Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 15:48:22 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wycieczka świąteczna kiwajką  (Przeczytany 9661 razy)
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« : 20 Grudnia 2005, 16:07:30 »
0

Witam

Z racji tej, że będą Święta i część stałej ekipy zagości w Starachowicach jest plan ruszenia drezyny ręcznej i przejazdu na koniec szlaku. Na miejscu planowana jest wycinka krzaczorów do Małyskiego Gościńca.
Wg prognozy pogody mróz ma trochę odpuścić, więc mam nadzieję, że uda się pojechać kiwajką. W przeciwnym wypadku jedziemy na miejsce blochosmrodami.

Proponowane terminy:
26.12 - poniedziałek
27.12 - wtorek

Kto się pisze i kiedy?
a cygan
Dyrektor
Długość toru:: 870 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 20 Grudnia 2005, 18:07:17 »
0

Jeśli będzie więcej osób /min 5/ to proponuję "kiwajką', z tym że dwóch "na zmianę" idzie i czyści główkę szyny.
Za to powrót jest fantastyczny - ale do hamowania potrzebny jest "flisacki" drąg.
W święta nie mogę, za to po - to prawie codziennie.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #2 : 20 Grudnia 2005, 19:24:29 »
0

Witam, proponuję wtorek zaraz po świętach (dla mnie jedyny termin)
Pozdrawia
mp
Kristofor_z_domu
Młotkowy
**
Długość toru:: 63 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 20 Grudnia 2005, 23:22:08 »
0

Witam, zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami mogę zostać max do poniedziałku popołudnia, chyba ktoś rumuna na teleport przerobi. Z drugiej strony jestem od piątku południa, więc ten dzień, sobota do południa oraz poniedziałek mogę na prace społeczno - użyteczne przeznaczyć.

Kristofor_z_domu
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 20 Grudnia 2005, 23:27:44 »
0

Ja jestem dyspozycyjny w sobotę, poniedziałek oraz ewentualnie wtorek.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 21 Grudnia 2005, 20:50:08 »
0

Cytat: "Rogoz"
Na miejscu planowana jest wycinka krzaczorów do Małyskiego Gościńca.

Przepraszam, że sie czepiam, ale czy przypadkiem nie zrobicie tym drogi dojazdowej dla złodziei złomu ??

KLAN niestety sie nie pojawi, na nasze usprawiedliwienie mamy to że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem to od środy (28,12,2005) jesteśmy w Pionkach i budujemy drezynę spalinową dla SKW

AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #6 : 21 Grudnia 2005, 20:56:03 »
0

Przewidziałem niestety fiasko imprezy opłatkowej spowodowane śniegiem i tym razem powtórzę me slowa

Nici z tego dopóki sniegi nie puszczą
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 22 Grudnia 2005, 00:49:45 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"
od środy (28,12,2005) jesteśmy w Pionkach i budujemy drezynę spalinową dla SKW

Drugą?! Jakieś szczegóły?

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 22 Grudnia 2005, 09:19:56 »
0

Przepraszam, że sie czepiam, ale czy przypadkiem nie zrobicie tym drogi dojazdowej dla złodziei złomu ??

Moim zdaniem nie powinniśmy się uginać przez złodziejami. Oczyszcenie skrajni będzie czytelnym syganałem, że ktoś dba o torowisko i będzie miał zamiar je odbudować. Aktualnie w świadomości społecznej powoli zakorzenia się informacja, że kolejka ponownie kursuje. Świadczy o tym m.ni. fakt, że od pomad roku nic nie zginęło z odcinka km. 8.0 - 8.7.
Na miejscu mam zamiar oplakatować teren z czytelną informacją do kogo należy torowisko i skanem z gazety, że tych co kradli to wsadzili.
fidzio
Gość
« Odpowiedz #9 : 22 Grudnia 2005, 09:43:16 »
0

Cytat: "Piottr_tt"
od środy (28,12,2005) jesteśmy w Pionkach i budujemy drezynę spalinową dla SKW

Jeszcze nie wiem czy was wpuscimy  :twisted:  :twisted: bo u nas czeka sie 2 tyg na przepustke :>
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #10 : 22 Grudnia 2005, 13:30:00 »
0

Popieram podejście Rogoza w stu procentach . Nie możemy podporządkowywać naszych działań złodziejom. Proponuję, gdyby śniegi nie zeszły, wyprawę we wtorek moim autem do małyskiego gościńca, a stamtąd już na szlak z piłami i siekierkami. A od wiosny wstawiamy tory.

To wtorek?
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 22 Grudnia 2005, 15:21:02 »
0

Cytat: "Piottr_tt"

Tak jest !! Chichot Obecnie mamy opracowany projekt, który został skonsultowany ze specjalistą zajmującym sie konstrukcjami stalowymi. Bedzie to drezyna o napędzie spalinowym z możliwością napędu siłą mięśni. Trafi na odcinek Starachowicki. Bedzie wyposażona w system zmiennego rozstawu kół (600mm-1520mm). Tyle moge zdradzić. Fotki z prac niebawem Chichot

Cytat: "fidzio"
Jeszcze nie wiem czy was wpuscimy  :twisted:  :twisted: bo u nas czeka sie 2 tyg na przepustke :>

Ależ my będziemy grzeczni itp. itd Chichot:D:D A czeka to się owszem ale  w kolejce do przejścia granicznego jak sie TIRem jest Chichot:D:D:D:D

Cytat: "rogoz"
Moim zdaniem nie powinniśmy się uginać przez złodziejami. Oczyszcenie skrajni będzie czytelnym syganałem, że ktoś dba o torowisko i będzie miał zamiar je odbudować. Aktualnie w świadomości społecznej powoli zakorzenia się informacja, że kolejka ponownie kursuje. Świadczy o tym m.ni. fakt, że od pomad roku nic nie zginęło z odcinka km. 8.0 - 8.7.
Na miejscu mam zamiar oplakatować teren z czytelną informacją do kogo należy torowisko i skanem z gazety, że tych co kradli to wsadzili.

OKI Chichot moje obawy zostały rozwiane

Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #12 : 24 Grudnia 2005, 16:42:53 »
0

A ja wracam do tematu, i przekazuję niniejszym meldunek pogodowy: śnieg topi się na potęgę . Pierwszy raz cieszę się z bezśnieżnych Świąt !
Do wtorku powinno być czysto na trasie, więc drezyna wyjedzie na szlak?

Pozdrawiam wigilijnie i zmykam z sieci
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 04 Stycznia 2006, 02:11:21 »
0

Kończąc temat.
Przejazdy i to dwa kiwajką się odbyły do końca szlaku. Dobrze, że 26 i 27 były najlepsze warunki (wcześniej i póżniej tor był całkowicie zasypany) choć i tak trzeba było się natrudzić... i w wielu miejscach popychać drezynkę.

W efekcie poświątecznego wyjazdu oczyściliśmy szlak z zawalonych gałezi, samosiejek od Małyskiego Gościńca w kierunku 8 km - prawie 300 metrów do łuku.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!