Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:40:31 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbiórka pieniędzy na transport lokomotywy ruszyła !!!!!  (Przeczytany 14703 razy)
Marcin Przybysz
Gość
« : 31 Maja 2004, 17:37:12 »
0

Pozwole sobie skopiować text posłany przed chwila na pmk. Komentarze i pomoc (powiadomić znajomych, w końcu 35 złotych to nie majątek) mile widziane.

Witam,

Jak wiadomo, Starachowice żyją, jeżdżą i mają się ogólnie dobrze. Do szczęścia brakuje nam hmmm, około 5 kilometrów toru, oraz drugiego loka. Otóż stoi sobie gotowa Lydka w Krośniewicach, trzeba ją tylko przewieźć. Tylko przewieźć....
Koszt "po kosztach" (2x dzwig, platforma niskopodłogowa) to około 2500 zł. Wiadomo, że jeden lok, zaawansowany w latach i  tak intensywnie eksploatowany (jak na manewrową lokomotywkę w tym wieku 24 kursy każdego weekendu plus prace gospodarcze, plus przejazdy na zamówienie to dużo) długo nie pociągnie.
Wyobraźcie sobie sytuację, gdy na trasie utknie planowy pociąg z 60 pasażerami.....
Ogłaszam niniejszym zbiórkę pieniędzy na przewóz Lidki z Krośniewic do Starachowic !! Każda wpłata na konto Fundacji, wyższa niż 35 złotych,  z dopiskiem "darowizna na transport lokomotywy", uprawnia do  darmowego przejazdu na imprezie 11 czerwca (szopa-trójkąt-Lipie-kilometr 8,2-szopa)

Numer konta:

Fundacja Polskich Kolei Wąskotorowych
BPH PBK S.A. 59 1060 0076 0000 4042 2012 1215
Przypominam - Starachowicka Kolej Wąskotorowa ruszyła (i funkcjonuje) TYLKO I WYŁACZNIE dzięki prywatnym funduszom i nieocenionej pomocy wolontariuszy. Nie zawiedźcie i tym razem.,.,,

Pomóżcie starachowickiej kolejce,
dzięki i pozdraw
MP
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 31 Maja 2004, 19:39:16 »
0

Ja przed chwilą wpłaciłem. Jednakże myślę, że musimy wspólnie wypracować jakąś strategię, tak, żeby na wagonach pojawiły się reklamy, a pociagi były wynajmowane nawet i w zimie.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
sebkra1419
Czytelnik

Długość toru:: 4 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 31 Maja 2004, 23:17:43 »
0

Witam
Z chęcia jutro wpłace choć 11-tego i tak bym nie mógl pojechać ..ale co tam....natomiast może dodatkowo można by ustawić skrzynki na datki na ten cel np. plan a) urzad miasta,budynek powiatu st-ce

lub  plan b) zbiorka wolontariuszy
np. podczas "Jarmarku u Starzecha"  .

To jest tylko moje zdanie wiec moze sie komus ten pomysl nie podobac

Pozdrofka
Sky
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 01 Czerwca 2004, 08:23:53 »
0

No i skarbonki w letniakach...
Zawsze to inaczej wygląda (i inne odczucia temu towarzyszą) jak się wrzuca kaskę do puszki, niż jak się daje komuś do ręki...
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #4 : 01 Czerwca 2004, 11:29:10 »
0

Konto, drodzy Państwo, konto, ludziska mają internet w domku, przelew z netu mniej boli niż wrzucenie fizycznie gotówki :lol:
ZAreklamujcie wśród znajomych, no a puszki przed urzędami to masa problemów fiskalnych, a na koncie jasno czysto i od razu widać o co chodzi

Pozdraw
]MP
sebkra1419
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 01 Czerwca 2004, 15:15:29 »
0

mam pytanko .wlasnie moj e-bank jakos twierdzi ze zly nr konta jak chce zrobic przelew?Co?  moze ktos potwierdzic jeszcze raz w/w numer
sebkra1419
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 01 Czerwca 2004, 22:46:57 »
0

jest  ok trzeba wpisac bez zadnych odstepow bo jest to nowy sposob numerowania kont bankowych ....no i poszlo
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #7 : 02 Czerwca 2004, 14:01:29 »
0

