Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:34:53 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Chcę prowadzić aktualności z SKW  (Przeczytany 13846 razy)
SKW
Gość
« : 23 Sierpnia 2006, 17:24:57 »
0

Panowie więdz dobrze już nie będę się wygłupiał i robił sobie z was jaj będę robił na tym forum jedno prowadził, co tygodniowe aktualności z SKW.
Otóż nasza ekipa od początku sezonu wyremontowała kilkanaście styków skosiła trawnik przed parowozownią oraz przycięliśmy krzaki za Lipiem, aby drezyna mogła spokojnie kursować
Teraz nasze prace skupią się na remoncie węglarki oraz zrobieniu oprysków w niektórych miejscach a także wybudowaniu nowego przepustu.
Ubiegła Niedziela była bardzo pracowita szczególnie dla kierownika pociągu, który miał wiele pracy.
SKW Michał
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 23 Sierpnia 2006, 20:28:03 »
0

Widze Michale ze chcesz być rzecznikiem prasowym SKW, dobrze ale skoro już chcesz pełnić ta funkcje to pamietaj o zasadach jakie powinny takie osoby obowiązywać:
-tekst poprawny gramatycznie i stylistycznie (ortografia bezwzględnie !!)
-piszesz konkrety a nie ogólniki (np. wycieliśmy krzaki- ogólnik, wycieliśmy krzaki na km. X-Y to jest konkret)
-żadnych spekulacji, jeżeli coś jest niepotwierdzonym planem to wyraźnie to zaznaczasz
-informujesz z WYPRZEDZENIEM o planowanych pracach i tym sasmy podajesz do siebie kontakt celem ustalenia miejsca zbiórki
-informujesz o rezultacie prac wykonanych
-jezeli mozesz to ilustrujesz to zdjeciami,

Dzieki przestrzeganiu tych zasad będziesz promował działania na SKW w sposób kompetentny. Ślowem albo sie do tego zabierzesz poważnie i na serio albo zostaw to bo możesz narobić dalszych szkód kwasów i fermentów.[/i]

Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #2 : 23 Sierpnia 2006, 21:10:13 »
0

Michale ty wiesz dobrze że jako rzecznik sie nie sprawdzisz wiec tą funkcje zostaw osobą którzy sie do tego nadają. Bardziej sie przydasz przy pracach fizycznych.

POZDRAWIAM !!!
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 23 Sierpnia 2006, 21:26:22 »
0

Cytat: "Ogoniasty"
Michale ty wiesz dobrze że jako rzecznik sie nie sprawdzisz wiec tą funkcje zostaw osobą którzy sie do tego nadają. Bardziej sie przydasz przy pracach fizycznych.

Daj chłopakowi szanse, ja nie wierzyłem że Prześluga cokolwiek kreatywnego z PIC zrobi i moje przekonania okazaly się mylne ... :wink:

Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #4 : 24 Sierpnia 2006, 23:45:43 »
0

Dam sobie szyne uciąć że ta robota mu sie znudzi juz po miesiącu góra dwóch  :wink:  Miejmy  nadzieje że sie sprawdzi w tym zadaniu. Michale bede Cię obserwował i dokładnie analizował to co napiszesz :wink:

POZDRAWIAM !!!
SKW
Gość
« Odpowiedz #5 : 25 Sierpnia 2006, 14:43:05 »
0

Michale ty wiesz dobrze że jako rzecznik sie nie sprawdzisz wiec tą funkcje zostaw osobą którzy sie do tego nadają. Bardziej sie  Pawle mówisz prace fizyczne, jakie masz na myśli gdyż we wszystkich pracach uczestniczę jak Wszyscy z naszej ekipy a może ty masz nam zamiar pomóc do tej pory nikt takich relacji nie prowadził więdz, jeśli ja się nie nadaje to może ty się za to weżmież.
Pozdrawiam Michał SKW.
przydasz przy pracach fizycznych.
SKW
Gość
« Odpowiedz #6 : 25 Sierpnia 2006, 14:44:50 »
0

Pawle mówisz prace fizyczne, jakie masz na myśli gdyż we wszystkich pracach uczestniczę jak Wszyscy z naszej ekipy a może ty masz nam zamiar pomóc do tej pory nikt takich relacji nie prowadził więdz, jeśli ja się nie nadaje to może ty się za to weżmież.
Pozdrawiam Michał SKW.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 25 Sierpnia 2006, 15:01:33 »
0

Michał !! Możesz wreszcie zacząć pisać po polsku a nie po gimnazjalnemu ?? Nawalasz błędami ortograficznymi i składniowymi jak dzieciak z podstawówki !! Zrozum że REPREZENTUJESZ SKW swoimi wypowiedziami, tym samym wyrabiająć innym czytelnikom opinię zarówno o sobie jak i o całej SKW. Nie wiem czy wiesz ale podjąłeś sie naprawde poważnej funkcji i to nie jest już zabawa w bierki na podwórku. Ergo: albo zacznij pisac poprawnie albo zamilcz bo dalej tak pisząc wyrządzasz poważne szkody kolejce.

