mikus
Młotkowy

Długość toru:: 100 m
W terenie
|
 |
« : 03 Lipca 2006, 16:21:48 » |
0
|
Oto nowa strona operatora ŻKD: SŻKDstrona trochę skąpa nie ma zdjeć, tylko trochę dziwny rozkład jazdy
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #1 : 03 Lipca 2006, 19:58:47 » |
0
|
Trudno oceniać działania po tak krótkim czasie, tym bardziej przez pryzmat strony internetowej. Sytuacja w jakiej zdażyła się zmiana operatora nie nastraja optymistycznie, ale może należy poczekać z oceną jeszcze jakiś czas.
Natomiast co do strony, to racja, jest uboga. Ale myślę, że zawiera niemal wszystko dla potencjalnego klienta, wie kiedy jezdzi i po jakiej trasie, oraz ma kontat telefoniczny w razie pytań. Możnaby się jeszcze pokusić o jakiś cennik. Owszem można tutaj dyskutować, że nie ma zdjęć, galerii itd, pytanie tylko od kogo jest skierowana ta strona, czy do klienta który poszukuje rzetelnej informacji czy do miłośnika, który zwraca uwagę na zupełnie inne sprawy.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
mikus
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 04 Lipca 2006, 10:09:36 » |
0
|
ktoś na tej stronie w komentarzach pytal czy bedzie pokaz mostu w Rybinie, a w tym roku go nie ma? A pytanie tej samej osoby o kursy do Tui jest roche śmieszne 
|
|
|
|
|
|
|
mikus
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 11 Sierpnia 2006, 18:28:52 » |
0
|
W koncu zamiescili na stronie cennik i kilka fotek !!!
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #4 : 14 Sierpnia 2006, 16:24:34 » |
0
|
Jechałem w niedzielę, wagonem motorowym i zestawem wagonów z "rumunem". Mimo deszczowej pogody dużo chętnych.
|
|
|
|
|
|
|
bigbird
Młotkowy

Długość toru:: 108 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #5 : 10 Września 2006, 13:20:27 » |
0
|
Kolejka bedzie jeszcze jezdzila 16, 17, 23 i 24 wrzesnia!!!
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #6 : 24 Stycznia 2007, 10:16:48 » |
0
|
A czy to prawda, że z ŻKD z wielkim hukiem wyleciał pan Płaczkiewicz, inicjator "wrogiego przejęcia"?
|
|
|
|
|
|
|
Pechu
Młotkowy

Długość toru:: 107 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 25 Stycznia 2007, 07:24:22 » |
0
|
A czy to prawda, że z ŻKD z wielkim hukiem wyleciał pan Płaczkiewicz, inicjator "wrogiego przejęcia"? Prawda. Predzej czy pozniej i tak nastapi wielki come back wlasciwego operatora.
|
|
|
|
|
|
|
tczewianin
|
 |
« Odpowiedz #8 : 28 Marca 2007, 20:03:20 » |
0
|
nie byłbym taki pewien.... ps: mam nadzieje że nie nastąpi wielki come back do własciciela (patrz PKP) :razz: W albumie o nowym stawie jak widze zdjęcia pociągów wąskotorowych wążących buraki na przystań to się normalnie smutno robi..... . A tak na serio to czy ktoś słyszał o planie odnowienia linii Malbork Kałdowo - Lipinka - Nowy STAW - MARYNOWY(!!!!) - Nowy Dwór - <.......> Sztutowo? |Taki artykuł byl chyba w styczniowym dodatku Dziennik Malborski do Dziennika Bałtyckiego. (jak była sprawa ze znalezionym dzieckiem na wysypisku w Świerkach)
|
|
|
|
|
|
|
Pechu
Młotkowy

