Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 07:57:16 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: KROSNIEWI8CKA KD - ruch pasazerski zagrozony !!!  (Przeczytany 26874 razy)
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #20 : 02 Października 2005, 00:15:38 »
0

Serce rosnie na to co wypisywali o Krosniewickiej KD jeszcze we wrzesniu 2004 roku.To sie nazywalo? Lodzka Inicjatywa na Rzecz  ( UWAGA ! ) Przyjaznego Transportu???

http://www.ipt_lodz.toya.net.pl/publ/pub_1/MD_20040920.htm

Potem juz byly tylko zamachy - terroryzm w lokalnym marszalkowskim wydaniu!!!

http://www.ipt_lodz.toya.net.pl/publ/pub_1/IPT_20050314.htm

Oh! Wspolczuje Wam Panowie - Tomku i Pawle.

I pozdrawiam.     ok333 Smutny

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 02 Października 2005, 01:23:59 »
0

podane linki nie działają...

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 02 Października 2005, 10:04:57 »
0

PioTTrze , a sproboj bezposrednio strone glowna :

http://www.ipt_lodz.toya.net.pl/index.htm

Pozdrawiam       ok333

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
andy
Dyrektor
Długość toru:: 831 m

W terenie W terenie

CiuchciaJKD
« Odpowiedz #23 : 02 Października 2005, 10:12:07 »
0

Cytat: "Piottr_tt"
podane linki nie działają...

działają, działają ...
fidzio
Gość
« Odpowiedz #24 : 02 Października 2005, 10:54:31 »
0

rada jest jedna - jakieś medialnie spektakularne wydarzenie typu blokada motorówkami krajowej drogi. W końcu przez Krośniewice jadą ciężarówki ze wschodu na zachód...

Szczerze Piotrka popieram tylko proponuje weglarke zaladowana piachem bo jescze jakis pojeb z tira przypierdoli w motorowke i bedzie tlyko strata. Wtedy napewno zrobilo by sie o MK i samym problemie dotacji na kolejce Krosniewickiej
ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #25 : 02 Października 2005, 11:15:48 »
0

Hej Fidzio  ,nie bluznij , bo za jaja i do kuzni...

Pozdrawiam    ok333

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
Paweł P
Gość
« Odpowiedz #26 : 02 Października 2005, 12:34:55 »
0

Witam Was.

Cieszy mnie prowadzona przez Was żywa dyskusja nad problemami bliskiej nam KKD. Dziękuję za zainteresowanie i mnogość pomysłów mogących pomóc rozwiązać sprawę dotacji. Ze wszystkich wymienionych nie pomyśleliśmy o jednym, o blokadzie trasy Poznań - Warszawa. Ale o jego realizacji może zdecydować Tomek a nie my.    
Co do form przedstawienia problemu w mediach, to 30.09 kilka minut po godzinie 18:00 w TVP2 emitowany był program, wywiad z naczelnikiem Kacprzakiem i pasażerami krośniewickiej kolejki. Tematyka oczywiście związana z likwidacją przewozów.
W Dzienniku Łódzkim w zeszłym tygodniu ukazał się artykuł tematyczny i jeśli ktoś ma ochotę to prześlę go na meila.
Poszły też pisma do różnych łódzkich mediów wysłane bezpośrednio przez SKPL.
Ja osobiście rozmawiałem z redaktorem w Expressie Łódzkim, Radiu Łódź, agencji wydawniczej, ale tam się nie zainteresowali tematem.

Dzięki Andrzeju za Twoje zainteresowanie tematem likwidacji i poruszenie sprawy na Forum. Pomysł z meilami jest strzałem w 10, im więcej ich wyślemy, tym oczywiście lepiej.

Zastanawiałem się czy o tym pisać, bo nie chcę przedwcześnie informować o czymś, co jest w trakcie załatwiania. Ponieważ temat wszedł na Forum, to nalezy się ode mnie kilka słów w tej sprawie.

Otóż według mnie, najważniejsze w tym wszystkim jest rozmawiać z osobą, która podejmuje decyzje w związku z dotacjami lub ma chociaż wpływ na nie. I takie rozmowy miały miejsce.

Jestem po spotkaniu z wicemarszałkiem UM w Łodzi. Drzwi przed nami zostały otwarte i padła obietnica pomocy w znalezieniu pieniędzy. W nadchodzącym tygodniu będę umawiał drugie spotkanie z wicemarszałkiem, na które przyjedzie Tomek.
Wszystkie akcje medialne i meilowe są wskazane i mogą pomóc w argumentacji naszego stanowiska, ale nie zawsze skutkują

Nie pisałem o tym wcześniej na Forum, bo wolę informować o sprawie, kiedy jest załatwiona na 100 %. Najgorsze jest rozbudzenie nadziei, a później okazuje się, że rzeczywistość jest inna. Zamierzałem napisać w momencie, kiedy już popłynie dotacja na konto SKPL-u.    

Jeśli ktoś czuje się urażony, to przepraszam. Może to błąd, że nie informowałem o sprawie. Od ok. miesiąca koncentrowałem się na dotarciu do kogoś z zarządu UM w Łodzi, bo uważałem, że to priorytet, bo to UM jest zobowiązany ustawowo dotować przewozy regionalne i on decyduje, komu i ile dać.
Oczywiście moja rozmowa z wicemarszałkiem poprzedzona była wymianą informacji z Tomkiem Strapagielem.