Nawet nie zaczynaj nawijać smutnych kawałków o dysfunkcjach bo ich nie masz !! Ani dysgrafii ani dysleksji !! Jesteś w 100% zdrowy. Weź sie tylko do roboty, zacznij czytać książki, pisać dyktanda, używać autokorekty w Wordzie...

BTW. Wiesz ile zajęło mi czasu zrozumienie Twojego postu ?? Zgaduj chłopak !!

AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #8 : 25 Sierpnia 2006, 15:29:31 »
0

Przepraszam ale wymiękam. Panowie. Wnoszę stanowczo o usunięcie go z forum. Za każdym razem jak będzie się logował. I albo pan kolega szanowny Michałek sie dostosuje albo zarobi w uśmiech...

Mam dość czytania wypocin na poziomie przedszkolaka i dość powiadam mam zniżania naszego forum do grupy niechlubnej pl.misc.kolej bo do tego to wszystko dąży.

Młody, zamknij w końcu dziób i przyjmij z godnościa krytykę. D O R O Ś N I J !!!!!!
romek
Nowicjusz
*
Długość toru:: 18 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 25 Sierpnia 2006, 20:35:12 »
0

hmm..dawno sie nie udzielałem na forum, ale czytając te ostatnie posty to sie naprawde plakac chce. Jako osoba stojąca troche z boku to wam powiem że koledzy, którzy tak zaciekle krytykują Michała SKW robią o wiele większą antyreklamę kolejce niż on sam. Fakt "powinno się" pisać poprawnie, ale na miłość boską czy od razu trzeba kogoś za to poniżać i lżyć? Chłopak próbuje (i robi) coś dobrego, a tutaj taka nagonka,
tak jakby większość na tym forum chciała potencjalnych (i juz działających )wolontariuszy zniechęcić do czegokolowiek:
----"Michale ty wiesz dobrze że jako rzecznik sie nie sprawdzisz wiec tą funkcje zostaw osobą którzy sie do tego nadają. Bardziej sie przydasz przy pracach fizycznych."
----"Dam sobie szyne uciąć że ta robota mu sie znudzi juz po miesiącu góra dwóch"
----"Nawet nie zaczynaj nawijać smutnych kawałków o dysfunkcjach bo ich nie masz !! Ani dysgrafii ani dysleksji !!"----> zerknijcie http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysleksja. Wiec nie obrażajcie kogoś za to ze sie wolniej uczy.

Co więcej padają nawet groźby jak robi to p.AXEL:
-"I albo pan kolega szanowny Michałek sie dostosuje albo zarobi w uśmiech..."
Chamskie teksty:
-"Młody, zamknij w końcu dziób "
uszczypliwe "Michałek" też swoje robi.

Nie bede teraz cytowal wszystkiego, ale tego typu rzeczy są na porządku dziennym na forum. Cóż wychodzi na to że chyba niedługo sami zostaniecie tutaj, bo kto chciałby cały czas się kłócić. Więc chyba nieprędko zawitam ze znajomymi na kolejce...no chyba że ktoś mnie do tego zachęcał a nie zniechęcał.

pozdrawiam.

picie alkoholu z umiarem nie zaszkodzi nawet w duzych ilościach.
romek
Nowicjusz
*
Długość toru:: 18 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 25 Sierpnia 2006, 20:37:41 »
0

Ostatnie zdanie mialo być: "Więc chyba nieprędko zawitam ze znajomymi na kolejce...no chyba że ktoś mnie do tego będzie zachęcał a nie zniechęcał."

taka mała dysleksja....

picie alkoholu z umiarem nie zaszkodzi nawet w duzych ilościach.
fish
Nowicjusz
*
Długość toru:: 17 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 25 Sierpnia 2006, 22:48:32 »
0

Cytat: "AXEL"
I albo pan kolega szanowny Michałek sie dostosuje albo zarobi w uśmiech...

Młody, zamknij w końcu dziób i przyjmij z godnościa krytykę. D O R O Ś N I J !!!!!!

Wielce Szanowny i Wielce Przemądrzały Panie AXEL !
Po raz kolejny przywołuję Pana do porządku !
Gorszej opinii nie może Pan już sobie wyrobić. Ale ja nie pozwolę dokuczać komuś innemu.

Wnoszę o usunięcie z forum własnie Pana, Panie AXEL !!
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 25 Sierpnia 2006, 23:27:44 »
0

Drogi Romku !!

Wszystkie moje wypowiedzi w tym temacie nie są ani krytyką ani obrażaniem kogokolwiek. Michał dzielnie chce się podjąć pewnego zajęcia, którego obecnie nikt nie wykonuje. Chwała mu za to ale musi także pamiętać o tym, że jego posty powinny spełniać pewne podstawowe wymogi/kryteria.