Długość toru:: 107 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 29 Marca 2007, 07:28:49 » |
0
|
nie byłbym taki pewien.... ps: mam nadzieje że nie nastąpi wielki come back do własciciela (patrz PKP) :razz: W albumie o nowym stawie jak widze zdjęcia pociągów wąskotorowych wążących buraki na przystań to się normalnie smutno robi..... . A tak na serio to czy ktoś słyszał o planie odnowienia linii Malbork Kałdowo - Lipinka - Nowy STAW - MARYNOWY(!!!!) - Nowy Dwór - <.......> Sztutowo? |Taki artykuł byl chyba w styczniowym dodatku Dziennik Malborski do Dziennika Bałtyckiego. (jak była sprawa ze znalezionym dzieckiem na wysypisku w Świerkach) chodzi o PTMKŻ a nie PKP. Prędzej czy później to i tak nastąpi :-) co do odbudowy do Malborka z użyciem splotu to istnieja pewne zamierzenia
|
|
|
|
|
|
|
tczewianin
|
 |
« Odpowiedz #10 : 29 Marca 2007, 16:09:18 » |
0
|
wkońcu kiedyś tak było, że odcinek linii Szymankowo - Nowy Dwór od Nowego Stawu do Nowego Dworu był o rozstawie 750 mm. Mam nadzieje, że jakby przyszło do szukania pieniędzy to Urząd Marszałkowski też sypnie groszem. Wkońcu to jedyna kolejka wąskotorowa w woj. Pomorskim czynna. Mam nadzieje, że kiedyś kolejką będzie można dojechać do Lisewa..... .
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #11 : 29 Marca 2007, 20:35:33 » |
0
|
Właśnie, czy w tym roku kolejka ruszy?
|
|
|
|
|
|
|
Arczi
|
 |
« Odpowiedz #12 : 29 Marca 2007, 23:10:43 » |
0
|
Tak,dzisiaj dzwoniłem do nich i od pierwszego maja ma kursować.
|
|
|
|
|
|
|
tczewianin
|
 |
« Odpowiedz #13 : 01 Kwietnia 2007, 18:44:42 » |
0
|
w zeszłym roku było mało kursów, a w tym roku?? Jeszcze mniej?
|
|
|
|
|
|
|
mikus
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #14 : 02 Kwietnia 2007, 11:48:12 » |
0
|
W ogóle odnosze wrażenie, że operator ciagnie kolejke na siłe, Czy jeszcze trwaja prace na szlaku do Ostaszewa, rozpoczete przez PTMKŻ? Czy jeszcze ktoś myśli o Malborku?
|
|
|
|
|
|
|
Waldi7
|
 |
« Odpowiedz #15 : 04 Kwietnia 2007, 10:06:20 » |
0
|
Czy jeszcze ktoś myśli o Malborku?
A czy ewentualnie została jakaś możliwość dojechania do Malborka? Przez Solnicę już exitus...
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
mikus
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #16 : 04 Kwietnia 2007, 15:18:09 » |
0
|
No jedyna możliwość to normarnotorówką do Nowego Stawu a dalej po staremu...
|
|
|
|
|
|
|
Waldi7
|
 |
« Odpowiedz #17 : 11 Kwietnia 2007, 10:35:20 » |
0
|
Pomysł, jak zwykle u mnie, kosmiczny - Czy nie dałoby się wcisnąć trzeciej szyny po normalnym torze, żeby przejść z NGD przez krajową "siódemkę" na południe? Nie kojarzę, jak daleko są tory wąskie i szerokie od siebie i czy byłoby to realne?
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
mikus
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 11 Kwietnia 2007, 21:04:14 » |
0
|
No przecież o tym mówię zeby na normalny tor wrzucić 3 szynę i tak az do Nowego Stawu a w nowym Stawia i W NDG dworce są blisko siebie,a po normalnym torze juz nic nie jeździ to spokojnie możnaby go zaadoptowac na potrzeby kolejki. tylko jakie tam sa podkłady na torze normalnym? bo na betonowe cieżko by było wrzucic 3 szyne...
|
|
|
|
|
|
|
Waldi7
|
 |
« Odpowiedz #19 : 12 Kwietnia 2007, 08:24:27 » |
0
|
Sorry, początkowo nie zatrybiłem. Z tego, co pamiętam (pamięć mam dobrą, ale krótką :grin: ) są tam chyba podkłady drewniane. To może się udać!
|
|
|
|
Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|