Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 12:28:14 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wózek torowy już w Iłży!!!  (Przeczytany 4974 razy)
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« : 05 Października 2005, 16:37:47 »
0

Pragnę zakomunikowac, że w dniu dzisiejszym koledzy z Iłży otrzymali swój pierwszy pojazd torowy. Został im przekazany wózek torowy - ten z odeskowaną podłogą. W Starachowicach została rama wózka która będzie trzeba zabudować.
Uprzedzając ewentulane pytania - taki podział taboru wynika z tego, aby Starachowicach używać wózka wyposażonego w hamulec - z uwagi na duży spadek szlaku.
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 05 Października 2005, 21:41:22 »
0

Cytat: "Rogoz"
Pragnę zakomunikowac, że w dniu dzisiejszym koledzy z Iłży otrzymali swój pierwszy pojazd torowy. Został im przekazany wózek torowy - ten z odeskowaną podłogą. W Starachowicach została rama wózka która będzie trzeba zabudować.
Uprzedzając ewentulane pytania - taki podział taboru wynika z tego, aby Starachowicach używać wózka wyposażonego w hamulec - z uwagi na duży spadek szlaku.

dokladnie, dokladnie dzisiaj z pomoca "żuka" z urzedu miejskiego w Iłży przewiezlismy wózek torowy do Iłży.
wozek oczywiscie odbyl dzisiaj swoj pierwszy kurs po ilzekich torach, przejechalismy od placu kuca to miejsca, gdzie jest juz jeden tor do Starachowic....
ogolnie przyjazd wozka torowego do Ilzy sprawil, ze jeszcze mocniej zamierzamy pracowac na szlaku. W poniedzialek bedziemy przejmowac jedna komorke, ktora jest w budynku stacji PKP, zamkniemy ja na dobra klodke i tam bedziemy miec swoje narzedzia. Mamy w tej chwili juz 2 lopaty, ktore na dniach bedziemy znakowac jako "SKW IŁŻA" ))
w marculach sa zawiezione przez pomylke jeszcze 3-4 nasze lopaty, ktore sa juz na naszym stanie
ogolnie wszystko idzie w dobrym kierunku, juz wkrotce mam nadzieje bede Wam mogl powiedziec kilka bardzo przyjemnych dla kolejki informacji....ale pewne negocjacje jeszcze trwaja
---
pozdrowienia
przemek burek
prezes stowarzyszenia "Teraz Iłża"
www.ilza.info
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 05 Października 2005, 22:24:05 »
0

Gratulacje !!

Mam nadzieję że powiększenie ilostanu taboru zdopinguje do działań Widziałem efekty prac i muszę przyznać iż odwaliliscie kawał dobrej roboty !! Tak trzymać !!

emcebob
Mechanik
Długość toru:: 182 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 07 Października 2005, 19:09:46 »
0

Można to określić jako NASZ TABOR
Muszę przyznać, że dodało nam to dużo energii i zapału do pracy.
Cóż tu dużo pisać... Do roboty się trzeba brać
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #4 : 09 Października 2005, 09:38:45 »
0

Gratuluję! Fajnie, że od drugiej strony linii też działa ekipa Mam nadzieję, że spotkamy się kiedyś gdzieś w lesie pod Marculami w połowie drogi

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!