ok333
|
 |
« Odpowiedz #20 : 02 Października 2005, 00:15:38 » |
0
|
Serce rosnie na to co wypisywali o Krosniewickiej KD jeszcze we wrzesniu 2004 roku.To sie nazywalo? Lodzka Inicjatywa na Rzecz ( UWAGA ! ) Przyjaznego Transportu??? http://www.ipt_lodz.toya.net.pl/publ/pub_1/MD_20040920.htmPotem juz byly tylko zamachy - terroryzm w lokalnym marszalkowskim wydaniu!!! http://www.ipt_lodz.toya.net.pl/publ/pub_1/IPT_20050314.htmOh! Wspolczuje Wam Panowie - Tomku i Pawle. I pozdrawiam. ok333 
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #21 : 02 Października 2005, 01:23:59 » |
0
|
podane linki nie działają...
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #22 : 02 Października 2005, 10:04:57 » |
0
|
PioTTrze , a sproboj bezposrednio strone glowna : http://www.ipt_lodz.toya.net.pl/index.htmPozdrawiam ok333 
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #23 : 02 Października 2005, 10:12:07 » |
0
|
podane linki nie działają... działają, działają ...
|
|
|
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : 02 Października 2005, 10:54:31 » |
0
|
rada jest jedna - jakieś medialnie spektakularne wydarzenie typu blokada motorówkami krajowej drogi. W końcu przez Krośniewice jadą ciężarówki ze wschodu na zachód... Szczerze Piotrka popieram tylko proponuje weglarke zaladowana piachem bo jescze jakis pojeb z tira przypierdoli w motorowke i bedzie tlyko strata. Wtedy napewno zrobilo by sie o MK i samym problemie dotacji na kolejce Krosniewickiej
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #25 : 02 Października 2005, 11:15:48 » |
0
|
Hej Fidzio ,nie bluznij , bo za jaja i do kuzni...
Pozdrawiam ok333
|
|
|
|
|
|
|
Paweł P
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : 02 Października 2005, 12:34:55 » |
0
|
Witam Was.
Cieszy mnie prowadzona przez Was żywa dyskusja nad problemami bliskiej nam KKD. Dziękuję za zainteresowanie i mnogość pomysłów mogących pomóc rozwiązać sprawę dotacji. Ze wszystkich wymienionych nie pomyśleliśmy o jednym, o blokadzie trasy Poznań - Warszawa. Ale o jego realizacji może zdecydować Tomek a nie my. Co do form przedstawienia problemu w mediach, to 30.09 kilka minut po godzinie 18:00 w TVP2 emitowany był program, wywiad z naczelnikiem Kacprzakiem i pasażerami krośniewickiej kolejki. Tematyka oczywiście związana z likwidacją przewozów. W Dzienniku Łódzkim w zeszłym tygodniu ukazał się artykuł tematyczny i jeśli ktoś ma ochotę to prześlę go na meila. Poszły też pisma do różnych łódzkich mediów wysłane bezpośrednio przez SKPL. Ja osobiście rozmawiałem z redaktorem w Expressie Łódzkim, Radiu Łódź, agencji wydawniczej, ale tam się nie zainteresowali tematem.
Dzięki Andrzeju za Twoje zainteresowanie tematem likwidacji i poruszenie sprawy na Forum. Pomysł z meilami jest strzałem w 10, im więcej ich wyślemy, tym oczywiście lepiej.
Zastanawiałem się czy o tym pisać, bo nie chcę przedwcześnie informować o czymś, co jest w trakcie załatwiania. Ponieważ temat wszedł na Forum, to nalezy się ode mnie kilka słów w tej sprawie.
Otóż według mnie, najważniejsze w tym wszystkim jest rozmawiać z osobą, która podejmuje decyzje w związku z dotacjami lub ma chociaż wpływ na nie. I takie rozmowy miały miejsce. Jestem po spotkaniu z wicemarszałkiem UM w Łodzi. Drzwi przed nami zostały otwarte i padła obietnica pomocy w znalezieniu pieniędzy. W nadchodzącym tygodniu będę umawiał drugie spotkanie z wicemarszałkiem, na które przyjedzie Tomek. Wszystkie akcje medialne i meilowe są wskazane i mogą pomóc w argumentacji naszego stanowiska, ale nie zawsze skutkują
Nie pisałem o tym wcześniej na Forum, bo wolę informować o sprawie, kiedy jest załatwiona na 100 %. Najgorsze jest rozbudzenie nadziei, a później okazuje się, że rzeczywistość jest inna. Zamierzałem napisać w momencie, kiedy już popłynie dotacja na konto SKPL-u.
Jeśli ktoś czuje się urażony, to przepraszam. Może to błąd, że nie informowałem o sprawie. Od ok. miesiąca koncentrowałem się na dotarciu do kogoś z zarządu UM w Łodzi, bo uważałem, że to priorytet, bo to UM jest zobowiązany ustawowo dotować przewozy regionalne i on decyduje, komu i ile dać. Oczywiście moja rozmowa z wicemarszałkiem poprzedzona była wymianą informacji z Tomkiem Strapagielem. O tym jak zakończą sie rozmowy, napiszę zaraz po spotkaniu.
Pozdrawiam Paweł
|
|
|
|
|
|
|
Mamadou
Nowicjusz

