Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 08:16:58 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Piotrkowska KD  (Przeczytany 88424 razy)
arti281
Dyrektor
Długość toru:: 512 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #100 : 07 Stycznia 2008, 23:16:20 »
0

Cytat: "Phinek"
Mam nadzieję...

Bo w Nasielsku też mieli "Dać radę", a ostatnie próby "dawania rady" były w Mławie. Może Starachowice są inne...

A to już ich problemy nie nasze.Na razie musimy się rozmówić z zainteresowanymi co i jak i na jakich zasadach.
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #101 : 07 Stycznia 2008, 23:41:33 »
0

My wolontariusze z SKW nieraz pokazaliśmy że umiemy sie zorganizować do roboty i że znamy sie na tym co robimy  :wink:  Rok 2008 powinien być rokiem bardziej pod znakiem prac torowych niż turystycznym.
 Mi najbardziej tęskno do wózeczków torowych bo co to za robol torowy bez swojego pojazdu :mrgreen:
Jak coś to mam full zapału do pracy i musze gdzieś tą energie rozładować.  :mrgreen: Na PKP nie ma obecnie przyjęć do prac torowych więc narazie mi wąskie tory muszą wystarczyć :wink:
Fajnie by było widzieć też kolegów z Piotrkowskiej kolejki na wąskich w Starachowicach :grin:

POZDRAWIAM !!!
dobrzyn
Minister
Długość toru:: 1486 m

W terenie W terenie

bartek.dobrzynski
« Odpowiedz #102 : 08 Stycznia 2008, 13:34:19 »
0

Hmm a stan taboru zachowanego w Piotrkowie? Na wagony osobowe nie ma co liczyc bo ich nie ma. Zostaje WLs150 i Lyd2 (bez silnika) i troche odstawionych przez ostanie kilkanascie lat wagonow towarowych

Trabant 1.3 '91 "Stanisław"
Trabant 601 '66 "Dziadek"
Romet 100 '83 "Henio"
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #103 : 08 Stycznia 2008, 14:12:02 »
0

... a po owocach ich poznacie. Po owocach...

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #104 : 08 Stycznia 2008, 18:54:04 »
0

Cytat: "Piottr_tt"
... a po owocach ich poznacie. Po owocach...

To może niech zotanie tam gdzie jest?
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #105 : 08 Stycznia 2008, 19:51:23 »
0

Owoce były i to duże jak na wolontariuszy, tylko ktoś te owoce zjadł i ogryski na torach zostawił  :neutral:
A jak długo może stac tabor nie używany? To że stoi nie znaczy że nie niszczeje.
W Starachowicach nie bedzie mu źle, a tak można go uratować przed zezłomowaniem. Ale ja stoje na niższej gałęźi i teraz wszystko jest zależne od tego co ustali wyższa instancja :wink:  
 Ja tu tylko sprzątam.... znaczy sie tory naprawiam  :mrgreen:

POZDRAWIAM !!!
Marcin117
Minister
Długość toru:: 1020 m

W terenie W terenie

Student - Drezyniarz

« Odpowiedz #106 : 08 Stycznia 2008, 20:44:01 »
0

W Piotrkowie mamy Tabor, ale nie ma gdzie nim jeździć. W Starachowicach jest gdzie, ale nie ma taboru(dobra, jest, ale mało). Oczywiste jest zatem myślenie że należy połączyć siły.  A tak właściwie to jaki tabor znajduje się w Piotrkowie? Czy tylko Lyd1, Lyd2 i trochę wagonów towarowych? Może istnieje możliwość przebudowania części z nich na osobowe?

arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #107 : 08 Stycznia 2008, 21:51:49 »
0

Cytat: "Marcin117"
W Piotrkowie mamy Tabor, ale nie ma gdzie nim jeździć. W Starachowicach jest gdzie, ale nie ma taboru(dobra, jest, ale mało). Oczywiste jest zatem myślenie że należy połączyć siły.  A tak właściwie to jaki tabor znajduje się w Piotrkowie? Czy tylko Lyd1, Lyd2 i trochę wagonów towarowych? Może istnieje możliwość przebudowania części z nich na osobowe?

