Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:50:01 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sobota 26.06 - planowane prace  (Przeczytany 7627 razy)
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« : 23 Czerwca 2004, 23:00:23 »
0

Zapraszam wszytkich forumowiczów do pomocy przy odbudowie SKW.

Proszę o informację kogo można się spodziewać w najbliższą sobotę w Starachowcach. Tradycyjnie będę ja i prawdopodbnie kolega Emibe.
Pracy dla nikogo nie zabraknie. Proponowane tematy w kolejności wg priorytetu wykonania:

- postawienie słupków betonowych w celu uniemożliwienia parkowania samochodów na torowisku przy trójkącie - niezorientowanych informuję, że co sobotę rano są problemy z podjechaniem pociągiem do peronu z powodu samochód zaparkowanych za blisko torowiska.

- dokładne oczyszczenie torowiska w miescach kradzieży szyn i przytwierdzeń - chodzi o to żeby ekipa kolejarzy weszła na przygotowany teren i zajęła się tylko przytwierdzaniem szyn a nie traciła czasu na oczyszczenie szlaku

- wykonanie oprysków (o ile pozwoli na to pogoda)

- wizja lokalna torowiska kolejki przy strażowej drodze. Zlokalizowanie pozostałych na tym odcinku szyn, opisanie ich położenia i długości, sposobu przytwiedzenia.
chedziok
Nowicjusz
*
Długość toru:: 19 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 24 Czerwca 2004, 13:59:58 »
0

O której sie zaczyna ? Bo może wreszcie mi sie uda wyrwac bo wkoncu wakacje sie juz zacznom.

Forum SKW Rulezz
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 24 Czerwca 2004, 14:46:17 »
0

Cytat: "chedziok"
O której sie zaczyna ? Bo może wreszcie mi sie uda wyrwac bo wkoncu wakacje sie juz zacznom.

Rozpoczynamy o 9.00. Pierwszy punkt programu to tradycyjne już ściganie buraków parkujących przy torowisku. Przy okazji będzie trzeba ustawić kilka betonowych słupków.

PZDZ
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

:)
« Odpowiedz #3 : 24 Czerwca 2004, 17:19:13 »
0

Hmmm... w sobotę ... to ja mam plany przejechania się kolejką ... Chichot

Pozdrawiam
chedziok
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 25 Czerwca 2004, 19:14:13 »
0

No i lipa nie bedzie mnie moze sie uda za tydzien Smutny Smutny Smutny Smutny Smutny Smutny

Forum SKW Rulezz
chedziok
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 26 Czerwca 2004, 08:38:17 »
0

SmutnySmutnySmutny

Forum SKW Rulezz
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

:(
« Odpowiedz #6 : 26 Czerwca 2004, 16:20:15 »
0

Smutny Smutny  Smutny Pogoda sie  zepsuła, eh .... i nici z przejażdżki Smutny Smutny  Smutny

Pozdrawiam
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 27 Czerwca 2004, 15:43:47 »
0

Witam

Takie krótkie podsumowanie prac. W sobotę zrobiliśmy tylko jedną pracę ale bardzo poważną. Mianowicie w miejscu dawnych podmyć podnieśliśmy wyżej jedną stronę toru (tą od strony Mlynówki). Przy okazji wymieniono kilka podkładów, pozostałe zostały przybite na nowo no i oczyście wszystkie podkłady zostały podbite.

Uruchomiliśmy też fabrykę kruszywa składającą się z Kacpra i młotka oraz operatora młotka. Działało to tak: Kacper przynosił kamienie, operator młotka przy użyciu  młotka rozmieniał kamienie na drobne. :-))
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!