Co do dysgrafii...
Linkowi trzeba uciąc kropeczke na końcu i się poprawnie otwiera. Nie ma też sensu o tym rozmawiać i nie nam to oceniać, wiadome jest jedno, pewnych zasad należy przestrzegać zwłaszcza że przy obecnej technice wcale nie jest to trudne napisany tekst wstawiamy do Worda naciskamy F7 i mamy pozamiatane .

A na SKW serdecznie zapraszamy

Podsumowując: Koniec z obrażaniem, pisaniem czy obraził czy nie (od tego PW), koniec wycieczek pod adresem osobistym. Piszemy poprawnie i wszystko jest gites majonez. Słowem czekam na pierwsza relację z SKW bom pozytywnych wieści spragniony jak kania dżdżu BTW. Michał pisz też o planowanych akcjach (chociażby ze względów propagandowych) podobnei jak to robią chłopaki z Rogowa.

AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #13 : 25 Sierpnia 2006, 23:47:13 »
0

Cytat: "fish"
Wielce Szanowny i Wielce Przemądrzały Panie AXEL !
Po raz kolejny przywołuję Pana do porządku !
Gorszej opinii nie może Pan już sobie wyrobić. Ale ja nie pozwolę dokuczać komuś innemu.

Wnoszę o usunięcie z forum własnie Pana, Panie AXEL !!

Wielki Fish - u, przywołujesz mnie do porządku? Nie chce mi się już tu znowu awantury nakręcać, bo dopiero co jedna przycichła ale spytam grzecznie kimżeś Ty jest że takie bzdury piszesz?

A tak BTW to przywołaj Michałka co się po raz kolejny loguje jako ktoś inny na forum i obrażając naszą mowę ojczystą kaleczy ją w jakże urozmaicony i tylko dla siebie zrozumiały sposób zachowując się przy tym jak dziecko neostrady - pisze by pisać.

Tyle w temacie. Powróćmy do wątku. Jeśli ktoś ma coś jeszcze dopowiedzenia w kwestii Michał(k)a to prosze założyć sobie inny wątek zgodny tym tematem.
SKW
Gość
« Odpowiedz #14 : 26 Sierpnia 2006, 09:27:17 »
0

Myślę, że wyrzucenie AXelA z forum będzie złym pomysłem gdyż nie będzie widział ile dobrego dla SKW robi FpkW tak wogule zapraszam w NIEDZIELĘ do Pionek 27,08,06r na imprezę organizowaną przez RADOMSKIE BRACTWO ROWEROWE.Sczegulnie ciebie Rafale zapraszam
Przemek
Dyrektor
Długość toru:: 531 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 26 Sierpnia 2006, 16:29:22 »
0

Cytat: "AXEL"
Wielki Fish - u, przywołujesz mnie do porządku? Nie chce mi się już tu znowu awantury nakręcać, bo dopiero co jedna przycichła ale spytam grzecznie kimżeś Ty jest że takie bzdury piszesz?

Nie ładnie się chwalić więc ja odpowiem na to pytanie. Fish to wolontariusz na Bieszczadzkiej Kolejce Leśnej. Zrobił dla tej (i nie tylko tej) kolejki więcej niż niejeden użytkownik tego forum dla którejkolwiek.

PS Rzeczywiście jest wielki  :wink:
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 27 Sierpnia 2006, 00:38:49 »
0

Do ciężkiej cholery, koniec z przepychankami i osobistymi wycieczkami.
Nie prowokujcie się nawzajem -> te słowa kieruję do poważniejszych uczestników dyskusji.

Ostatnie ostrzerzenie i ostatni wyjątek dla Michała Marczyka.
Tak jak napisałeś - zdajesz tu cotygodniowe relacje z prac na SKW, w 100% zgodności z zaleceniami Klanu (drugi post pod postem otwierającym ten wątek).
Zakładasz wtedy wątek "Aktualności SKW - sezon 2006" (nazwę tego wątku zmieniam - by w przyszłości spadł niżej).
Pozostałych uczestników proszę o wyrozumiałość (wiem, to trudne, ale...) i nie wdawanie się w dyskusje.
Ale to co napisałem - nie rozwiązuje sprawy. To co napiszesz będzie brane od teraz szczególnie pod uwagę. Zależy tylko i wyłącznie od Ciebie ile tu pobędziesz.
Skoro nie masz programu z edycją tekstu (bo na to wygląda), każde napisane słowo sprawdzasz w:
http://so.pwn.pl/
http://sjp.pwn.pl/
http://swo.pwn.pl/
http://encyklopedia.pwn.pl/0_3.html

Romku, operatorem na SKW jest FPKW i nikt z dawnych wolontariuszy nie udziela się w tym sezonie pod jej szyldem.
Więc nie wiem czym mamy Cię i inne osoby zniechęcać? Co najwyżej możemy zniechęcić do naszych osób. Z resztą, jak wiesz - co innego internet, co innego real. W necie byle dzieciak może dyskutować z np. profesorem na równi z równym. Fora wypaczają.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!