No i pieknie, akcja nabiera rozpędu

dziekuję wszystkim darczyńcom i do zobaczenia 11 czeerwca

pozdraw
MP
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #8 : 02 Czerwca 2004, 22:40:23 »
0

No ja na razie mam lekką zapaść finansową i niestety nie mogę pomóc w tym momencie...  Smutny  Jak tylko się wygrzebię, to coś podaruję. Jak nie na transport, to na inny cel

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #9 : 09 Czerwca 2004, 11:58:00 »
0

Na stronie Nałęczowskiej Dojazdówki są fotografie 2 rumunów w opłakanym stanie, z adnotacją, że te lokomotyw zakupiła Fundacja i że najprawdopodobniej pojadą one po remoncie do Starachowic. Prawda to ?
chedziok
Nowicjusz
*
Długość toru:: 19 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 27 Czerwca 2004, 19:57:16 »
0

Wiecie co wpadłem na pomysł iż ktoś mógłby na allegro założyć aukcje gdzie za np35zł kupowało by sie jakiś bajer z kolejki(zdjęcie , znaczek , czy jakis karnet) albo poprostu była by informacja ze jest to aukcja charytatywna i ze pieniądze idom na transport lok w starachowicach.Zrobiłbym to sam ale niemam 18 lat i z tego powodu zablokowali mi konto:(

Forum SKW Rulezz
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 27 Czerwca 2004, 22:15:15 »
0

Biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe doświadczenia z tzw. "środowiskiem" to raczej taka akcja nie spotka się z szerokim społecznym odzewem. Prędzej 50 zł "do skarbonki" dadzą zwykli, codzienni pasażerowie.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
sebkra1419
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 09 Lipca 2004, 13:04:35 »
0

Witam, cos akcja ucichla a ja  chcialbym sie dowiedziec ile juz zebrano pieniazkow, lub ile jeszcze pozostalo do zebrania ....

Pozdrawiam
sky
Sebastian Krawczyk
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #13 : 09 Lipca 2004, 13:09:34 »
0

518 złotych
Ale w międzyczasie udało się zbić cene transportu z 2500 do 1700 złotych.
Jeszcze 2-3 weekendy z dużą ilościa podróżnych i Lydka jedzie do Star.
Pozdraw
MP
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 09 Lipca 2004, 13:10:36 »
0

Ja tam nie wiem .... nie słyszałem o żadnej zbiórce .... mały być jakieś skrzynki w wagonach czy coś takiego ... ale nic więcej nie słyszałem , zeby coś takiego było

Pozdrawiam
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #15 : 09 Lipca 2004, 13:17:16 »
0

Jak czegoś nie wiesz, to się nie wypowiadaj, chłopczyku. A poza tym - uważnie czytaj wątek, boś zrobił z siebie durnia - spojrzyj na pierwszy post w tym wątku.

I bardzo Cię proszę - nie zaśmiecaj forum wypowiedziami, które nic nie wnoszą.
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 09 Lipca 2004, 13:22:20 »
0

Smutny Smutny Smutny Sorki za ten post, ale zobacz na datę .... ja napisałem minutę później i .... nie zauważyłem Smutny Smutny Smutny Jeszcze raz wielkie sorki Smutny Smutny Smutny

Pozdrawiam
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #17 : 09 Lipca 2004, 13:34:53 »
0

Nie chodziło mi o moją odpowiedź. Chodziło o post rozpoczynający ten wątek. Nie zauważyłeś pierwszego postu w wątku? Tego, który wyjaśniał jaka to zbiórka? Na jakie konto należy wpłacać?

Słuchaj, PKL. Dobrze, że interesujesz się kolejką, dobrze że masz obrazek Wlski jako portrecik. ALe zauważ, gdy się Ciebie (jako miłośnika kolejki, bo takowym się deklarujesz), poprosi o coś konkretnego (patrz: prośba o remont roweru, tudzież Twoja, nie waham sie tego słowa użyć, bezczelna odpowiedź na prośbę o pomoc przy pracach torowych "w sobote to ja mam zamiar kolejka sie przejechać, a nie pracować") nabierasz wody w usta.

