pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

Długość toru:: 27 m
W terenie
|
 |
« : 21 Lutego 2006, 20:16:00 » |
0
|
Witam. Wpisałem się przez przypadek pod stary temat dotyczący majowego wypadu w Bieszczady. No że chodziło tam o maj 2005 to już szczegół (mea culpa), ale może ktoś z Was ma już jakieś plany co do wiosennych dni oraz wiadomości co ma sie dziać na BKL. Ze swojej strony proponuje transport z Tarnowa, chęci do pracy przy ewentualnych zadaniach bojowych (poprawa torowiska, zabiegi konserwacyjne po zimie itp). Zapraszam do podjęcia wątku. Serdecznie pozdrawiam 
|
|
|
|
Festina lente-zwłaszcza w Bieszczadach
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #1 : 23 Lutego 2006, 11:43:33 » |
0
|
Narazie czekamy aż snieg stopnieje i odsłoni tory. Najbliższy wyjazd może będzei w marcu albo w kwietniu. Zależy od śniegu. :wink:
|
|
|
|
|
|
|
pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 23 Lutego 2006, 22:00:18 » |
0
|
No jakby cos sie szykowało to myślę, że będzie info na forum. Jeśli nic sie nie wydarzy więcej (a duzo się działo ostatnio) to piszę się na wyjazd wraz z proponowanym zakresem robót z mojej strony. Pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

Długość toru:: 145 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 26 Lutego 2006, 20:04:52 » |
0
|
Kolego , najbiższy wyjazd planuję na 10-12.03 , mam nadzieję że śniegu troche stopnieje i będzie można po stacji pojeździć , w planach mam : niekończący się remont Wmc - składanie elektryki i osprzętu silnika , prace we wnętrzu kabiny , w wolnym czasie może pojeździmy ( zawsze jeździmy ) Jak zawsze wyjeżdżamy w Piątek popłudniem około 16 z Krakowa , jeżdziemy przez Tarnów , więc możemy cię zabrać i odstawić w niedzelę spowrotem .
|
|
|
|
Nie Lubię Fotografów Kolejowych
|
|
|
pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 26 Lutego 2006, 21:15:50 » |
0
|
Właśnie patrzyłem w grafik, nie mam zjazdu na polibudzie, w pracy też sobie ustawie...jakby była większa grupa mam auto na gaz i nie ma problemu, żebym pojechał. A jeśli nie będzie chętnych to się zgadamy. Miejmy nadzieje, że zima do tego czasu da nam o sobie zapomnieć  . Pozdrawiam serdecznie. Łukasz P.Kuboń
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #5 : 27 Lutego 2006, 06:37:44 » |
0
|
grupa jest zawsze ta sama zmieścimy się w 1 auto , jak będziemy jechać to w piątek popołudniem wiec w T. planujemy być około 18-19 to już chyba po pracy , a grafik wyjazdów to ja układam wg. luk pomiędzy kolejnymi zjazdami na AGH.
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #6 : 27 Lutego 2006, 13:15:58 » |
0
|
w wolnym czasie może pojeździmy ( zawsze jeździmy ) Nie zawsze. :cry: 
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 27 Lutego 2006, 14:55:33 » |
0
|
jak nie zawsze , no nie zawsze to WMc , ale czymś tam zawsze , choćby wózkiem torowym.....
|
|
|
|
|
|
|
pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #8 : 08 Marca 2006, 17:45:42 » |
0
|
Niestety w sobote 11 marca musze iść do pracy  ...tym razem z Bieszczadów nici. Za półtorej tygodnia szkoła, a dalej to już tylko Piękniejszej połówki konieczna zgoda hehe
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 08 Marca 2006, 18:34:42 » |
0
|
i tak nie jedziemy w ten weekend - pogoda nie sprzyja, cały czas jest w minusie, w Bieszczadach jest jeszcze dużo śniegu a na weekend zapowiedają temp. w minusie oraz śnieg/deszcz
pojedziemy 24.03
|
|
|
|
|
|
|
fish
Nowicjusz