O tym jak zakończą sie rozmowy, napiszę zaraz po spotkaniu.

Pozdrawiam Paweł
Mamadou
Nowicjusz
*
Długość toru:: 22 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #27 : 02 Października 2005, 12:49:56 »
0

To co będzie z wysyłaniem mejli do urzędu marszałkowskiego? Może większą siłę przebicia będą miały listy polecone? Tego typu instytucje nie są jeszcze na tym etapie rozwoju...

ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #28 : 02 Października 2005, 12:57:21 »
0

Hej Pawle.
Rozumiem,ze blokada mejlowa biur Urzedu w tym momencie jest nie wskazana - chodzi o niezaklocanie Majestatu przed podjeciem decyzji o dotacji??? Jednak w przypadku nie przyznania dotacji - ZALECANA.
I wtedy tez podejmiemy ostrzejsze formy - oczywiscie w uzgodnieniu z Zarzadem SKPL-u.

Pozdrawiam jesiennie.

ok333

PS.Pawle,poprosze ten artykul z ,,Dziennika L...,, na priva.Dzieki.

Kolegom dziekuje za SOLIDARNOSC.

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #29 : 02 Października 2005, 14:03:56 »
0

Blokada mejlowa może i nie jest wskazana, ale napisać rzeczowy, konkretny mail albo lepiej list polecony (na który muszą odpowiedzieć w przeciągu 30 dni, tak mówi KPA) z zapytaniem można. Urzędnicy muszą pamiętać, że ich praca jest służbą wobec obywateli, i przypomninać im o tym w sposób kulturalny a konkretny nigdy nie zaszkodzi.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Mamadou
Nowicjusz
*
Długość toru:: 22 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #30 : 02 Października 2005, 15:53:35 »
0

...ale napisać rzeczowy, konkretny mail albo lepiej list polecony (na który muszą odpowiedzieć w przeciągu 30 dni, tak mówi KPA) z zapytaniem można.

Raczej myślałem o takiej ewntualności. Im więcej zaintersowanych sprawą, zorganizowanych podmiotów, tym lepiej dla niej samej (sprawy, oczywiście). I lepiej chyba poleconym...z reguły na mejle nie odpowiadają w łódzkim urzędzie marszałkowskim...

Kristofor_z_domu
Młotkowy
**
Długość toru:: 63 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #31 : 02 Października 2005, 15:59:49 »
0

Jeśli już piszecie maile, to żeby wywołały jakikolwiek urzędowy skutek zamieśćcie tam takie informacje jak:
data, imię i nazwisko autora, jego adres, adres e-mail pod adresem.
Taka wiadomość ma moc innego pisma (działa nawet w PKP PR) a ejsteście odbierani jako konkretni wnioskodawcy.
W innych wypadkach można takie wiadomości "pozostawić bez rozpoznania" albowiem brak możliwości ustalenia wnioskodawcy.

Kristofor_z_domu
Zombi
Mechanik
Długość toru:: 198 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #32 : 02 Października 2005, 18:48:39 »
0

Witam!
My bedziemy sie jak najbardziej jako stowarzyszenie strac o ta dotacje i jestesmy dobrej mysli, nawet wole nie myslec o najgorszym. Wiele ludzi odpukac w niemalowane straci prace mozliwosci dojazdu straszne co sie dzieje z KrKD badzmy dobrej mysli ale nie tlyko! DZIAŁAJMY!!
Pozdrawiam

marcin wiśniewiski
Czytelnik

Długość toru:: 1 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #33 : 02 Października 2005, 22:06:48 »
0

narazie jutro jeżdzą bez zmian może to tylko takie strachy na lachy zobaczymy

johnny
Paweł P
Gość
« Odpowiedz #34 : 12 Października 2005, 19:17:35 »
0

Witam Was.

Od momentu mojej rozmowy z wicemarszałkiem do ogłoszenia jej wyników, upłynęło trochę więcej czasu niż się spodziewałem. Ale najważniejsze, że sprawy idą właściwym torem. W tym tygodniu zagadnienie dotacji ma wejść pod obrady zarządu sejmiku. Dowiedziałem się, że w kręgach urzędowych jest poparcie dla wniosku SKPL-u. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z uzyskaniem większości w tej sprawie.
Wyniki będę znał w przyszłym tygodniu i życzmy sobie wszyscy tylko jednego. Przydzielenia dotacji dla SKPL w Krośniewicach. Od niej zależy bardzo wiele.
Tak przy okazji, UM w 2005 roku miał na kolejowe przewozy regionalne 27 mln zł i był problem z uzyskaniem 140 tyś. zł na dotację dla SKPL. Paranoja jakich wiele w naszym kraju. Mam nadzieję, że to się zmieni od przyszłego roku.

Trzymajcie "ciasno"-kciuki.

Paweł Papierz.
Paweł P
Gość
« Odpowiedz #35 : 30 Października 2005, 23:59:33 »
0

Witam.

Sprawa nabiera kształtów.
Pięniędzy na regionalne zgodnie z ustawą nie będzie, ale jakieś mają być.

Tyle informacji na dzień dzisiejszy.

PPozdrawiam.
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!