Tak, wiem, to jest forum, tu się dyskutuje, i próbujesz to robić. Ale , chłopie, żeby prowadzić dyskusję, trzeba minimalnie znać się na temacie. Twoje wypowiedzi tylko irytują.
Nie odczytuj tego jako prywatnej złośliwości, nie, raczej przemyśl sobie dokładnie, zanim coś tu poślesz.
I proszę Cię, nie zaśmiecajmy forum, jak chcesz pogadać, to wyslij do mnie Prywatną Wiadomość (w komputerach chyba jestes biegły, będziesz potrafił to zrobić)
Pozdrawiam serdecznie
MP
Be1acia451
Czytelnik

Długość toru:: 1 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 10 Lipca 2004, 12:38:31 »
0

Chetnie powracam na  strony tego forum i czytam sobie to co inni pisza. Otoz niektore zawarte tutaj teksty irytuja mnie , jak tez stosunek  jednej osoby do drugiej. Przykro mi nadmienic  ten fakt ,iz np. Pan Marcin  niemilo odnosi sie do  drugiego Pana Pkl. Dlaczego taka ostra reakcja ? ..tylko dlatego ze  nie  zauwazono  watka o  skladkach. Zdazylam sie juz  przekonac ze Pan Marcin Przybysz  pelni tu jakos  wazna role , ale czy to powod  aby innych dolowac. Tak sie nie postepuje , i gdyby mnie to spotkalo ,napewno cicho bym nie siedziala , a juz w zadnym przypadku nie przepraszala bym.
To wspaniale ze kolejka odzyla ,ze sa ludzie ktorzy oddaja swoj cenny czas aby cos wniesc do tej inicjatywy , ale przy atmosferze jaka ja tu zauwazylam, mozna stracic zaufanie i apetyt no kontynulowanie tego co tak dobrze sie rozpoczelo. Temat skladek zawsze jest i bedzie kluczowym punktem dla wspierania dzialalosci  w wypadku gdzie za wszystko trzeba placic. Ale wiadome jest  jedno ,...moze to zabrac  troszeczke wiecej czasu aby miec zadana sume pieniedzy ,ale gdy ludzi  do pracy zabraknie , wtedy i pieniazki nie pomoga . Porada wiec jest jedna dla Pana Marcina : Zanim Pan cos napisz , najpierw prosze sie zastanowic jakie tego moga byc skutki.
Pozdrawiam,
Be1acia451  :idea:

Badzmy dobrej nadziei.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #19 : 10 Lipca 2004, 14:15:32 »
0

Beaciu droga, ależ ja tu żadnej ważnej roli nie pełnię, nie ma u nas jakiegoś wartościowania. Z kolegą Pkl żyje sobie dobrze (wyjaśniamy sobie co nieco na privie), a gdybyś sądziła, że jestem zbyt nerwowy...
Widzisz, na forum staramy się porozmawiać o kolejce, bardzo konkretnie miejscami, a miejscami na zasadzie luźnych dywagacji. Kolega Pkl charakteryzował się dotychczas tym, że zabierał głos tam gdzie nie miał nic do powiedzenia, i udzielał nam rad , jaby był nie wiem jakim specem od kolejek. Proszony kilkakrotnie o konkretną pomoc, "wykręcił się sianem". Nie zdierżyłem więc, i poweidziałem (moja wina, ż epublicznie, miało iść jako prywatna wiadomość), co o tym myślę. Bo jak ktoś mianuje się "miłośnikiem wąskotorówki" a na prośbę o pomoc przy pracach stwierdza, że on owszem, przyjdzie, ale "się przejechać".... No sama pomyśl...
Ale dobra, generalnie masz rację, biję się w piersi i więcej nie będę A i tak uważam, że mianowanie się miłośnikiem kolejki, do czegoś zobowiązuje

Pozdrawiam serdecznie
Marcin
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!