Dlatego dążymy do tego aby trafił tam gdzie jest potrzebny i będzie użyteczny.Może dla niektórych to nie wiele sądząc po wypowiedziach ale to ich problem.Nie nasz i nie tych do krórych trafi.
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #108 : 08 Stycznia 2008, 22:09:42 »
0

Koledzy z Piotrkowskiej kolejki do was ta prośba. Jakby zapadła decyzja z góry ze ma nastąpić całkowita likwidacja torowiska  :cry: ( co mam nadzieje ze za mojego życia to nie nastąpi) to dajcie mi znac wcześniej bym mogł uratować zwrotniki i elementy rozjazdów. Wierzcie że bede przed złomiarzami i kawałki waszej kolejki bedą istnieć na SKW :wink:

POZDRAWIAM !!!
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #109 : 08 Stycznia 2008, 22:59:27 »
0

Cytat: "Ogoniasty"
Koledzy z Piotrkowskiej kolejki do was ta prośba. Jakby zapadła decyzja z góry ze ma nastąpić całkowita likwidacja torowiska  :cry: ( co mam nadzieje ze za mojego życia to nie nastąpi) to dajcie mi znac wcześniej bym mogł uratować zwrotniki i elementy rozjazdów. Wierzcie że bede przed złomiarzami i kawałki waszej kolejki bedą istnieć na SKW :wink:

Nie jestem pewien czy nastapi taka decyza ponieważ torowisko w obrębie stacji jest wpisane do rejestru zabytków tak jak cały kompleks stacyjny,choć w tych czasach nie będzie z tym pewnie większego problemu.I tu wlaśnie był chwyt ponieważ konserwator zabytków wpisał tylko ta część.Reszty torowiska nie chciał ale to już było w innym wątku 750mm. W razie niczego damy znać :wink:
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #110 : 09 Stycznia 2008, 00:59:08 »
0

To jeżeli torowisko jest wraz z terenem wpisane w rejestr to powinniście zostawic sobie jakis tabor, chociaż lokomotywke i wagonik no i oczywiście jeden wozek torowy bo nawet na tak niewielkim oprzarze trzeba dbać o tory :wink:  Jak bedziecie potrzebowac pomocy przy pracach torowych to służe pomocą :wink:

POZDRAWIAM !!!
piotrbel
Nowicjusz
*
Długość toru:: 19 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #111 : 10 Stycznia 2008, 17:38:27 »
0

To jeżeli torowisko jest wraz z terenem wpisane w rejestr to powinniście zostawic sobie jakis tabor, chociaż lokomotywke i wagonik no i oczywiście jeden wozek torowy bo nawet na tak niewielkim oprzarze trzeba dbać o tory :wink:  Jak bedziecie potrzebowac pomocy przy pracach torowych to służe pomocą :wink:

Ztego co się orjętuje to torowisko które tam pozostało,jest w dość dobrym stanie ,więcei pracy potrzebuje szopa gdzie stoją lokomotywy i na tym towarzystwo powinno się skupic

miłosnik
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #112 : 10 Stycznia 2008, 20:14:34 »
0

Cytat: "piotrbel"

Ztego co się orjętuje to torowisko które tam pozostało,jest w dość dobrym stanie ,więcei pracy potrzebuje szopa gdzie stoją lokomotywy i na tym towarzystwo powinno się skupic

zAPRASZAMY choć dyskutantom mówimy DOŚĆ
piotrbel
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #113 : 19 Stycznia 2008, 20:34:26 »
0

Arti281 niema się co obrażac, takie są fakty i z nimi trzeba się pogodzic

miłosnik
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #114 : 20 Stycznia 2008, 11:33:34 »
0

Nikt na nikogo się nie obraża :mrgreen:  Jakie są fakty wg Ciebie?I z czym mamy się pogodzić?Ty chyba nie rozumiesz pewnych intencji UM i ZGN.Przeczytaj sobie ten wątek od poczatku jeszcze raz .Taka prośba :lol:
piotrbel
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #115 : 21 Stycznia 2008, 15:35:26 »
0

Cytat: "arti281"

Nikt na nikogo się nie obraża :mrgreen:  Jakie są fakty wg Ciebie?I z czym mamy się pogodzić?Ty chyba nie rozumiesz pewnych intencji UM i ZGN.Przeczytaj sobie ten wątek od poczatku jeszcze raz .Taka prośba :lol:

:oops: Nie będziemy się dochodzic o szczegóły,ale szopa się leje i to fakt,a skoro szukasz miejsce na wasz tabor to już jest (chyba) koniec koleiki  :razz:

miłosnik
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #116 : 21 Stycznia 2008, 20:04:01 »
0

Wnioski nasuwaja się same.Niestety :cry:
marcinsemek
Młotkowy
**
Długość toru:: 130 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #117 : 22 Stycznia 2008, 14:07:17 »
0

Co wy z tymi Strachowicami?

Wąskotorowiec
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #118 : 22 Stycznia 2008, 14:11:37 »
0

Cytat: "marcinsemek"
Co wy z tymi Strachowicami?

A co mają Starachowice do Piotrkowa? Chyba pomyliłeś wątki...?

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Phinek
Gość
« Odpowiedz #119 : 23 Stycznia 2008, 22:38:10 »
0

.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 10:53:02 wysłane przez Phinek » Zapisane
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!