypów.
dla tych kawałków w górskich dolinach jest nadzieja w turystyce. z pomocą polskich, czeskich i rumuńskich organizacji turystycznych są wytyczane szlaki piesze w górach, m.in. dolinami którymi prowadzą tory. może kiedyś w ograniczonym zakresie wróci tam ruch turystyczny
a tymczasem zapraszam do galerii na panoramio z zaznaczonymi miejscami gdzie zrobiłem zdjęcia
https://ssl.panoramio.com/user/7909972być może zaraz wrzucę jeszcze film z przejazdu wzdłuż torów