Długość toru:: 22 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #27 : 02 Października 2005, 12:49:56 » |
0
|
To co będzie z wysyłaniem mejli do urzędu marszałkowskiego? Może większą siłę przebicia będą miały listy polecone? Tego typu instytucje nie są jeszcze na tym etapie rozwoju...
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #28 : 02 Października 2005, 12:57:21 » |
0
|
Hej Pawle. Rozumiem,ze blokada mejlowa biur Urzedu w tym momencie jest nie wskazana - chodzi o niezaklocanie Majestatu przed podjeciem decyzji o dotacji??? Jednak w przypadku nie przyznania dotacji - ZALECANA. I wtedy tez podejmiemy ostrzejsze formy - oczywiscie w uzgodnieniu z Zarzadem SKPL-u.
Pozdrawiam jesiennie.
ok333
PS.Pawle,poprosze ten artykul z ,,Dziennika L...,, na priva.Dzieki.
Kolegom dziekuje za SOLIDARNOSC.
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #29 : 02 Października 2005, 14:03:56 » |
0
|
Blokada mejlowa może i nie jest wskazana, ale napisać rzeczowy, konkretny mail albo lepiej list polecony (na który muszą odpowiedzieć w przeciągu 30 dni, tak mówi KPA) z zapytaniem można. Urzędnicy muszą pamiętać, że ich praca jest służbą wobec obywateli, i przypomninać im o tym w sposób kulturalny a konkretny nigdy nie zaszkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Mamadou
Nowicjusz

Długość toru:: 22 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #30 : 02 Października 2005, 15:53:35 » |
0
|
...ale napisać rzeczowy, konkretny mail albo lepiej list polecony (na który muszą odpowiedzieć w przeciągu 30 dni, tak mówi KPA) z zapytaniem można. Raczej myślałem o takiej ewntualności. Im więcej zaintersowanych sprawą, zorganizowanych podmiotów, tym lepiej dla niej samej (sprawy, oczywiście). I lepiej chyba poleconym...z reguły na mejle nie odpowiadają w łódzkim urzędzie marszałkowskim...
|
|
|
|
|
|
|
Kristofor_z_domu
Młotkowy

Długość toru:: 63 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #31 : 02 Października 2005, 15:59:49 » |
0
|
Jeśli już piszecie maile, to żeby wywołały jakikolwiek urzędowy skutek zamieśćcie tam takie informacje jak: data, imię i nazwisko autora, jego adres, adres e-mail pod adresem. Taka wiadomość ma moc innego pisma (działa nawet w PKP PR) a ejsteście odbierani jako konkretni wnioskodawcy. W innych wypadkach można takie wiadomości "pozostawić bez rozpoznania" albowiem brak możliwości ustalenia wnioskodawcy.
|
|
|
|
Kristofor_z_domu
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #32 : 02 Października 2005, 18:48:39 » |
0
|
Witam! My bedziemy sie jak najbardziej jako stowarzyszenie strac o ta dotacje i jestesmy dobrej mysli, nawet wole nie myslec o najgorszym. Wiele ludzi odpukac w niemalowane straci prace mozliwosci dojazdu straszne co sie dzieje z KrKD badzmy dobrej mysli ale nie tlyko! DZIAŁAJMY!! Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
marcin wiśniewiski
Czytelnik
Długość toru:: 1 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #33 : 02 Października 2005, 22:06:48 » |
0
|
narazie jutro jeżdzą bez zmian może to tylko takie strachy na lachy zobaczymy
|
|
|
|
johnny
|
|
|
Paweł P
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : 12 Października 2005, 19:17:35 » |
0
|
Witam Was.
Od momentu mojej rozmowy z wicemarszałkiem do ogłoszenia jej wyników, upłynęło trochę więcej czasu niż się spodziewałem. Ale najważniejsze, że sprawy idą właściwym torem. W tym tygodniu zagadnienie dotacji ma wejść pod obrady zarządu sejmiku. Dowiedziałem się, że w kręgach urzędowych jest poparcie dla wniosku SKPL-u. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z uzyskaniem większości w tej sprawie. Wyniki będę znał w przyszłym tygodniu i życzmy sobie wszyscy tylko jednego. Przydzielenia dotacji dla SKPL w Krośniewicach. Od niej zależy bardzo wiele. Tak przy okazji, UM w 2005 roku miał na kolejowe przewozy regionalne 27 mln zł i był problem z uzyskaniem 140 tyś. zł na dotację dla SKPL. Paranoja jakich wiele w naszym kraju. Mam nadzieję, że to się zmieni od przyszłego roku.
Trzymajcie "ciasno"-kciuki.
Paweł Papierz.
|
|
|
|
|
|
|
Paweł P
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : 30 Października 2005, 23:59:33 » |
0
|
Witam.
Sprawa nabiera kształtów. Pięniędzy na regionalne zgodnie z ustawą nie będzie, ale jakieś mają być.
Tyle informacji na dzień dzisiejszy.
PPozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|