Długość toru:: 17 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 23 Marca 2006, 22:54:28 » |
0
|
pojedziemy 24.03
jedziecie ?
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 24 Marca 2006, 06:44:06 » |
0
|
jedziemy , a ty jedziesz ? wyjazd w sobotę o 4.00, powrót w niedzielę popołudniem
|
|
|
|
|
|
|
fish
Nowicjusz

Długość toru:: 17 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 24 Marca 2006, 08:51:42 » |
0
|
niestety ja dopiero w maju (szkółka) :cry: ale życzę powodzenia i proszę pamiętaj o wałku 
|
|
|
|
|
|
|
pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 25 Marca 2006, 10:11:38 » |
0
|
Koledzy tam pewnie teraz sobie działają na BKL, a ja siedze z anginą ropna przed kompem i moge jedynie popatrzeć na fotki z BKL...coż-co sie odwlecze to nie uciecze. 
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #14 : 26 Marca 2006, 10:57:43 » |
0
|
Z anginą? Ja słyszałem że z dziewczyną. :wink:
|
|
|
|
|
|
|
pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 26 Marca 2006, 14:07:34 » |
0
|
dziewczyna to mnie z tego wszystkiego dopiero rozliczy...az strach pomyslec. No ale ja o moich zainteresowanaich powiedzialem od razu, nie sciemnialem....  A tak w ogole to czekam na relacje drogich kolegow co tam w Bieszczadach slychac i jakie sa ewentualne plany na przyszlosc. Serdecznie pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #16 : 26 Marca 2006, 14:57:58 » |
0
|
plan robót był skromny , gyż pojechaliśmy tylko w 2 osoby , a i temp. nie pozwalały na niektóre prace . Zrobiliśmy : - przezbrojenie silnika w nowy osprzęt ( gaźnik i aparat zapł.) - rekontrukcja instalacji elektrycznej , mam już podłączone światła, i elektrykę silnika , zostały jeszcze wskaźniki na tablicy
oczywiście odpaliliśmy silnik i jeździliśmy :lol:
Nastepna wyprawa za 2 tygodnie . pasowało by pojechać w kilka osób
bo pozostało : - dokończenie elektryki, - wymiana skrzyni biegów - wyprostowanie dzwigni nawrotnika ( te pozycje biorę na siebie ) - oczyszczenie z rdzy i pomalowanie wewnętrznych profili kabiny - pomalownie drewnianych ramek okien - położenie nowej wykładziny na podłogę - wyłożenie tapicerki wnętrza kabiny - przykręcenie siedzeń
najbliżzy termin wyjazdu to 7-9.04 dla mnie najprawdopodobniej jedyny bo potem jest weeken świąteczny , potem mam zjazd na studiach , a potem to już weekend 1 majowy, na którym pasowało by mieć drezynę skończoną..........
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #17 : 10 Kwietnia 2006, 17:14:37 » |
0
|
no i po robocie , fajnie było...pogoda dopisała , zapał do pracy tez był , troche poprostowliśmy drezynę , troche pospawaliśmy , troche pomalowali , coś tam naprawili , coś zepuli , na koniec porzejechaliśmy sie drezynką do najbliższego drzewa leżacego na torach , ogólnie było fajnie........
nastepne prace od soboty 28.04
|
|
|
|
|
|
|
pomocnik drezyniarza
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 10 Kwietnia 2006, 21:52:32 » |
0
|
A jakby wyglądała kwestia noclegów w majowy weekend...korci mnie, żeby się zebrać, tymbardziej, że robote ustawiłem na wolny weekend...teraz tylko kobiete trzeba ustawić:)
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #19 : 11 Kwietnia 2006, 08:50:59 » |
0
|
nieststy nocleg trzeba sobie zorganizować samemu , pokoje na stacji są już zajęte a kobiete zabierz ze sobą każda para rąk się przyda 
|
|
|
|
|
|
|
|